Tuesday, 31 May 2011

Murtabak Raja


Adik ipar akak yang kasi murtabak raja ni. Kebetulan dia outstation kat Kota Baru. Dah lama juga akak tak makan. Kalau balik kampung halaman akak biasanya akan ke Kota Baru dan pasti tak lepas peluang beli murtabak raja ni. Kadang-kadang terpaksa Q sebab ramai orang .

Murtabak raja lebih tebal & lebih besar dari murtabak biasa...berlapis-lapis.

tebal dan berlapis-lapis.

sebiji untuk 4-5 orang makan.

murtabak ni sudah siap  di bungkus rapi. Dan boleh tahan lama jika di simpan frozen.


P/s : Adik Nor lupa kasi cuka bawang...hahahaha



keep smiling.


32 comments:

  1. wah menarik murtabak ni...tebal tu..sedapnya kak...murtabak memang my fav..lama tak mkn nak buat malas pula..hehe

    ReplyDelete
  2. kak,

    pernah makan murtabak johor?

    tebal lebih kurang samam. tapi inti daging nya lebih banyak berbanding murtabak biasa dan saya rasa sama je dgn murtabak raja ni.. yg ni banyak telur kan.. SOrry kalau salah ye kak..

    ReplyDelete
  3. Teringat pulak murtabak yang lebih kurang tebal macam ni di Jerantut. Jumpa masa bulan puasa aje..

    ReplyDelete
  4. adohaii...sedapnya...kalah murtabak spore. Kat KL ada jual tak kak?

    ReplyDelete
  5. tebal betul murtabak ni....nak kena ke kota bharu la nampak nya kalau nak murtabak tebal macam ni, jauh tu..

    ReplyDelete
  6. aslmkm kak...wah..mmg besar betul murtabak ni...pos kat alex satu kak...nnti dil kongsi dgn abg(anak akk tu)hehehehe.....

    ReplyDelete
  7. Tak pernah lagi makan murtabak ni..kalau ke Pantai Timur, selalu dengar, tapi tak tau nak cari mana...mmg, murtabak mesti makan dengan kuah cuka tu, kuah kari, tak kick...

    ReplyDelete
  8. salam kak,

    kalau akak balik kampung
    tolong belikan utk ati ye

    nanti ati bayar ...suka sebab
    ada frozen tu :)

    terliuq sgt nih

    ReplyDelete
  9. emmm tadi dah komen..lupa nak tanya...boleh buat order tak...?

    ReplyDelete
  10. tebal ye murtabak tu. nmpk mmg sedap tu.. lia murtabak menu wajib bila bukak posa.. hehee

    ReplyDelete
  11. nampak sedap murtabak tu kak saya belum pernah try lagi

    ReplyDelete
  12. wow tebalnyerr... slalu mkn yg nipis je.. mavelous lah

    ReplyDelete
  13. assalammualaikum kak,

    kak, pagi2 lagi dah tunjuk murtabak ni alahai mmg kegemaran saya ni..tebalnya kalu camni tak yah lunchlah ye..

    kak nak tanya..murtabak tu dipost ke dari KB ke? Berapa hari bole sampai? jawap ye kak..tq

    ReplyDelete
  14. kak, sedapnya murtabak raja nii..i likee..

    ReplyDelete
  15. emmm...mmg bsr sgt murtabak diraja ni ...b'baloi ngan harganya..sedappnyer kak

    ReplyDelete
  16. my uncle suka murtabak ni...saya pun suka jugak hikhik...sedap kan

    ReplyDelete
  17. besarnya saiz murtabak tu..biasa tgk yg standard size je..

    ReplyDelete
  18. alamakkkkkkkkk~~~~lupaaaaaa..hahahahaha...

    ReplyDelete
  19. sedapnyer sissssss....tempting sungguh laa..

    ReplyDelete
  20. sedapnya kakkkk.. dia nyer packing mcm nak hantar by pos plak..
    next time blh pos ke saya seketul dua yer :)

    ReplyDelete
  21. salam kak

    alahai...rasa nk try lah.amboiiii jauh beno nk p gasa.kt sni dh try murtabak spura,murtabak mekasar pun dh.yg raja ni je lom.tak ada branch kt kl ke?

