Friday, 1 July 2011

Jus Tembikai




Semalam ada gangguan bekalan elektrik di kawasan kerja akak. Kalau tak ada elektrik mana boleh kerjakan. Pagi akak melepak je kat rumah. Nasib baik kat rumah ada elektrik. Sempat basuh baju, kemas rumah, menyapu dan mengemop. Bahagia juga sebenarnya. Tapi rasa macam ganjil je duduk rumah waktu-waktu kerja macam ni.

                                                      

Sibuk mengemas rumah...pukul 12 pm baru nak breakfast...kira brunch lah jugak. Hari panas so akak pun buat le jus tembikai ni. Makan dengan bugger. Akak letak letak tembikai banyak dan sedikit air agar pekat. Pas tu letak sedikt gula. Masukan ais...dan slurpppp. 

Ini lah bugger itu...ada yang kenal tak? hihi


Pukul 4 pm baru ada elektrik semula dan akak memulakan tugas seperti biasa .



Keep smiling :D



21 comments:

  1. salam k/kasih...
    tergoda...tergoda....sedapnyelah..
    tak kira esok nk pi tesco cari tembikai...

    ReplyDelete
  2. akak ni...suke tau...kasi kite lapor mlm2..uhuhuhu

    ReplyDelete
  3. bila kering tekak, dapat meneguk jus tembikai ais ni sejuk je rasa...kak kasih ni mmg pandai goda selera orang..

    ReplyDelete
  4. rimas kalau tak de letrik.sesak!

    ReplyDelete
  5. segarnya tekak dpt minum jus tembikai :) ummm.. buger tu nampak sedap. Akk buat ke?

    ReplyDelete
  6. kak,lain macam je tengok burger tu..ada yg special ke?.beli ke buat tu kak?...
    meh sini air tembikai tu segelas..hehe

    ReplyDelete
  7. terasa dahaga plak tengok jus tembikai yang merah menyala tu...

    ReplyDelete
  8. salam Kak.makasih atas ucapan tuk anakbuah atie.
    Wah!pagi2 akak dah tayang jus tembikai!!jeles tau...

    ReplyDelete
  9. akak panas2 mcm sedap kalau minum jus tembikai ni tpkan akak klau nureen kan nanti cepat sakit tekak sbb tembikai ni panas hehehe... tp sedap ;p

    ReplyDelete
  10. makan burger pun kenyang,kan..
    apalah minum dengan jus tembikai..

    anak2 saya, xpayah susah2 masak nasi klu ada burger...kenyangnya bbrp jam..

    ReplyDelete
  11. panas2 sedap minum ni, tapi yg ade asma, kene hati2..:)

    ReplyDelete
  12. ada elektrik pukul 4, pergi kerja ke wlau pun dah jam 4 petang? ish rajinnya.. kalau saya alamat tak payah, duduk rumah terus hahhahaha..

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum,
    Adussss.... naperla dok tayang jus jus yang cam gini, kat sini tengah panas terik ni, kalau dapat yg dalam gelas tu alangkah nyamannya, pekena pulak dengan burger, fuhhhhh serasi banget....

    ReplyDelete
  14. Tempat kerja dekat ngan rumah ke kak ? Bestnya macam tu.....


    Jus Tembikai ? Sedapnya. Nyaman tekak ni haa..Naknya kalau letak laici. hmmmmmm...

    ReplyDelete
  15. eh!tak tahan akak tengok jus tembikai ni..koring raso tokak..tetibo yo ni hah..hehe

    jgn lupo beli mi lidi tu tau..

    ReplyDelete
  16. ucu
    kalau buat sendiri...puashati kan :)




    greenjade
    hihi...jom le ke sini :)



    kak aya
    syokk je kalau panas2 dapat minum jus kan :)




    hani@debumelukut
    betul..panas, dan banyak benda tak boleh buat :)



    mas
    bugger tu beli...kenal tak? hihi



    kak anymz
    bugger tu beli sebab tu nampak special...hihi



    chikna
    akak letak banyak tembikai sebab tu jadi merah menyala :)




    azatiesayang
    hihi dah tak pagi lagi atie dah panas dah...hihi




    nureen
    bestt.. :)




    wahida
    dah sampai...terima kasih byk2
    cuma akak belum tuntut kat pos office...waktu posmen dtg tak de org kat rumah.Hari isnin insyallah akak ambik...tq tq tq



    sal
    sama dengan anak2 akak..suka sangat dengan burger :)




    maya
    betul org asma tak elok minum yg sejuk2 :)



    scangkir madumerah
    terpaksa...byk kerja. Kalau tak buat esoknya lagi banyak :)




    wattie
    sejukkk je kan :)




    azrina
    dekat je...:)
    taruk laici pun best gak kan :)




    Kak Anymz yg jelita
    ok kak nanti akak cari di econsave dekat rumah :) dah search ternet dah pasal mee lidi tu :)

    ReplyDelete
  17. kak pkl 4 br start keje? hee org dah ready nak blk pun.. best kan jadi boss sendiri ni :))

    pape pun..air tembikai itu yg plg best...

    ReplyDelete
  18. yanti
    kalau akak tak masuk...esok sure menumpuk2 kerja :)

    ReplyDelete
  19. combination yang sangat best.. tak tahan lah tengok jus tembikai tu kak.. i like!

    ReplyDelete
  20. hann
    kalau buat sendiri boleh le buat pekat sikit kan :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...