Sunday, 5 June 2011

Epal Hijau & Asam Boi

Semua tahu yang epal hijau sangat banyak khasiatnya untuk kesihatan kan. Untuk makan begitu saja akak kurang suka...terlalu masam, bagi akak le. Akak lebih suka makan bersama asam boi.


Kalau makan dengan asam boi laju lah sikit kan.
Suka juga buat jus dan taruk asam boi juga...masam-masam manis.


Buat apple crumble pun best juga....





keep smiling :D

16 comments:

  1. good idea..

    epal hijau ada khasiatnya ye..

    stapi lupa pulak utk ubat apa..

    ReplyDelete
  2. Lama tak makan epal hijau ngan asam boi..dulu2 ida suka buat cam akak gak....sini epal hijau yg msm2 tak der la kak...hijau, tapi manis lak..

    ReplyDelete
  3. kecur air liur pepagi ni tengok apple n asam ni... panas2 ni buat jus pun ngam gandingan tu kan...

    ReplyDelete
  4. kecur liur pagi2 tengok epal ngan asam boi ..

    salam kenal ..

    ReplyDelete
  5. sedapkan jus apple hijau dicampur bersama asam boi.

    ReplyDelete
  6. pun ske jus epal di campur serbuk asam boi. kt penang asam boi lbh d kenali dng nama asak ko :)

    ReplyDelete
  7. tengokkan asam boi ni kecuq air liur.. lame tak makan asam boi;)

    ReplyDelete
  8. saye suke buat juz epal sis..then campak asam boi sekali..perghhh al-masam2 al-syiok nye...hehehe

    ReplyDelete
  9. assalam kasih..air apple asam boi kegemaran akak tu..

    ReplyDelete
  10. mmg sedap kak jus epal & asam boi ni.. rasa kat tekak dh ni ;)

    ReplyDelete
  11. wahh..kak kasih..lin boleh mkn tak nie..mcm best jekk!!

    ReplyDelete
  12. saya suka buat jus je..terasa kesedapannya.....

    ReplyDelete
  13. salam kak kasih....akak ni pagi2 dah buat saya terliur ...hehe...

    ReplyDelete
  14. salam k.kasih...akak ni pagi2 dah buat saya nk cari epal....

    ReplyDelete
  15. kalau pergi makan suka order air epal campur asam boi ni... mmmm terlior lak..

    ReplyDelete
  16. sal
    epal hijau mgandungi vitamin yang elok untuk kulit,mjauhkan penyakit dan elok unk unk yg berdiet :)




    ida
    oh kat sana epal hijau dia manis ye..best gak tu :)




    kak rose
    kalau buat jus & asam boi...memang best kan :)





    yaya
    salam kenal, thanks sudi singgah disini.




    lia,
    minum sejuk2 dikala hari yg panas...sungguh segar kan lia :)




    chekiah
    asak ko...baru saya tahu kat penang nama dia asak ko :)




    maya amir
    asam boi(serbuk) makan dengan jambu batu pun best gak kan.





    greenjade.
    memamg syiok habis kan :)




    kak erna
    masam2 manis...sedap dan segar je kan kak :)




    nureen
    sedap minum sejuk2...sluuurppp.




    siti haslinda
    sebetulnya asam boi tak elok sangat unk kesihatan sebab ada bahan pengawet. Lin kena cari asam yg lain...mangga ke. Biar baby sihat ...amin :)




    shahrumnasruddin
    jus memang best... :)




    Ucu faridah
    bila lihat asam...automatik kecur airliur kan...hihi




    secangkirmadu merah
    cuba buat sendiri pula...sure lebih best :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...