Wednesday, 8 June 2011

Pulut Panggang / Pulut Udang





Akak selalu pesan dengan staff akak, kalau ada orang jual pulut panggang, tolong belikan. Sebab tak selalu ada pulut panggang ni. Hari ni staff akak tu belikan...tapi akak puasa. So disebabkan puasa, sempat le akak snap gambar pulut panggang ni, kalau tak , sure tak sempat snap dah masuk mulut dulu dah.


Kenapa gambar jadi belang-belang yek?

Harap pulut ni tak basi...boleh akak buat berbuka puasa nanti. Banyak hari lagi ni nak kena ganti puasa. Bulan Ramadan dah nak hampir tiba, tapi ganti puasa belum habis lagi...teruk betuii ferangai.

Kalau di Terengganu pulut panggang berintikan serunding ikan. Nama nya pulut lepa.

Nanti kalau akak balik Terengganu, akak snap gambar pulut lepa pula ye.



Keep smiling :D




12 comments:

  1. akak..
    faveret saya gak pulut udang nih..
    pun puasa cam akak..

    Selamat berbuka.. :))

    ReplyDelete
  2. assalam kasih..akak kan.dari belum kawen lagi.kalau ganti puasa mesti nak selesaikan dalam bulan syawal..sebab masa tu tak rasa letih lagi.kan kita baru lepas puasa sebulan..
    harap2 pulut panggan tu tak basi sampai kasih berbuka.

    ReplyDelete
  3. selamat berbuka kak..
    pulut panggang mmg kesukaan akak..setiap kali ke warung org jual kueh mesti nak cari pulut panggang dulu.

    ReplyDelete
  4. a'a, saya suka yang klate punya..kalu kat sini inti kelapa..kureng sket ah..

    ReplyDelete
  5. kak
    hubby saya slalu beli pulut lepa kat kakak jual nasi dagang kat petronas (area nasi kukus tu) every weekend. akak cuba la beli...hasya pun suka pulut lepa inti serunding ikan ni...saya je yg tk suka hikhik

    ReplyDelete
  6. wah sedap pulut udang ni lama tak makan dok sini malas nk buatla....mkn jer rajinnya..hehe selamat berpuasa yer kak...:)

    ReplyDelete
  7. Dh lama x mkn pulut panggang. Sedapnyalah... nak satu boleh? hehehe....

    ReplyDelete
  8. Alin lagi 4 hari nak ganti posa Kak Kasih

    ReplyDelete
  9. terliuq tgk kak..

    ati niat nk ganti posa
    tp minggu ni demam tak baik2 lagi

    ReplyDelete
  10. hann
    jom kita pakat habiskan puasa :)



    kak erna
    ikut hati memang nak puasa awal2 kak, selalu tangguh2.
    Elok puasa bulan syawalkan kak.




    Kak Anymz
    thanks kak..
    bestkan kak pulut panggang




    zaila
    pulu lepa akak dah lama tak makan :)



    zarin
    nanti akak cuba ...thanks info nya :)



    nieza
    thanks nieza..
    makan best kan...buatnya malas sikit :)




    mas
    boleh2...




    alin
    jom sama2 kita ganti ..:)





    atie
    nanti sembuh demam boleh lah start kan....cepat sembuh ye ati

    ReplyDelete
  11. saya pun suka gak pulut nih.. tak kesah inti apa.. tapi suka tang inti lebih pulut kurang..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...