Sunday, 22 May 2011

Nasi Berlauk

Indahnya udara pagi hari minggu. Tak de kelam kabut bersiap untuk ke tempat kerja seperti biasa. Masih sempat mendengar kicau burung di pagi hari.


Nasi berlaukkan gulai ikan aya(tongkol),sambal belacan dan timun.


Indah lagi bila bersarapan nasi berlauk sekali sekala. Akak beli nasi berlauk ni di jalan lama menuju ke Kajang. Sebelum ada highway Cheras-Kajang, jalan ni digunakan untuk ke Kajang. Warung ni terletak di Sungai Sekamat. Ada menjual nasi berlauk, nasi kerabu, nasi dagang(hanya hari minggu saja), laksam dan macam-macam lagi.


Kadang-kadang kami makan di sana, tapi hari ni bungkus je...makan kat rumah. Sebab nak menikmati nasi berlauk dan kopi o buatan sendiri. Kat sana kopi o dia kurang best...hihi..ayat jujur nih.


Aqi makan nasi kerabu...his favourite.
Lihatlah wajah Adik tu...muncung je...wajah mengantuk dihari minggu.




P/S : takziah untuk mangsa tanah runtuh di Ulu Langat yang melibatkan anak2 yatim. Sungguh sedih dan terharu. Al Fatihah.




Keep smiling :D

15 comments:

  1. sedapnya kalau dapat tumpang sekaki... nasi kerabu n nasi berlauk... kalau balik rumah MIL ni lah menu dipagi hari. best!

    ReplyDelete
  2. Assalam kasih..memang sedih..teringat2..
    alfatihah buat yang telah pergi.

    ReplyDelete
  3. sedapnya pagi2 minggu makan nasi berlauk tu kak.mesti kenyang sampai tengahari tu kan?.

    ReplyDelete
  4. nasi berlauk ikan aya is d best!

    ReplyDelete
  5. suruh aqi potong rambut tu, umi... nak tiru abang ah tue... hihih

    ReplyDelete
  6. kak... nasi kerabu tu nmpk mcm sedap je :)peberet sy! Lengkap x bahan2 dia, yelah ada setengah kedai jual ns kerabu tp tak buh budu, xde telor masin or keropok ikn :(

    ReplyDelete
  7. kak rose
    boleh kak
    sure rumah mil akak kat Pantai Timur kan kak :)




    kak erna
    ye kak...sedih :(




    kak anymz
    betul tu kak silap2 branch (breakfast & lunch)...memang kennyang



    hanis
    yesss...akak setuju :)




    shafwan
    ferasan..hihi




    mas
    semua ada mas kat situ..telur masin, solok lada, ikan celup tpung, daging goreng dan tentu sekali budu...lengkap juga le.

    ReplyDelete
  8. sedapnya tgk nasi tu.... yumyum...
    Al-fatihah utk mangsa..

    ReplyDelete
  9. Sedapnya kak kasih.. makan cenggini.. bersantai2.. tambah pulak denga kopi... ohh.. i like...!

    err.. saya pun suka amat dengan nasik kerabu..

    akak... rindu lagi.. hehhe.. rindu sementara belum pi jauh.. *wink*

    ReplyDelete
  10. Lia
    sedappp :)



    Hann
    Akak suka makan nasi kerabu dengan ikan celup tepung.

    Nak pi jauh? Jadi ke macam rancangan dulu tu...tak sabar nak tahu ni :)
    Miss u too

    ReplyDelete
  11. sedapnyaaa.....
    gambar2 makanan akak semuanya mengamcam dan membuatkan sy laparrr....ngeh3333.

    ReplyDelete
  12. wah..akk...sgt trliur dil mlhtnya...nasi kerabu dan nasi brlauk(tpi ikn aya x leh mkn..gtl) feveret dil..npelh blik m'sia hrtu x tau pun kdai ni..lau x ,msti dh pi..umh mrtua kt kjng...huargh....:-(

    ReplyDelete
  13. leez
    hihi nasi belauknya ok juga leez :)




    Dil
    rumah mil dil kat kajang rupanya ye...dekat lah tu :)

    ReplyDelete
  14. kak kasih.. jadik, insyaallah.. tu antara sebab blog jarang update. sibuk nguruskan pelbagai benda.
    Insyaallah, bulan 9 nanti. Sblm tu, kena pi kursus btn kat neg 9 jun nanti.. kalau dreba ok, nanti kita dating nak?

    e mel me ye kak.. jarang masuk blog la ni..

    ReplyDelete
  15. Hann
    Alhamdulillah...
    nanti akak email hann

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...