Saturday, 18 June 2011

Kek Lapis Sarawak dan lain-lain lagi



Minggu lepas dan minggu ni....ada beberapa pemberian dari orang-orang terdekat dan yang kurang dekat...hihi...Alhamdulillah. Semua rezeki itu datangnya dari Allah....walaupun sekadar sebuah senyuman, kerana senyuman dapat menyejukan hati dan mendamaikan, tak gitu teman-teman?


Kek lapis Sarawak ni pemberian seorang customer atau client atau sewaktu dengannya. Sungguh lazat kek lapis masam manis ni. Thank you customer. Lain kali, kalau ke Sarawak bawa le lagi yer...hihi


Minggu lepas seorang lagi customer berbaik hati menghulurkan seekor ikan siakap yang lumayan besar untuk akak. Hasil pancingan, katanya. Sampai sekarang akak belum masak lagi ikan tu. Berangan nak masak tiga rasa lah...stim lah....satu pun belum jadi.

ikan yang menunggu untuk dimasak.

Haaa...ini pula dari customer juga. Orang Pakistan yang membuat perniagaan tuala kat Malaysia. Kilang tuala ni kat Pakistan. Besarrrr sangat tuala ni dan sangat lembut. Thanks ye.


Ini pula keychain dan FM dari Bandung. Kak Ma (kakak akak) yang kasi. Macam tau-tau je akak suka kan FM kan. Wahhh... FM Pasar Baru lagi, membuktikan Kak Ma telah menjelajah Pasar Baru dengan jayanya.
Kerepek pisang ni pun dari Bandung juga...dah siap sedia untuk di makan. 

Terimakasih untuk yang memberi.... semoga anda juga dibalas kebaikan oleh Allah. Dan terimakasih Allah...Alhamdulillah atas semua rezeki yang Engkau berikan walaupun sekecil mana pun...tetap bersyukur .


Keep Smiling :D




19 comments:

  1. kek lapis sarawak yg ati kempunan
    tak dapat lagi dari kakcik...hehe
    masalah nk jumpa

    FM lagi lah minat giler :)

    ambik aje no.hp ati ni

    016-24 34 586

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah syukur dgn rezeki yg datang..& jgn ditolak hi..hi
    air kopi hitam tu sedap....nk secawan, kek pun nak juga..emm sedapnyer kak

    ReplyDelete
  3. bestkan kak..kalau ada org ingat kat kita.
    fm bandung tu sama dgn sy punya...pun ada org bagi..hehe

    ReplyDelete
  4. assalam,
    seronoknya dapat ole-ole...yg dr bandung tu pisang salai dibuat kerepek, amie ada beli bbrp paket di bandung, nyesal tak beli byk sbb mmg sedap.

    ReplyDelete
  5. kasih..alhamdulillah murah rezeki..

    ReplyDelete
  6. kek lapis sarawak sdp kan? suka sgt dgn perasa masam manis. Sedap!:)

    ReplyDelete
  7. wahhhh banyaknya dapat cenderamata....best-best pulak tu.

    ReplyDelete
  8. ramai yg kasih dan ingat pd kasihredha dengan memberi ole2 termasuk makanan sejak dua menjak ni...syukran..murah rezki..

    ReplyDelete
  9. best nyer dpt pemberiannnn..jeles ai tauu...!!! CK pun nk kasi something kat kasih tp cari lah CK kat facebook sbb xtau nak communicate camne ngan kasih.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum,
    Laaa, byk jugak n3 yg saya dah terlepas ni. Bestnya dapat cenderahati yang berbagai bagai, itu tandanya kita sentiasa diingati dan dihargai.....syukur alhamdulillah. Walau kecil maupun besar pemberian itu, ianya amat bermakna kan???

    ReplyDelete
  11. kak,nanti email add akak kat akak ya..dah minta alamat dari hari tu lagi...tapi akak tak bukak email kot..

    ReplyDelete
  12. cak...

    lambat tido kak ^____~

    ReplyDelete
  13. salam kak,

    orang berbudi kita berbahasa,orang memberi kita merasa..

    murah rezeki akak ye..sedapnya kek lapis tu

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah, rezeki ya kak..org memberi kita merasa. Kek sarawak kurang laku kat rumah saya. adik yg duduk sarawak kalau dtg mesti bawak balik, sedap kan tapi manis sedikit.
    saya pernah belajar buat kek lapis sarawak, macam2 versi tapi tak pernah buat hehehehehe..

    ReplyDelete
  15. atie
    best dapat borak dgn atie :)




    ida
    Alhamdulillah
    akak memang pgemar kopi Ida.. :)




    leez
    oh ye ke..
    kalau dapat ole2 fm...best kan :)





    amie
    memang sedap..tambah2 makan waktu berblog :)



    kak erna
    Alhamdulillah kak.. :)




    mas
    akak pun suka :)




    kak aya
    sangat2 gembira...atas ingatan org yg memberi :)




    sal
    alhamdulillah




    chekiah
    nanti akak kasi email akak ye ke CK ye :)




    watie
    tanda ingatan tu yang dihargaikan...Alhamdulillah :)




    kak anymz yg jelita
    akak dah kasi dah :)




    atie
    nak call atie tp dah malam sgt :)




    anitaare
    Alhamdulillah...rezeki dari Allah




    secangkirmadumerah
    akak pula sgt2 suka kek srwak...
    nanti kaasi resepi tau...teringin sangat nak buat sendiri :)

    ReplyDelete
  16. wah..nak jugak...autie, pos kat yana hadiah jugak..hehehe

    ReplyDelete
  17. orang memberi kita menerima;
    saya kat sini tengok aje..


    hehehe...

    ReplyDelete
  18. nurliyana
    nanti kasi alamat liyana
    ni email auntie
    kasihredha@yahoo.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...