    ReplyDelete
  22. wah!murtabak dari kelate ni mmg jadi feveret akak anak beranak..selalu kirim ni pada sesiapa yg berkunjung ke sana..tebal dan sedap kan kak?

    ReplyDelete
  23. berapa RM murtabak nie ye??
    Memang besaq ler, kenyang kalau dapat mkn sebijik :)

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum,
    Sedapnya murtabak diraja tu, pernah tengok mengenai murtabak ni kat tv tak lama dulu, tp tak pernah mkn, klu makan ni sah tak payah makan nasi

    ReplyDelete
  25. Nieza
    akak pun suka murtabak, kalau bulan puasa misti beli :)



    yan
    murtabak johor tak pernah, murtabak singapura pernah...sama tak ye?
    Rasa murtabak singapura lain sikit berbanding murtabak raja ni...tapi dua2 pun akak suka :)



    azrina
    biasanya bulan puasa lah yg keluar semua makanan yg special kan reen :)



    Leez
    akak tak sure..:)
    Murtabak singapore pun akak suka gak.




    Kak Aya
    ye..jauhkan..hihi
    kalau ada jual kat KL kan bagus...mungkin one day ada yang jual kat sini pulak(mengharap).




    Ummi Khalish
    hihi..boleh2
    tapi takutnya bila sampai alex dah tak rupa murtabak lagi...hahaha




    Cikgu Nurin
    akak pun suka makan dgn kuah cuka berbanding dgn kari :)




    Ati
    InsyaAllah...




    Cikgu Nurin
    hihi akak jarang balik kampung sekarang sebab mak akak pun dah kat KL...balik pun bila raya je.
    Ini pun adik ipar yg outstation yang belikan :)




    Lia
    samalah kita...akak pun suka berbuka dgn murtabak :)




    Chik Mimi
    memang best...akak suka sangat :)

    ReplyDelete
  26. nureen
    yang nipis tu pun sedap gak kan :)




    Anitaare
    betul tu..kami buat dinner memang kenyang.
    Martabak ni adik ipar akak yg outstation kat KB yg bawa balik.




    amiezas
    memang sedap...puashati makan :)




    Ida
    sebijik boleh makan berempat...sampai kenyang :)




    zarin
    memang sedap... balik kelate nanti boleh le makan. Akak tahu tahu bila nak balik kampung...raya kot.




    sue
    memang besar & tebal..




    chalk
    hihi takpe...TQ TQ



    Mrsharis
    sedap..akak suka :)




    Yanti
    bungkusan dia memang kemas..
    kalau le boleh pos, sure bestkan :)




    Chempaka
    akak tak tahu...memang berharap ada cawangan kat KL...senang sikit kan :)



    kak anymz
    sedap kak...tapi jauh sangat, susah nak beli :)




    Myra
    ini adik ipar akak yg beli kan...akak pula dah lama tak beli, dah tak ingat harganya :)




    wattie
    betul, tak payah nmakan nasi, dah kenyang :)

    ReplyDelete
  27. cakk!! aiii kakak chantek..miss u lah hehehe

    alemak sis..nxt month ke KB mau ku terjah my feveret ku ini

    ReplyDelete
  28. saya pun nak beli stok murtabak raja, esok nak balik cuti kat KB :D

    ReplyDelete
  29. kak kasih.. lamanya saya tak singgah sini..

    akak.. saya suka sangat dengan murtabak raja nih.. sedap sungguh. Hari tu ada staf kat sini yang jual menda tu.. mahal. tapi berbaloi sekali beli.

    Sedap lah kak.. telan ayaq lioq je ni ha..

    ReplyDelete
  30. hann
    cukup mengenyangkan kalau makan sebab besar :)

    ReplyDelete
  31. Salam kunjungan... blog menarik.. singgah la ke blog saya ;)

    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...