Sunday, 15 May 2011

Refleksologi Dan Urut

Sebulan sekali akak & incik husband akan ke pusat refleksologi ni. Kalau sibuk sangat dua bulan sekali.Akak biasanya buat reflek dan urut seluruh badan.Urut dengan orang buta,jadi tak de le malu sangat kan.

Faridah yang selalu reflek akak.

Akak berefleksi di sini sejak tahun 2003 lagi…lama jugak lah kan,dah 8 tahun  dah.
Kalau nak ke sana, biasanya kami buat appointment dulu, takut penuh.

Ini pula Wak yang selalu urut incik husband. Sorang lagi yang selalu urut husband akak adalah Jimmy.

Reflek ni sangat baik untuk melancarkan saluran darah. Tujuan lain selain itu, akak nak rest.Setelah penat bekerja rasanya sesekali kena lah juga memanjakan diri. Suka bila kena urut tu kan. Bestnya…rilex sangat. Rasa loose segala otot yang dah tegang tu. Biasanya area yang keras sangat adalah bahagian shoulder dan kaki.


Biasanya akak buat refleksi tapak kaki dulu, lepas tu baru di ikuti dengan urut badan. Harga untuk reflek & urut seluruh badan adalah RM 90.
Tempat ni agak jauh dari rumah, tapi sebab dah biasa kami pergi juga. Lokasinya di Bangunan Mara, KL. Berhampiran Sogo sana.

Kenkadang kalau akak dah tak tahan, akak gi juga massage di Jusco dekat rumah akak tu…Thai massage. Kat Jusco ni incik suami tak leh ikut sebab semua pekerjanya pompuan.




Keep smiling :D

13 comments:

  1. saya suka p yang Bukit Bintang tu kak..Selalunya pegi anak beranak. Breakfast dulu baru jenjalan ke sana.

    Best kan kak memanjakan diri ni..heenasib baik sekepala dgn hubby.

    ReplyDelete
  2. ati ni dah lama tak gi ngurut kak

    hati tgh sedih ni best kalau dapat
    urut...

    ReplyDelete
  3. Yan
    bab urut sehati sejiwa dgn suami..tu yg best tu :)




    Ati
    urut dpt hilangkan stress gak ati...
    semoga ati happy kembali :)

    ReplyDelete
  4. saya lak selalu gi kat Maju Junction tu kak..org buta gak...sedap giler dia urut...

    ReplyDelete
  5. akak nanti amik award ni ye..

    http://yan-yanjournal.blogspot.com/2011/05/best-friend-award.html

    ReplyDelete
  6. sedapnya berrefleksologi.. rasa ringan je kaki lps urut tu kan?


    .

    ReplyDelete
  7. armouris
    thanks



    wahida
    bestkan...dia org pandai cari point yg kita sakit :)




    yan
    ok...thanks




    secangkir madu merah
    rasa ringan & best :)

    ReplyDelete
  8. sekali-sekala gi urut kaki best ye kak..
    sya ni milih sikit tukang urut sbb takut sakit bila diurut..hehe

    ReplyDelete
  9. anitaare
    akak pun sama, dari dulu tukang urut yg sama je. Dia dah tau kat mana akak problem :)

    ReplyDelete
  10. sy pun suka bermassage kak...
    kalau gi indon or thailand....massage adalah acara wajib hehehe

    ReplyDelete
  11. Lama tak jenguk sini... Chik Na pun sebulan sekali mesti pergi urut.. kalu tak badan lesu semacam je..tambah plak dah jumpa tukang urut yg serasi dekat area rumah ni :-)

    ReplyDelete
  12. leez
    kat Indonesia murah gila kan.
    Besttt.



    Chikna
    lamanya tak dengar khabar chik na.
    bestkan cikna kalau dah serasi dengan satu tukang urut.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...