Thursday, 21 July 2011

Nenas di bawah Pohon Kemboja




Untung  incik husband nampak nenas ni .Dah masak dah.Kedudukannya agak tersorok dibawah pohon kemboja dan terlindung pula dengan pokok helicornia.

kecik je...nenas mini :-)


a few years ago...akak just letak jambul nenas (betul ke dipanggil jambul nenas??)
tu kat bawah pokok kemboja.
Dan akak tak pernah mengharap nenas ni berbuah...hihi...kijam2


betul2 tak sangka boleh berbuah...padahal tak pernah jaga jauh sekali letak baja.
Patut le terbantut jadi nenas mini.

Jus nenas + grape

boleh imagine tak rasa dia?
just imagine ok.
Sebenarnya akak nak buat jus nenas...tapi bila colour dia pucat lesi...akak tambah le cordial grape...suka2 je kan...hihi
tapi ok gak rasa dia.
Dan nenas ni dah berjasa menjadi minuman akak berbuka puasa hari ni.



keep smiling
senyum sokmo :D




17 comments:

  1. sedapnya nenas hasil tanaman sendiri tu kak yer,..elok jer buahnya.boleh tanam byk-byk lagila nanti kak.

    ReplyDelete
  2. Rasa dah tentu-tentu sedap !








    * ada dlm draft saya jugak pasal nenas tapi nenas madu.. ;o)

    ReplyDelete
  3. kasih, dapat jugak hasil dari jambul nenas tu.... fresh juice lagik.

    ReplyDelete
  4. emmm segarnyaa..bagus ni lepas puasa buka dgn jus nenas..boleh slimmm laa!! hehehe

    ReplyDelete
  5. isshhh..tak boleh imagine rasa dia kak..mesti sedap tu kan?nenas dan grape..:)

    ReplyDelete
  6. ok apa kan kak nenes + grape.. janji sedap kan.. tgk pon dh teringin nih..

    ReplyDelete
  7. assalam kasih..mini mini pun nenas tu..berjasa gak tu..jadi minuman orang berbuka kan.heh

    ReplyDelete
  8. salam k/kasih...
    walaupun kecik tapi nyomel banget....

    ReplyDelete
  9. cantiknya kak nenas tuu,sama ler sy pun husband tanam tak pernah ambil tahu hehehe

    ReplyDelete
  10. berbudi pada tanah mmg akan ada hasilnya...

    ReplyDelete
  11. alamak terliuq ati yg baru
    mula nak posa ni..

    nak try nanti :)

    ReplyDelete
  12. nieza
    tak sangka berbuah :)



    azrina
    nenas madu....sure manis kan :)\




    kak rose
    berbudi dgn tanah.. ;)
    dapat juga buat jus kan kak .



    lyn
    slim....susah benar nak slim...hihi




    anymz
    ala akak cuba imagine lagi ye...hihi




    nureen
    akak suka jus nureen..
    apa2 pun boleh :)



    kak erna
    wsalam
    betul tu kak..hihi




    ucu
    comel...cukup unk akak dan anak je :)



    chikmimi
    serahkan pada kaum suami sajakan chikmimi...hihi



    wahida
    betul tu wahida :)




    atie
    selamat berbuka puasa ye

    ReplyDelete
  13. wahhh jambul2 berisi rupenye ye sis.

    ensem lak tuh..mmg kompem shedap lah :)

    ReplyDelete
  14. nampak rupa nenas tu mcm manisss je

    ReplyDelete
  15. green jade
    tak manis sangat...maklum le nenas kurang zat...hihi



    kak aya
    tak manis...huhu
    tapi bila buat jus...ok je

    ReplyDelete
  16. kak..i leh feel rase die.. mcm fruit punch:)) heheh memandai jek i ckp..

    ReplyDelete
  17. maya
    good2...akhirnya ada yang dapat imagine...hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...