Friday, 24 June 2011

Sembunyi Spa



swimming pool dalam SPA


Dah lama akak tak kesini...hari tu, suami akak ada jumpa kawan dia kat Cyberjaya...so akak ambil kesempatan  ke sini. SPA ni terletak di Cyberview Lodge Resort & Spa di Cyberjaya. 


 
Depan swimming pool ada kolam untunk memancing.

kolam ikan

ciri khas Bali....bunga.




Pemandangan dari depan

 boleh pilih nak guna scrub apa


begitu juga dengan  massage oil, boleh pilih yang mana pilihan kalbu.

bilik treatment

Akak pilih Tradisional Balinese Massage....sedap nya. Rasa relax sangat...ada alunan musik Bali juga.Terasa berada di Bali.

Untuk scrub akak pilih Rub-A-Dub-Dub...guna lulur tradisional. Selepas selesai scrub, badan di lumur dengan yoghurt. Lepas tu berendam pulak.

tempat berendam...akak pilih air serai wangi


Lepas treatment ada air jahe/halia panas dan puding yang enak sekali

 Kalau dah buat treatment kat sini, kita boleh guna fasiliti yang ada...antaranya jacuzzi ini. Best untuk berehat-rehat.


dan juga sauna


keep smiling
:D


31 comments:

  1. bestnya...bestnya....di taman tu nampak mcm lukisan....sukeee

    ReplyDelete
  2. wahh bestnya berspa tu kak....sekali sekala manjakan diri memang best kan.

    ReplyDelete
  3. aduhai...kak bestnya
    tengok tempat jeh
    ati tahu tak mampu...huhu

    ReplyDelete
  4. alaaaa..teringat Bali.

    saya pun ingat nak ke Spa nanti bila birthday.. nak manja2 diri..hee

    ReplyDelete
  5. slmt pulang dari bali kasih hehe..bestnya dpt manja2kan diri lbh2 lagi kt tempat sorok2 gitu :)

    ReplyDelete
  6. Salam k/kasih...kalau ucu dpt pegi sembunyi spa ni...rasanye tak larat nk bangun dah bila kena massage..

    ReplyDelete
  7. bestkan pergi spa...cantik tmpt ni.
    sy pun baru balik spa ni....segar skit badan.

    ReplyDelete
  8. emm...bestnyer Spa...dpt membelaikn diri serta tenangkn diri...betui tak kak

    ReplyDelete
  9. wah...dapat duduk kat sini..
    lapang pikiran...tenang sekejab..

    kwn2 ajak pergi kat sini memanjakan diri kat jakuzi tuh..
    entah bila ada masa..

    ReplyDelete
  10. Salam perkenalan kak,
    Seronoknya orang pergi spa. Saya ni kepingin sangat nak pergi spa tapi macam takut2, segan2 gitu. Lagi satu sebab tak tahan geli bila orang urut.

    ReplyDelete
  11. kasih..mau lena lepas dibelai badan macam tu kan..

    ReplyDelete
  12. sedapnya dapat manjakan diri kat 'sembunyi'.....best kan akak....yati sempat pegi spa time nak kawin hari tu je....skrg dah x sempat huhuhuhu.....

    ReplyDelete
  13. perrghhh mmg cantik la tmpt ni.. mesti bestkan massage2 kat cini.. dah lama x p spa, sllau klau p nureen p kat nona rogay jerr.. ;)

    ReplyDelete
  14. bestnya... pasti mind sangat relax lepas tu kan, badan pun segar jer. ambiance pun sangat mempersona!

    ReplyDelete
  15. dok lalu jeling2 jek cyberview resot tuh..pasni nk buat2 ter terjah lak lah hehehehe

    ReplyDelete
  16. wah bestnyer...yana tak pernah dtg spa..hahahha


    lama tak?? 2jam kat sana or more than that?

    ReplyDelete
  17. syoknya manjakan diri di spa :)

    ReplyDelete
  18. waaa.. waa.. waa.. bestnya main aci sembunyi kat sini kak.. aa.. jeles.. nak gak ikut..

    ReplyDelete
  19. akak, lady tengok pic sambil baca entry ni terasa macm lady ikut skali hehe.. spa ni famous kan, antara spa kat sini yang lady sangat look forward nak try, cantik sanagat kawasan sekitar and deco ala2 balinese kat spa ni.. teringat saat2 kaat bali hehe..

    ReplyDelete
  20. bestnya kak.....
    entah bila lah berpeluang ni..

    ReplyDelete
  21. bestnya sekali sekala memanjakan diri kat spa..

    ReplyDelete
  22. kak aya
    mengikut treatment apa yg kita buat..kalau ambil pakej lebih jimat :)



    mawar
    comey2



    nieza
    bila penat bekerja sesekali kesini memang best.



    ati
    takde le mahal sgt ati...berbaloi jugak le.




    yan
    kita yg bekerja ni, badan penat kena freshkan balik dan sesekali kena manjakan diri :)



    CK
    spa ni kat cyberjaya je...cuma berkonsepkan Bali.




    Ucu
    betul tu ucu...akak Zzzzz je hihi



    leez
    lepas buat treatment rasa segar bugarkan...waktu massage yg paling best sekali kan :)




    ida
    sesekali memang best berehat dan bersantai kat sini...boleh rest :)




    sal
    jommmm...



    Teratak hami
    hami mcm kawan akak sorang ni, dia tak tahan kena urut...geli katanya :)



    Kak erna
    ye kak...Zzzzzzz jer kak :)

    ReplyDelete
  23. Norhayati
    akak pun sama selalu je tak sempat...hari tu kebetulan suami ada jumpa kawan so apa lagi akak ambil kesempatan le :)



    Nureen
    nona roguy pun ok gak kan nureen




    kak rose
    ye kak waktu buat tu heaven betul kak :)



    greenjade
    nanti terjah lah...berbaloi :)




    nur liyana
    biasanya satu treatment ambik masa satu jam...3 jam cukup kot...kalau nak berendam lama2 di jacuzzi pun boleh gak :)




    mas
    lepas bersalin nanti boleh lah mas pergi kan.



    hann
    jommm kita main sembunyi2 kat sini :)




    Lady
    kat sini memang konsep bali..bila dengar musik bali akak terus ingat pada lady, sebab tau lady suka musik bali :)
    Nanti try le kat sini :)




    azrina
    akak pun sama reen, waktu anak2 kecik dulu mana sempat nak berspa ni...sekarang anak2 dah besar ok sikit :)



    amiezas
    sesekali memang best...me"loose" kan otot2 yg tegang :)

    ReplyDelete
  24. akak..cantiknya tempat ni..tp tahu mesti mahal giler

    ReplyDelete
  25. anitaare
    tempat dia memang cantik.
    Tak de le mahal sangat...oklah.

    ReplyDelete
  26. waaah blog akak sekarang dah ramai peminat setia;)

    memang cantik spa ni, teringin nak pergi rehatkan minda ni..huhuhuhu

    ReplyDelete
  27. bestnya kak tempat pun cantik last year sy pun pergi ler jugak buat SPA ni hadiah besday heheheh sedapkan orang urut kita.

    kak sy dah reply ur email

    ReplyDelete
  28. zaila
    kalau free boleh le pergi...
    sesekali anak2 suruh hubby jaga..hihi



    chik mimi
    birthday nanti boleh gi lagi :)
    thanks ye...

    ReplyDelete
  29. tersembunyi betul ni.. kat area mana ni kak?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...