Thursday, 30 June 2011

Restoran Mohd.Chan Abdullah



four season special.

Bermula minggu lepas...setiap hari Rabu malam , adik start his Arabic tuition kat Bandar Baru Bangi. Kenapa kat B.B. Bangi...sebab Mualimmah/cikgu nya tinggal kat sana. Kelas start pukul  8.30 pm hingga 10pm. Akak dan suami terpaksa le mencari tempat "berteduh" selama satu jam setengah tu...nak balik serba salah...jarak rumah ke sana bukannya dekat. Dulu-dulu akak tak berpeluang belajar bahasa al-Quran ni so biar lah anak-anak lebih baik dari ummi nya ini. 


Inilah tempat "berteduh" pilihan kami...Restoran Mohd Chan Abdullah ( Restoran Makanan Cina Muslim). Restoran ni banyak cawangannya.
Gambar kat atas sekali tu ada 4 jenis sayur...sebab tu namanya 4 season(akak agak jer hihi). Ada kacang panjang, terung, petai dan bendi. Time akak makan ni petainya lumayan besar...tapi akak serahkan incik suami menghabiskan petai2 tu.


Butter prawn ni sangat lazat menurut akak. Akak suka sebab rambu ramba telur kat atasnya tu banyak. Bagi peminat udang macam akak ni...memang heaven lah.

Yam basket ni agak kurang sikit kalau di bandingkan dengan Restoran Zenith. Akak lebih suka kat resto Zenith :)
Sekarang Restoran Zenith dah buka cawangan kat B.B. Bangi. Dulu-dulu akak sering makan kat Desa Petaling.

Untuk Adik akak belikan nasi ayam. Kata adik best.

P/S : semalam nak upload gambar sikit punya seksa...slow sangat sampai akak tertidur.
Hari ni elektrik tak de di kawasan tempat kerja akak...akak masuk kerja lambat....takde elekrik tak boleh kerja ....duit pun tarak masyuk :(



keep smiling please :D





21 comments:

  1. salam Kak..dulu masa ulangalik tgk anak kat Shah alam ada nampak cawangan restoran nie kat area klang/meru kot!.mcm baru bukak jer..

    ReplyDelete
  2. ya Allah kak...kesukaan saya butter prawn tu...

    kak, semlam saya dah pos gift, nnt coklat tu masuk fridge dulu ye...mesti cair tu...huhu...

    ReplyDelete
  3. gila kentang sedapnya butter prawn tu.....dulu yati penah mkn butter prawn yg sgt sedap kat pulau pangkor, restoran cina muslim....mmg dok ingat sampai sekarang lah.....yummy......

    ReplyDelete
  4. saya pun suka rambu ramba butter prawn..

    ReplyDelete
  5. Chik Na selalu gak pergi Chan Abdullah di Bangi dengan famili n chan abdullah kat Kelana Jaya dgn best fren bila kluar lunch dengan dia...

    Chik Na pun suka butter prawnnya, my mum suka nasi ayamnya

    ReplyDelete
  6. salam kak,
    Saya pernah dengar pasal restoran ni tapi tak berkesempatan nak pergi then dah terpaksa pindah ke melaka le pulak.

    Terliur tengok hidangan2 itu !!!

    ReplyDelete
  7. Salam,
    Wahhh....bestnya tempat berteduh tu, makanannya enak enak banget...berselera sungguh nampaknya, esp butter prawn tu. Syukur saya sbb kelas belajar agama dll di kawasan saya tak jauh.....pi mai pi mai tang tu....hehehe

    ReplyDelete
  8. yelah kak, 1 menu boleh kongsi 2 org sbb makanan dia penuh 1 pinggan! :))

    ReplyDelete
  9. assalam kasih..sama la kita..semalam nak upload gambar sampai dua jam..

    ReplyDelete
  10. tang butter prawn tu yg tak tahan tgk..lama tak mkn butter prawn cam yg tu...buat sendiri tk jadinya cam tu.

    ReplyDelete
  11. kak.. smlm mmg blogspot ade problem nak upload gmbr kan... and tgkkan entry ni tetibe rase nak mkn chinese food:)

    ReplyDelete
  12. bagus jugak ye sambil menunggu anak habis kelas, kak kasih dapat idea untuk buat entry ni.

    ReplyDelete
  13. azatiesayang
    memang resto ni banyak cawangannya :)



    wahida
    thanks wahida...love you :)


    norhayati
    cuba lah yang kat sini..best gaak :)


    azmiezas
    bestkan rambu ramba tu...yummy :)
    akak buat tak pernah jadi.




    chik na
    anak akak pun kata nasi ayamnya best, tp akak tak cuba lagi :)




    teratak hami
    nanti kalau ke Bangi boleh cuba :)




    watie
    senang kalau dekat kan...tak payah mencari tempat berteduh...hihi




    mas
    ye mas...kami kekenyangan :)



    kak erna
    saya sampai tertidur menunggu...hihi
    macam kura2




    ida
    akak pun sama...tak pernah jadi macam kat resto :)




    maya
    fuhh akak sampai tertidur...hihi




    kak aya
    letih gak...balik kerja terus ke bangi. Tp demi anak semua sanggup berkorban kan :)

    ReplyDelete
  14. Aduhh kalau bab makan ni akak pantang lahhh..pantang tengok, nak cuba!

    ReplyDelete
  15. kat shah alam ni (area rumah saya Kota Kemuning) susah sgt nk cari restoran chinese muslim, kalo ada pon jauh di bandar..tapi sesekali g makan butter prawn sedap juga;)

    ReplyDelete
  16. Tetiba teringat Sambal Udang Petai.. huhu...

    Kat rumah saya ni ada satu Restoran Cina Muslim. Masakannya ok lah.

    Paling saya suka dari mula kenal masakan chinese ni ialah KamHeong. Mau bertambah nasi dibuatnya.

    ReplyDelete
  17. hani
    cuba le..best :)



    zaila
    butter prawn tu yg paling sedap :)




    azrina
    nanti akak nak try le kamheong tu :)

    ReplyDelete
  18. best sungguh udang butter itu ye kak.. lihat gaya telur yg rambu ramba tu dah tau kesedapannya :))

    ReplyDelete
  19. yanti
    akak suka sgt butter prawn tu :)

    ReplyDelete
  20. nampak butterprwam tu pon dah tau sedap.. iskk.. kalaulah dapat makan.. syoqnye!

    ReplyDelete
  21. hann
    akak suka rambu ramba telur kat atas udang tu :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...