Thursday, 2 June 2011

Aqi Memulakan Langkah

 Semalam 1.6.11 akak menghantar Aqi (anak kedua akak)untuk pendaftaran pelajar baru di USIM Nilai, Negeri Sembilan. Pagi-pagi lagi kami berangkat. 

Aikkk....apasal gambar jadi belang2 yek???


Selesai urusan kami mencari kedai makan, kerana perut dah keroncong.


Ini lauk akak...ikan sambal, sayur bende, telur masin dan sambal tempoyak.


Ini incik husband punya...sambal udang, telur dadar, ikan masin dan sayur tauge.


 Aqi punya, sambal ayam dan tauge goreng.
Adik ambil gulai lemak ikan, sambal tempoyak dan sawi goreng.


Balik, akak sambung kerja pukul 3pm...kerja banyak, ikut hati nak je cuti sehari . Kalau cuti boleh le akak jamu mata lama2 kat Nilai 3 tu kan...hiiii.




Keep smiling :D

19 comments:

  1. oh dah daftar,,,

    sama umur dgn yana yer???hahaha

    gud luck untuk dia:)

    auntie, doakan yana jugak yer:)

    ReplyDelete
  2. Kak..wahh lepas ni selalulah lawat Aqi tu a.k.a Nilai 3..hu hu hu...g sana mana boleh jamu mata jer....rugiiiiii......

    ReplyDelete
  3. tahniah unk maknya dan Aqi..

    moga Aqi akan terus cemerlang di sana,,, ameeen

    ReplyDelete
  4. anak akak hemsem laa...(^_^)

    ReplyDelete
  5. Salam..Tahniah tuk AQI & Semoga berjaya!!

    ReplyDelete
  6. kasih..tak jauh dah tu kan..USIM ngan nilai 3.

    ReplyDelete
  7. selamat belajar aqi..nanti bila2 acik anim senang acik anim lawat aqi kat nilai tu sambil bawak lauk pauk kg ya..biar mama telan air liur je dengar..hahaha

    ReplyDelete
  8. tahniah utk anak akak ye!seronoknya bila igt kembali zaman study dulu..

    ReplyDelete
  9. Tahniah akak, anak akak berjaya masuk USIM..

    anak sedara sya pun ada kat sana buat law..
    btw,..sedapnya menu lunch akak anak beranak..hehehe

    ReplyDelete
  10. sunyilah umah akak dah berkurang sorang dok jauh tu yer..tak pe la kan buat sementara waktu dan demi masa depan kan...sedapnya tgk menu mkn-mkn tu kak terliur la pulak...hehe

    ReplyDelete
  11. rugi dah ke Niali ke Nilai 3 kan kak.. Saya ni tunggu masa sesuai je nak ikut ke sana kalau Hubby ada site visit..hee

    ReplyDelete
  12. nurliyana
    aqi sama umur dengan yana.
    Thanks yana.
    Good luck, never give up ok.



    cikgunurin
    hari tu, tak sempat.
    hihi lain kali Insyaallah kena sempat2kan...hihi




    Sal
    Thanks...amin




    mrsharis
    Sssssssh...nanti dia ferasan..hihi




    Atie
    thanks atie
    amin YRA



    kak erna
    tak jauh kak, dekat je...
    fuhhhh...hihi




    kak anymz
    huhuhuhu
    maknya tumpang sekaki boleh tak?



    Kalamhati
    itu le, akakpun jadi ingat waktu dulu2...skarang giliran anak2 pula :)




    azmiezas
    amin...thanks ye





    nieza
    tinggal sorang je sekarang huhu




    yan
    tu le...
    InsyaAllah suatu hari boleh ronda2

    ReplyDelete
  13. tahniah kak.tahniah utk maknya pastu utk anaknya pulak.

    ReplyDelete
  14. chempaka
    thanks



    kak aya
    Alhamdulillah semua dah besar2 :)

    ReplyDelete
  15. slm kak...emm, bertuah mak & ayahnya dpt anak2 yg pintar..alhamdulillah kn kak..Tahniah buat Aqi..ensem la dia, lain sikit dia..kurus tinggi..huihh...lama tak ke Nilai tu..dulu2 kalau pergi..borong sakan, satu hari pun tk cukup kak

    ReplyDelete
  16. Ida
    Thanks Ida...jgn puji lebih2 nanti ferasan pulak dia...hihi

    ReplyDelete
  17. zaila
    fuhhh kalau aqi baca sure ferasan tak sudah...haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...