Wednesday, 27 July 2011

Daiso Damansara





Kalau gi IKEA ...tak sah kalau tak singgah kejap kat Daiso Mutiara Damansara (The Curve). Daiso ni berada di tingkat 2. Yang bestnya kat sini semua barang-barang nya berharga RM 5. So boleh budget nak beli berapa item.

Rambang mata....tarik nafas panjang2 bila melihat mangkuk yang comel2 kat sini.


Barang-barang Jepun ni unik sikit kan...suka tengok.Macam-macam ada.

sudu dan mug....fuhhh

mangkuk lagi...macam-macam bentuk :-))

senduk...gerammm jer...sabarrr!!
Nanti boleh datang lagi...hihi

acuan kuih

barang plastik pun ada...baru perasan ada botol roti jala gak.. 





keep smiling :D







23 comments:

  1. pernah ke Ikea tapi tak pernah ke Daiso ni...mungkin boleh singgah lepas ni, cuci cuci mata.

    ReplyDelete
  2. Hehe suka daiso jugak.. Barang dari situ cute2. Kan.. Cup kecik2 tu lady ada beli ingat nak try buat chawanmushi tapi tak terbuat lagi.. Piring kekecik dah pakai baru ni buat lapik lauk bubur.. Rasa macam comel jer.. :)

    ReplyDelete
  3. Betullah kak. kalau masuk tpt2 cam ni tak sah kalau tak melabur barang seringgit dua.. rambang mata.

    ReplyDelete
  4. tempat yang wajib sy singgah stiap kali pg the curve. Tak prnah jemu cuci mata kat daiso ni..sedar2 je brg2 dh terlompat masuk dlm bakul..hehe

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Kasih,
    awal pagi lagi dah buka kedai.... he he he Amie datang window shopping nih...

    ReplyDelete
  6. klau nreen g cini sure akan sambar punya 2 3 barang.. geram nengoknyerr...

    ReplyDelete
  7. sy pun suka p sini.. sy suka cari barang2 buat bento.. kalau p sini macam nak gile.. slalu p ngan yaya n aboy.. pastu misti dia cakap "ok mama, on your mark, get set, goooo..."

    ReplyDelete
  8. salam kak.
    Tak pernah sampai lagi tempat ni. rm5 mmg banyak murah dan sy lihat dlm gambar ni brg2 cantik belaka.

    ReplyDelete
  9. ye ke kak rm 5 je item2 tu? bestnya kalau saya dpt shopping kat situ...

    ingat nak ajak hubby gi sana la...

    ReplyDelete
  10. oh kak.. ari tu i gi blog k.zarin..die ckp daiso..i ckp ape die ye? baru i tau... ini rupenye..hehehe

    ReplyDelete
  11. memang rambang mata tengok gelas dan mangkuk2 tu kan.. haaissshh

    ReplyDelete
  12. wee patik suka jugak dgn 100 yen shop...comel2 seme...

    ReplyDelete
  13. kasih..german nya tengok..tapi tak pernah sampai..kalau sampai kesitu..mau rambang mata jugak

    ReplyDelete
  14. bestnye...kalau kat jepon, daiso jual 100 yen/barang. dalam RM3.70. bayangkan bowl comel2, piring, chopstick, pinggan, hish....kalo boleh nak angkut semua bawak balik.

    ReplyDelete
  15. wah best ya tempat ni, saya belum pernah pergi lagi.. bila nak pergi ni?

    ReplyDelete
  16. cuci mata...

    saya pun suka tengok barang2 dapur ..

    mangkuk yang kecil2 tu cantik sungguh..

    ReplyDelete
  17. chik na pun suka p Daiso.. tiap kali masuk situ mesti ada je yang nak chik na beli...

    ReplyDelete
  18. Kak Aya
    Daiso ni di The Curve dekat je dengan Ikea...:) Nanti gi lah ye..syok unk cuci mata dan cuci poket :))



    Lady
    Akak dah tengok dah piring kecik yg lady buat taruk lauk bubur tu...memang cantik :)



    yan
    memang rambang mata...kena budget awal2..hihi



    niey
    betul tu...rasa semuanya cantik kan :)




    amie
    jgn window shopping je...jadi le org pertama beli brg...hihi




    nureen
    misti ada je kan.. yg masuk bakul..:)




    faizahfaiz
    sportingnya yaya & aboy...:)
    memang rambang mata kan :)




    shameel Iskandar
    baik jgn pergi..bahaya...hihihi

    ReplyDelete
  19. wahida
    gi lah...besttt
    sebelum masuk kena tarik nafas panjang2 dulu...hihi




    maya
    best kat sini...murah dan cantik




    Lia
    memang betul...rambang mata:)




    hanis
    kat jepong lagi moghoh dok
    kalu 100 yen lebih kure rm 3- rm 4 jah...
    baik tuan teri kumpul makuk ko.. mug ko...pahtu wak kelik ke melesia...kalu lebih bulih wi ke beta so duo ;-)




    kak erna
    kalau singgah KL..singgah le
    pasti best :)




    nurwairani
    best kan kat sana...sob sob sob




    secangkir madu merah
    ada masa gi le...byk brg2 yg unik :)




    sal
    ni memang tempat wanita :)




    chik na
    best je kan...ada je brg yg loncat dlm bakul :)

    ReplyDelete
  20. tuan teri dtg nok ucap terima kasih atas ucapey hari jadi... tuan teri pun sayam sgt2 pada tuanku...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...