Saturday, 16 July 2011

Sekinchan Ikan Bakar




Dah lama sangat akak makan kat Sekinchan ikan bakar nih, Tapi baru ada mood nak bercerita pasal ikan bakar kat sini.. Kebetulan waktu ke sini akak tengah lapar tahap serius jugak lah kan.
Bila tengok udang segar...sure le cepat je akak choose udang.
Pastu akak pilih ikan...dah lupa ikan apa yang akak pilih....sebab dah lama sangat.

ikan bakar...dah lupa ikan apa :)


Waktu tu restoran ni baru buka kat rumah akak ni...jadi nak cuba lah kan.
Tapi service dia lambatttt sangat.
Perut akak dah krukkk krakkk krukkk krakkk
Tapi akak masih boleh senyum lagi...incik suami dah tak boleh senyum dah.
Sebab dia allergi pada lapar...hihi
Aqi seperti biasa...selamba jer.

ulam-ulaman

Akhirnya makanan sampai setelah kami hampir mengantuk...hahahah berlebihan sangat tak ayat ni??
Makanan kat sini ok gak lah.
Cuma slow sangat le Pakcik.
Nasib baik Pakcik dan Makcik ni masih boleh sabar...hihi
Mungkin nasib akak je kot...time akak datang service slow...waktu you all datang mungkin service dia ok kan..kan?

 Suasana Restoran Sekinchan

 Aqi selamba jek baca surat khabar saat ummi & abahnya mengeluh lambat dan lapar :)

air asam dan kicap



keep smiling :D


21 comments:

  1. perrgghh... sedappnya tgkk...terus rasa lapar.. hadoii nak ke sekinchan tu jauh bebenor le.. hehee

    ReplyDelete
  2. kak, saya pun kena gak...lambat bebenor service dia..agaknya masa tu baru bukak kot... tapikan now tatau lah lambat ke cepat dah sebabnya hubby memang takmo dah pi makan kat sana...takut kena gastric pasai food lambat sampai hahaha

    ReplyDelete
  3. sedapnyaaa..saya suka ikan bakar! pernah nampak kat Kota Damansara tapi tak pernah cuba, yummy!

    ReplyDelete
  4. udang tu masak apa ye..
    nampak selera betul..

    sal klu jumpa ikan bakr cecah asam..
    makan nasi sikit jee..
    sedap meratah ikan yee..

    ReplyDelete
  5. sedapnya tengok ulam tu kak...

    ingat nanti nak cubalahh..

    ReplyDelete
  6. wow! menyelerakan ;)

    kalo tgh lapar then kena plak tunggu lelama mmg teruji kesabaran kan...hihihihi!

    ReplyDelete
  7. nengok pic pn tekak mcm dah kata "cedapnya..layan masakan bakar2 ni" leh tahu location dia kat ner ek mana tahu chekiah terpelanting ke area tu hehe

    ReplyDelete
  8. wow...sedap x kak kasih? lyn belum pernah try..akak gi rest.Ikan bakar sekinchan cawangan mana ya yg lambat service tu..ce cite

    ReplyDelete
  9. hehe seb baik x tros tetido kan sis..

    akak terjah katne..saya pun kena jugak kt kota damansara kt opposite giant tuh....mmg lmbt servis dia almost nk hangkak kaki jek.uhuhu

    ReplyDelete
  10. Chik Na tak pernah try lagi makan sekinchan ikan bakar ni tapi ramai yg komplen bab lambat nih :(

    ReplyDelete
  11. jauhnya kalau nak cuba ikan bakar ni...

    biasa cuba ikan bakar istana je, area Istana Negara...kak kasih pernah cuba tak?

    ReplyDelete
  12. lia
    restro ni banyak cawangannya Lia :)


    zarin
    hahaaha...tu lah
    akak pun sampai mengantuk menunggu dah lah lapar :)



    hanis
    ok le makanan kat sini cuma service dia lambat sikit :)



    sal
    udang tu pun bakar gak
    cuma dia taruk rempah ratus



    yan
    cuba lah nanti ye :)




    bella
    lama tak dengar kabar bella
    memang mguji kesabaran...hihi




    chekiah
    restro ni ada byk cawangan.
    yg akak mkn ni kat Balakong :)





    Lyn
    hihi kat Balakong.. :)




    greenjade
    kalau akak tertidur kat situ sure tokey dia terus insaf...hihi




    chikna
    nasib nasib kot...
    kalau nasib kurang baik...lambat
    kalau nasib baik...cepat




    Aya
    akak tak pernah cuba lagi kat area hotel istana tu :)

    ReplyDelete
  13. adui kak...tang ulam-ulaman dengan sambal tu memang membakar selera betul la...dah berasap-asap ni...sedapnya ikan bakar cicah air asam...

    ReplyDelete
  14. nuwairani
    akak pun suka cicah dgn air asam :)

    ReplyDelete
  15. Salam kenal akak.
    Tadi nampak kat rembau terus mai sini. Selalu jugak dengar citer pasal keenakan makanan kat sini. Tapi tak pernah pergi pun.

    ReplyDelete
  16. owh zaila tahu lokasi kedai ni kat mana, haritu nyaris2 pergi dah tapi husband tersalah masuk jalan, tup2 dah masuk Jusco..hahaha

    ReplyDelete
  17. kasih..mula2 dulu kan..akak ingat cuma ada di sekhincan selangor tu je..rupanya merta dah ada kedai ni..tapi ytak pernah masuk lagi.

    ReplyDelete
  18. waduhh sedapnya tgk ikan bakar tu kak...terliur..sabar jer lah nanti blk nk pi cari kedai ikan bakar juga...:D

    ReplyDelete
  19. kak sam
    dah banyak dah cawangan restro ni sekarang. Nanti cuba lah :)



    zaila
    aikk...jauh nya zaila sampai ke balakong :)



    kak erna
    ye kak...mana2 ada restro ni :)




    nieza
    nanti kalau balik boleh try :)

    ReplyDelete
  20. Jumaat lepas sepatutnya ada dinner di Sekinchan Ikan Bakar di KD tapi di tukar ke Big Brother.

    Supplier belanja. Alasannya sebab dah biasa makan ikan bakar... huhu.


    Jadi ber Western Food ajelah saya..

    ReplyDelete
  21. azrina
    western food pun best gak :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...