Wednesday, 3 August 2011

Fettuccine Carbonara untuk Adik


Balik dari kerja tadi, adik minta ummi buatkan spaghetti untuk berbuka. Kat rumah cuma ada fettuccine....samalah tu kan. So buat le yang paling simple dan apa yang ada jer. Mushroom tak de...banyak yang tak ada dari yang ada. Tapi ok juga le...ada jugalah rupa paras carbonara fettuccine. Akak follow resepi kat sini.



Akak buat sikit je...just untuk adik & akak berdua. Adik makan fettuccine ni...pastu makan nasi pulak...dasar Melayu...hihihi
Incik husband lansung tak pandang fettuccine ni...just layan nasik jek...yang ni betul2 Melayu :-))

Selamat bersahur teman-teman :)



keep smiling :D



18 comments:

  1. adehh sedapnya tgk udang dok tergolek2 tu.. hehe :)

    ReplyDelete
  2. pagi pagi dah terliur ngan fettucini ni ;-)

    ReplyDelete
  3. arghh..kak..terus i terasa2 nk mkn ni..hehe

    ReplyDelete
  4. salam kak

    fuh dasatnya nama.tergeliat lidah org kampung nak sebut ni...kihkiiii.sure sedap dn mantap tu!

    ReplyDelete
  5. nak jadi anak angkat or adik angkat akak boleh tak? huhuhu..
    rajin sangat memasak kakak ku ini..

    ReplyDelete
  6. nampak sedap la kak...pekat aje kuahnya...

    ReplyDelete
  7. salam akak..mm...tetibe pagi-pagi 'terbukak' blog makanan..aduhai..menyelerakan..menggiurkan akak

    ReplyDelete
  8. akakkkk..... sedapnyerrr... tergugat pagi2 nih..

    ReplyDelete
  9. salam kak kasih..dah org melayu,time brbuka kena cari nasi gak...hihi

    ReplyDelete
  10. saya kalau buka puasa mesti nak kena nasik gak kak...huhu...mmg tekak melayu betul saya ni...

    ReplyDelete
  11. wahhhhhhh sedapnya............
    akak pos sket :)

    ReplyDelete
  12. lia
    akak memang pengemar udang
    semua benda nak letak udang...hihi



    zarin
    fettuccine ni tak cukup bahan..sebab kesian kat adik so buat juga :-)





    maya
    oppss...puasa ;-)



    chempaka
    wsalam
    sebangsa dgn spagetti je ni..hihi




    mrsharis
    boleh2..
    adinda nak makan apa?
    biar kanda masak kan hihi



    Nuwairani
    tak cukup bahan ni nur...
    buat yg mana ada kat dlm fridge je



    Diana
    thanks singgah ke sini ye :)




    nureen
    oppsss...pose ;-)





    azatie
    betul tu atie...memang nak cari nasi juga :)




    wahida
    sama le kita...hik2





    illa
    hihi...basi nanti :)




    NM02
    alamak pose le...hihi

    ReplyDelete
  13. wahh sedapnya kak kasihhhhh....terliurr

    ReplyDelete
  14. assalam kasih..memang tekak melayu..he he

    ReplyDelete
  15. Salam.
    Bleh lar try untuk berbuka puasa nanti esok. Boring gak makan nasik jer hari2....

    ReplyDelete
  16. wowwwwwwwww....carbonara tu my favourite kak....shedapnyaaa.
    Bila agaknya leh rasa masakan akak yg sedap2 tu...hehehe

    ReplyDelete
  17. aya
    lebih sedap kalau ada cheese...tp cheese dah habis :)



    kak erna
    wsalam
    hihi
    memang kita tak leh lari dr nasi..hihi




    zezebel
    thanks singgah sini :)





    Leez
    tak cukup bahan ni leez
    cheese pun tak de
    hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...