Monday, 12 September 2011

Breakfast di Hari Minggu


Pagi semalam masak pulut ni. Masak pulut agak banyak so call le adik-adik yang tinggal berdekatan untuk breakfast sama-sama. Makan pulut dengan kelapa parut bersama ikan masin. Makan dengan ikan bakar pun boleh. 

Bagi sapa-sapa yang ada high blood pressure kenalah makan dengan ikan bakar..hik2. Ikan bakar ambik dari rumah adik akak...semalam makan-makan kat rumah dia, ada banyak ikan bakar yang lebih.

kenapa gambar ni jadi belang-belang ye?
okkhh alohh 

Lepas makan ayah chik tolong baiki basikal adik..ramai yang menonton :)
gambar ni pun belang2 gak kan..

Akhirnya basikal ok semula...semua gumbira .

Adik melayan sepupu-sepupu kecil yang berminat untuk mengayuh basikal tapi kaki tak sampai...hihi

Shahmi pun nak kayuh juga..tapi kaki tak sampai gak.

Adik Ma...keep smiling :D


18 comments:

  1. hehehehehehehehe..orang darah rendah jer boleh makan pulut dgn ikan masingggggggggg..hehehehe

    ReplyDelete
  2. tak berapa berehi pulut gaul nyor ni hi hi

    ReplyDelete
  3. Pulut nyo ike kering kesuka ey tuan teri yummy!

    ReplyDelete
  4. Tak pernah makan style camtu? Style negeri mana ni kak?

    ReplyDelete
  5. assalam kasih..teringin nak masak pulut jugak nanti..insyaallah..hari ni puasa lagi..esok le..tapi makan ngan sambal..

    ReplyDelete
  6. lama tak makan pulut dgn ikan masin.. sedapp tu.. :)

    ReplyDelete
  7. akak sedapnya...sya suka sgt pulut ikan masin...

    ReplyDelete
  8. sedapnye..pulot ikan masin..emmmm

    ReplyDelete
  9. alaaaa saya suka pulut. suka sangat. lepas tgk akak terus saya tanya bibik ada tak pulut..hee.. nak buat lah.

    ReplyDelete
  10. kak, kamera saya buat hal pagi raya tu mcm ni lah jadinya..berbelang2...tapi ni tahap ok lagi..saya punya belang sampai tak nampak gambar...huhu..

    tapi dia ada time2 je kak..ada masa2 dia ok lak...nyampah...time pagi raya tu lak buat hal...huhu...

    ReplyDelete
  11. menyelerakan...

    Kak Kaseh tinggal area man?

    ReplyDelete
  12. makan pulut ngan ikan masin dan kelapa parut...

    saya teringat masa kecil, emak selalu buat..sedap yee..

    dulu siap makan ngan ikan bilis goreng lagi..

    ReplyDelete
  13. sweet je pinggan...
    come meja...
    hihihi ada yg ketinggalan

    ReplyDelete
  14. pulut kelapa n ikan kering ni memang feveret satu family zaman berzaman dah...suke sgt2!

    ReplyDelete
  15. berkumpul ramai2 dan makan2... seronok ya

    ReplyDelete
  16. chalk
    org high blood tak boleh minum kopi juga...hihi


    mawar
    banyak pun boleh


    kak aya
    waktu kecik akak tak suka tapi sekarang suka pula :)


    hanis
    jemput make tuey tri :)


    teratak hami
    Org Pantai Timur..kalau tak salah kat utara pun mkn mcm ni juga :)



    kak erna
    wsalam
    pulut sambal pun best gak..kat rumah ni semua suka pulut sambal :)


    lia
    sedap lia, kalau kelapanya muda lagi sedap :)

    ReplyDelete
  17. azmiezas
    syok kan...akak suka makan dengan ikan tenggiri jeruk tu :)


    chichi
    thanks follow dan singgah ke sini :)


    yan
    hari tu akak beli pulut kat Kelantan...pulut dia best sgt :)


    wahida
    kalau kamera rosak...sedih kan. Akak suka sgt snap snap ni...kalau tak de kamera...sedihnya.



    Alin
    akak kat Cheras :)



    sal
    mkn dgn sambal ikan bilis pun best gak :)



    mawar
    hihi...jemput le ke rumah
    tak de open haus
    rumah selalu open je


    nuwairani
    memang best :)



    secangkirmadumerah
    betul tu...seronok kalau mkn ramai2

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...