Sunday, 31 July 2011

Adik dan Jersi





Tak tahu macamana Adik (Abang dan Aqi pun sama) boleh minat bola sangat-sangat. Tiap petang Sabtu dan Ahad misti siapkan homework awal-awal lagi...dah siap solat asar...sharp pukul 5pm minta izin nak main bola kat padang. Baju jersi macam-macam ada...biru..merah...orange...bagai-bagai colour .


Minggu lalu  Adik sibuk survey harga jersi untuk kawan-kawan kelasnya (jersi untuk futsal). Ummi jugak yang kena hantar dia...dari sebuah kedai ke sebuah kedai. Nasib baik kat Bandar Baru Bangi banyak kedai sukan. Umminya pulak bukan minat sangat dengan kedai sukan nih. Kalau kedai tudung ke...haaa itu umminya minat :-)

Akak biar je dia deal sendiri dengan orang kedai tu ...siap tempah nombor di baju tu lagi.. Konon-konon nak ajar dia  independent sikit. Harga baju..RM 30 tapi dia dah collect duit dari kawan dia RM 26 per orang. Pastu dia minta ummi dia top up selebihnya...dapat pahala katanya...hikhikhik

ini pula makan malam semalam...lamb chop with black pepper sauce.


SELAMAT BERPUASA..
SEMOGA AMAL IBADAH KITA DITERIMA OLEH NYA :)


P/S hari ni dan semalam hujan dipagi hari....sejukkk...best...tapi semalam (jumaat) hujan menyebabkan trafic jam teruk.

    hujan...macam salji je kan gambar kat atas tu ...berangan salji lah pulak ;-))



keep smiling :D



18 comments:

  1. salam ramadan kak kasih..moga puasa kita lebih bermakna kali ini

    ReplyDelete
  2. assalam kasih..pandai adik nak kumpul pahala untuk ummi.
    budak2 kalau dah minat macam tu la kanbersungguh sungguh

    ReplyDelete
  3. selamat berpuasa untuk akak dan keluarga juga ye! kak, terawih kat mana nanti? leh jumpa kat surau hikhik..saya berangan nak terawih tahun ni tp takut hasya ngantuk :((

    ReplyDelete
  4. pandai akak kak kasih belajar buat bisnes walaupun nampak mcm merugikan umminya.

    ReplyDelete
  5. pandai adik pujuk ummi untuk tambah pahla ya... semuga adik berjaya dalam pelajaran dan juga sukannya..

    ReplyDelete
  6. anak saya yg no 2 pun macam tu kak. ari tu mengecek dgn hubby items for football.

    ReplyDelete
  7. salam kak kasih.. lama tak jumpa di alam maya ye...

    selamat berpuasa.. maaf andai ada salah dan silap...

    ReplyDelete
  8. sedap lamb chop tu..
    Salam Ramadhan, selamat bersahur dan berpuasa.. ^___^

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum..
    selamat berpuasa buat akak sekeluarga.. semoga kita sama2 beroleh keberkatannya.. a ah mcm salji kak.. hehe pandaiiii

    ReplyDelete
  10. slamat berpuasa.. moga ramadhan kita kali ini lebih bermakna.. ;)

    ReplyDelete
  11. Salam Kak Kasih..selamat menjalani ibadah puasa.

    ReplyDelete
  12. salam ramadhan kak..

    semoga ramadhan kali ni lebih baik dari tahun2 sebelumnya...amin....

    ReplyDelete
  13. tuan teri mari doh ni... jange oyak sajli nati tuan teri mula berkoya hehe...selamat berpuasa dan semoga ramadhan kali ini penuh keberkatan, insyaAllah...

    ReplyDelete
  14. anitaare
    amin :)



    kak erna
    wsalam
    minat yg mendalam tu kak :)





    zarin
    akakn awal2 dah cuti...hihi
    InsyaAllah jumpa kat surau :)




    kak aya
    dia bukan buat busnes aya...tolong kawan je sebenarnya...hihi




    kak rose
    amin.,
    selamat berpuasa kak :)




    yan
    anak lelaki kot...mmg suka bola :)

    ReplyDelete
  15. yanti
    akak pun minta maaf jika ada salah dan silap :)




    Lia
    sama2..
    selamt berpuasa :)





    izah
    amin
    salji khayalan akak tu...hihi




    lady
    tadi akak sahur dgn rendang kacang :)



    nureen
    amin
    thanks ye :)




    azatie
    sama2 ye :)




    wahida
    amin
    thanks ye :)




    hanis
    amin
    alamak tuan teri maghi...beta tengoh koya salji turun nih...hihi

    ReplyDelete
  16. kiutnya adik tu...senang2 umminya dpt pahala...

    ReplyDelete
  17. nuwairani
    ok le jugak
    adik cakap sedekah jariah ...hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...