Sunday, 12 June 2011

Keropok Lekor



Sejak tiga hari seminar...tak sempat nak berblogging. Tak sempat nak BW. Hari ni hari terakhir seminar. Seronok mengikuti seminar sebab dapat jumpa kawan-kawan yang dah lama tak jumpa.Pastu boleh beli barang-barang untuk kerja dengan harga yang murah. Yang penting ilmu lah kan.Balik dari seminar goreng keropok lekor yang di bawa dari Terengganu oleh bonda. Sungguh syok makan dengan sos keropok lekor yang juga dari Terengganu. Sosnya rasa lain dari yang di jual di kedai.



Keep smiling :D




22 comments:

  1. sama entry la kita petang ni...keropok lekor! nyam nyam nyum!

    ReplyDelete
  2. salam kasih,
    kak rose pun baru je makan kopok lekor yg diberi oleh kawan yg baru balik dari bercuti ke Terengganu... best sangat! keropok losong.

    ReplyDelete
  3. lamanya tak mkn keropok lekor...

    ReplyDelete
  4. wowwww..lama x goreng kepok leko sndiri slalu beli kt psr mlm dia org goweng nipis & garing dan rasa keras goweng sndiri tbl sket xske garing sgt xde rasa ikannya :)

    ReplyDelete
  5. alaaa bestnya kopok lekor ganu....windiewwww.

    ReplyDelete
  6. keropok lekor terengganu terbaekk!!

    ReplyDelete
  7. salam kak,

    sedap sunggug kepok gannu tu

    kalau akak balik sana
    kirim belikan utk ati juga ye :)

    ReplyDelete
  8. hu.hu.hu ida nk makan kopok lekor kt sini terpaksa buat sendiri kak...hentam kromo jerk,janji ada bentuk dan ada seakan rasanya..mmg sedap sos kopok tu, mmg lain dr yg lain kn..ida suka

    ReplyDelete
  9. mkn tgh fanas2..mmmg heaven yu. ihiks :D

    ReplyDelete
  10. assalam kasih..terliur pulak tengok keropok lekor tu..makan panas2 sedap kan..

    ReplyDelete
  11. Ni mesti minat melancong dan minat makan ni...betul tak? kalau betul, kita ada persamaan...heheehe

    ReplyDelete
  12. fav saya juga nih.. kalau beli mentah saya terus rebus je, pas tu ngap.. takyah goreng he he..
    yang benonye malas nak goreng kang meletup2 plak..

    ReplyDelete
  13. rumah saya lak stock keropok losong satu fridge kak..hee sedappp.. dari kampung di Johor.

    ReplyDelete
  14. keropok lekor dari terengganu memang best kan, teringat dulu masa dok kuala ibai, boleh kata setiap petang pekena keropok lekor 007 sebab dekat dengan rumah hehe

    ReplyDelete
  15. kak aya
    sehati sejiwa pulak kita kan :)



    kak rose
    keropok losong memang best kak rose :)



    zaila
    best makan dengan sos kan zaila :)



    lia
    kalau yang jual kat sini agak keras kan :)




    chekiah
    yang pasar malam tu selalunya keras kan...ikan pun kurang terasa :)



    leez
    bila nak ke terengganu lagi?




    @xim
    thanks singgah sini...
    bestkan keropok lekor :)




    atie
    akak ni dah lama tak balik...
    InsyaAllah lah suatu hari nanti :)




    secangkirmadu merah
    best makan panas2 dan makan ramai2 :)



    ida
    kalau buat sendiri lagi best...ikan lebih terasa :)




    greenjade
    memang heaven dik...yummy




    kak erna
    memang best..tambah2 makan dengan sos kepok tu :)



    hani@debumelukut
    yesss...ada geng lagi ni :)
    thanks singgah & follow :)



    yanti
    akak pun suka makan yg rebus je...rasa ikan lebih menyerlah :)
    Kalau nak elak meletup...setelah potong serong2 pastu belah tengah kopok tu :)




    yan
    senang kalau ada stock, kalau teringin boleh terus gporeng :)

    ReplyDelete
  16. Lady
    oh lady kat kuala ibai ye dulu...
    senang le nak makan kopok kan...tiap petang ada yg jual :)

    ReplyDelete
  17. kak kasih.. saya suka amat dengan kepok leko trengganu.. buleh bawak mimpi.. tak buleh lawan la sos dia..

    ReplyDelete
  18. hann
    kalau kat KL ni susah nak cari yg sedap :)

    ReplyDelete
  19. oo..pergi seminar ke kak?..sorry yer saya ni tertinggal train..byk hari tak bw ni..hehe

    wah sedapnya keropok lekortu.. terliur tau nengok kopok lekor tu..ishh mana nk cari ni kena sabar dulula nanti blk msia baru cari..hehe

    ReplyDelete
  20. Nieza
    keropok lekor buat sendiri pun boleh, senang je...
    nanti balik msia makan puas2 ye :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...