Thursday, 16 June 2011

Mee Rebus Singapore

Semalam dah makan ini mee. Hari ni mengidam nak makan lagi....dah lah semalam tak boleh cakap banyak (wordless wednesday). Untung hari khamis, boleh lah cerita panjang sikit pasal mee ni. 


Akak baru berkenalan dengan mee ni semalam...terus jatuh cinta pulak. Sebab tu hari ni akak beli lagi. Ala dekat je dengan rumah akak ni. On the way balik rumah dari tempat kerja , singgah le dulu beli mee ni kan.
Semalam akak tak puasa....hari ni akak puasa so ini lah menu buka puasa akak dengan air strawberry. Incik husband dan Adik pun ikut 'berbuka' dengan akak....walaupun mereka tak puasa pun :)
Alhamdulillah ...




keep smiling :D

13 comments:

  1. macam mana agaknya rasa mee rebus singpore ni?

    ReplyDelete
  2. waa.. akak.. sedap nih.. saya suka!

    ReplyDelete
  3. kita yg asal spore pun
    tak pernah makan mee tuh

    td lepas blk sepital pi makan
    nasi ayam di precint 8 ..
    perut dah kenyang baru ternampak
    kedai mee rebus..alahai :)

    p/s: kak jom kita calling2
    teringin nk sembang dgn akak ^_____~

    ReplyDelete
  4. assalam,
    menu buka puasa yea...

    ReplyDelete
  5. akak,

    saya sukalah gambar akak ni terang lagi menyelerakan..

    ReplyDelete
  6. sdpnya nengok. mmg ske kuah pekat brpalut ngan mee apatah lagi lenyek tlur rebus part kuning telur tu perghh bestt..!!!

    apa nick fb kasih ek jenuh cari xjumpa atau kasih add ler chekiah leh gak chat tu pun klau sudi hehe

    ReplyDelete
  7. uishhh sedapnya mee rebus tu kak..terliur dah nengoknya memang my fav tu:)

    ReplyDelete
  8. pedas ke tidak? kalau pedas akak suka.

    ReplyDelete
  9. sedapnyer...sekarang berapa sebungkus mee ni kak..

    ReplyDelete
  10. Sedap betul tu kak... sampai boleh berulang beli..hehe.



    mee rebus sedap yang paling best saya makan di Melaka- tepi jambatan di bus stand. Itu cerita 10-15 tahun lepas.

    Sekarang entah kat mana pak cik tu sejak sungai di melaka dah dicantikkan.

    ReplyDelete
  11. kasih..yang akak tau beehoon singapura aje..tu pun dah sedap..

    ReplyDelete
  12. kak aya
    sedapp...bagi akak le :)



    hann
    sedap hann :)




    ati
    macam mee bandung le gamaknya...kat sana tak de pun mee bandung.

    Ati...nanti kasi email ati ye...nanti boleh kasi no hp





    amie
    ye..Alhamdulillah :)




    anitaare
    thanks :))




    chekiah
    akak tak suka dengan fb...hihi
    sebab tak de




    nieza
    akak suka sgt mee rebus ni...akak beli kat rumah akak :)





    ajumohit
    thanks
    dan terimakasih singgah




    hani
    kalau nak pedas..letak cili potong banyak sikit...fuhhh sure berpeluh2




    Ida
    RM3.50 sebungkus ida



    azrina
    memang sedap reen...bagi akak le :)




    kak erna
    kalau bihun saya belum pernah makan kak...sure sedap kan :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...