Thursday, 9 June 2011

Jus Tembikai Kuning





Semalam akak berbuka puasa dengan jus tembikai ni.Balik kerja tengok ada tembikai kuning dalam fridge yang hampir kecut. So terciptalah jus ini. 




Blend tembikai kuning ni dengan  sedikit gula. Pastu masukkan ais. Sedappp nya...segar je tekak ni.




Keep smiling :D
senyum itu sedekah.



17 comments:

  1. kasih, kak rose tumpang minum kat sini lah ya....

    ReplyDelete
  2. assalam kak nampak sedapnya air tembikai tu kuning pulak

    ReplyDelete
  3. kalau puasa...
    mmg air saje nampak kan :)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum,
    Singgah nak minum jus tembikai yang menggoda ni. Mintak segelas

    ReplyDelete
  5. sedapnya jus tembikai kuning tu kak lama dah tak jumpa tembikai colour kuning tu..

    ReplyDelete
  6. huhhhh nengok pun telan ayaq lioq..mesti nikmat & nyaman tekak layan air tembikai. Jarang beli yg koneng sbb merah juga dpt tmpt d hati :)

    ReplyDelete
  7. salam kak hehe.. rindunya nak baca blog akak, harini baru start blogwalking skit demi skit..
    sedapnya tembikai kuning ni kan, mula2 tengok tembikai kuning rasa macam pelik sebab biasa merah kan, lagipun yang kuning jarfang bebenor jumpa.. tapi sedappp ... :)

    ReplyDelete
  8. tak pernah lagi tgk org buat juice tembikai kuning.....nampak sedap slurrrppppp

    ReplyDelete
  9. eh..a'ah la kan. Apesal orang jarang wat jus tembikai kuning ek? kt kedai selalu tembikai merah jer..hehe

    ReplyDelete
  10. kalau berbuka dapat minum jus yg fresh macam ni memanglah menyelerakan.. tak payah makan benda lain.. minum jus tu je pun dah kenyang. Apa tidaknya, teguk bergelas2 hahahahhaha...

    ReplyDelete
  11. emm...segar terasa tekak ida juga bila tgk jus tembikai akak ni...Japan hanya ada tembikai merah jer kak...

    ReplyDelete
  12. selamat berpuasa..moga dilimpahi rahmat dan hidayah darinya..

    selamat berbuka dengan jus tembikai..

    ReplyDelete
  13. akak beli katne tembikai kuning ni?? tengok gambar pon dah terliur tau;)

    ReplyDelete
  14. kak rose
    sila2



    chik mimi
    wsalam..
    sama je rasa mcm tembikai merah :)



    atie
    ye...air yang utama kan :)




    wattie
    wsalam
    sila2...akak kasi 2 gelas unk wattie :)



    nieza
    kat sini pun sesekali je ada :)




    che kiah
    betul tu, sesekali beli yg kuning sebab yg kuning tak selalu ada :)




    Lady
    happy lady dah start bw lagi..
    yg kuning ni tak selalu ada kan lady :)




    leez
    rasanya sama je dengan yg merah :)




    mrsharis
    akak rasa sb yg kuning tak selalu ada...sesekali je ada :)




    secangkirmadumerah
    betul tu, air yg selalu diutamakan ..kan :)




    ida
    sure kat sana punya maniskan...akak pernah makan jagung di Hakone Tokyo...fuhhh memang manis dan sedap.




    sal
    amin YRA
    thanks ye

    ReplyDelete
  15. Zaila
    akak beli di econsave :)

    ReplyDelete
  16. sedapnya kak.. first time tgk tembikai kuning jadi air.. apa pun tetap menarik dan tertarik.. terliur pun ye benonye..

    ReplyDelete
  17. yanti
    colournya je beza
    rasa sama jer dengan tembikai merah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...