Sunday, 26 June 2011

Semperit Kacang





Petang tadi makan semperit kacang ni. Sungguh lazat. Akak sebenarnya kurang suka sangat spesis kuih raya ni. Tapi semperit ni sedap lah pulak..makan satu...lepas tu satu lagi dan seterusnya..tak boleh nak stop pulak. Berlawan-lawan dengan incik husband. Sungguh lazat di minum dengan nescafe O. 

Minum petang sambil menonton TV....dan kami juga jarang dapat menonton TV kalau hari kerja. Pada mulanya incik husband nak pergi menjengok Aqi kat USIM tapi tak jadi sebab tak larat sebab sakit-sakit badan lepas reflek dan urut badan. 

Semperit ni akak beli di tempat refleksologi tu. Harganya RM22 satu bekas...tapi Adik tu telah berbaik hati memberi discount  RM 2.

Hari ni kami makan nasi minyak kat rumah Adik Nor...sungguh sedap dan ada martabak juga.
Masih teringat ingat pada nasi minyak ni...ada lagi tak ye...hihi



keep smiling :D



13 comments:

  1. kasih, nampak yummy samperit tu...kalau dapat makan pasti x leh berenti!

    ReplyDelete
  2. semperit kacang? tk pernah dengar..sedap ye kak?

    ReplyDelete
  3. raya nak dekat ni semperit sudah kuar ye.. heheee

    ReplyDelete
  4. kasih..semperit kacang?rasanya belum pernah dengar..apa lagi makan..
    nak kena beli jugak ni..
    asek teringat nasi minyak ye..tentu sedap betul tu..

    ReplyDelete
  5. kak kasih...

    ati sgt suka kuih sumperit ni
    takde resepi nk share ke?


    take care ...bye2 kak kasih

    ReplyDelete
  6. kakkk..buat la makan2 kat umah akk pastu jemput saya..hahahaha..giler tak tau malu betol ;D

    ReplyDelete
  7. dh mcm nk raya...ada kuih semperit, mmg nmpk sedap kuih tu....lama tak mkn...

    ReplyDelete
  8. rasa macam nak raya la pulak....ucu x pernah lagi mkn smperet kacang ni...

    ReplyDelete
  9. akak, samperit tu macam samperit biasa ke? pastu tabur kekacang atas tu? macam best je tengok akak layan samperit tu.. sambil jeles dengan cawan barbie comel tu..

    ReplyDelete
  10. really nice blog! if u r interested, u can visit our blog to join our baby clothes giveaway at www.bbluvsme.blogspot.com.

    BB Luvs Me
    www.bbluvsme.com

    ReplyDelete
  11. kak rose
    best kuih ni kak rose..
    tak leh nak stop bila dah start mkn :)



    zarin
    sedap bagi akak le ;)
    rasa dia macam semperit...pastu ada taburan kacang kat atas dia :)



    lia
    kat kedai ni..tak kira waktu...ada jer biskut ni :)



    kak erna
    semperit tapi diatasnya ditaburi kacang kak :)
    Nasi minyak tu memang delicious kak :)




    ati
    akak tak de resepi...
    ni kuih tunjuk2

    take care juga ye :)



    mrsharis
    hihi...nanti akak jemput :)




    ida
    biasanya time raya je kan kita jumpa kuih ni...tp kat kedai ni ada jual sepanjang masa :)




    ucu
    kuih semperit yg dihiasi kacang diatasnya...sedap sgt :)




    hann
    betuii tu hann...cuma ada taburan kacang yg menyebabkan lebih yummy :)



    BB
    thanks

    ReplyDelete
  12. fav saya ni.. apa jenis samperit pun.. order tuk raya boleh??

    ReplyDelete
  13. yanti
    boleh kot yan
    akak pun tak sure

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...