Wednesday, 28 September 2011

Kemunting dan Kamera


blur




buahnya boleh dimakan

Gambar di atas tu pokok , bunga dan buah kemunting. Snap waktu balik raya hari tu. Anak-anak akak pun tak kenal pokok ni...so ambil gambar untuk simpanan. Hati agak gundah dan gulana sebab kamera rosak...tengah masuk wad sekarang.... :( 




keep smiling : D
(huhu)





27 comments:

  1. Yezzaa!!!! Buah kemunting...tingat zaman kecik2 dulu..masa tinggal dgn arwah nenek...ada sepokok je pokoknya...pantang nak masak..kita dh tunggu nk petik..hi3

    Betullah kalau tanya anak2 sure dia cakap pokok apa ni? huhuhu

    ReplyDelete
  2. sedehnyerr camera msk wad.. akak sedap x buah tue? hehehe

    ReplyDelete
  3. Salam, boleh makan ke buah kamunting ni..

    ReplyDelete
  4. assalam kasih..sebelum rosak..berjasa jugak kamera tu kan..
    jangan gundah gulana ye..insyaallah..pulih nanti tu..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum,
    Kamera masuk wad tak per jangan orang masuk wad hehehe...... suka tengok gambar bunga, gambar makanan kat bwah tu lagila suker....hhehehee

    ReplyDelete
  6. Salam Kak,
    Kenangan betul buat kemunting. Masa kecil2 dulu saya selalu masuk semak dengan kawan2, carik buah ini. Tak ingat rasa camne. Masam2 manis + kelat kot.

    ReplyDelete
  7. akak, percaya tak, kamera olympus saya tu hasilnya berbelang2 mcm kamera akak tu la..tapi bukan selalu la dia buat perangai..

    kak, hantar repair kena mahal tak?

    ReplyDelete
  8. - ape rase nye buah tu? sedap?

    ReplyDelete
  9. Tuanku buah tu boleh makn ke? Tuan Teri pestaim th ni... Cantik bunga dia

    ReplyDelete
  10. Buah kemuniting ni yg warna purple tu ke...kalau mkn bibir mcm pakai lipstik je..

    ReplyDelete
  11. Salam kasih..lama xnampak pokok kemunting ni..biasa kat lam kebun ada la.....Budak2 skrg bkn kenal sgt pokok2 camni.:(

    ReplyDelete
  12. sy jeles tgk semua gambar yg akk amik... tersangatlah cantik!

    ReplyDelete
  13. rupanya kemunting ni pokok ye
    ingat bandar yg kat perak tu jeh :)

    pasai cite kat blog ati tu
    sebenarnya gi rumah
    mak sedara hb ...mmg
    dah tau nasi impit dan rendang
    tu di buat utk majlis hari jumaat
    tp hari ahad depa dok hidang kat
    kita lagi...haruuuuuu

    ReplyDelete
  14. masa kecik-kecik dulu selalu makan buah kemunting time jalan-jalan kat semak-semak belakang rumah...tak tau lah buah ni dibolehkan untuk memakannya atau tidak...main hentam keromo je time kecik2

    ReplyDelete
  15. dulu2 kalau on the way ke jeram pasu, memang banyak pokok ni di tepi2 jalan.siap singgah lagi amik buahnya. hihh

    ReplyDelete
  16. kemunting!!!ida kecik2 dulu pernah gak gi petik buah ni...sedapp,mmg susah dh kan nk jumpa pokok kemunting skrg ni...

    ReplyDelete
  17. saya pun tak pernah lihat buah kamunting nih

    ReplyDelete
  18. buah tu banyak kat kg saya. zaman kanak2 dulu selalu je petik makan. tapi lelama mulot jadi kelat. betui dak?

    ReplyDelete
  19. mm lyn xpenah nampak pokok kemunting, ble mkn ke buah dia?.. laa cian kamera kak rosak..huhu, xpe nnti da repair ble snap lg pic2 msakan kak..:)

    ReplyDelete
  20. hehe lady first time tengok buah kemunting ni kat rumah mil.. sebelum ni memang tak kenal buah kemunting..

    ReplyDelete
  21. CT
    buah ni pun banyak dalam semak depan rumah akak...waktu kecik2 dulu :)


    nureen
    sunyi rasa tanpa kamera.
    bauah tu kalau masak rasa manis...tapi kalau tak masak rasa kelat :)


    che mid
    boleh kak...makanan burung juga :))


    Achik erna
    wsaalam kak
    harap2 cepat sembuh...sekarang tgh dirawat :)


    wattie
    hihi...harap2 tak lah kan...tuan dia takut dgn wad :))


    teratak hami
    manis2 kelat...tapi kalau betul2 masak dah tak rasa kelat:)



    wahida
    orang tu dgn baik hatinya repair kamera tu masih under warranty...padahal akak beli kamera tu dah lebih 2tahun. Dia dah kenal akak sebab selalu gi kedai dia...hihi



    Al
    kalau masak betul...rasa manis...kalau tak masak, kelat :)


    hanis
    boleh di makan...tp burung marah le sebab curi makanan dia :))


    ucu
    waktu kecik dulu akak sering main masak2 dgn buah ni :)



    mawar
    huhuhu..masuk wad

    ReplyDelete
  22. azatiesayang
    sekarang semak dah tak de kan


    mas
    thanks..gambar pertama tu blur jek


    atie
    sian atie semoga cpat sembuh


    aya
    yg masak best gak kan



    nuwairani
    wktu kecik2 dulu akak suka main masak2 dgn buah ni

    ReplyDelete
  23. ida
    semak dah jadi rumah org


    chikna
    pokok renek dan buahnya boleh dimakan
    :)


    NM02
    ye ye...buah dia kelat manis


    mama olyn
    pokok ni ada dlm semak biasanya...sejenis pokok renek


    Lady
    agaknya dia tumbuh di tempat yg berpasirkan :)

    ReplyDelete
  24. owh..pokok ini saya tahu..
    nway, im from kamunting taiping perak..
    ;)

    ReplyDelete
  25. kak.. satu lagi benda baru.. rasanya bunga pernah tengok.. nama je tak tau..

    ha tu tanda2 nak dapat kamera baru he he :)

    ReplyDelete
  26. yanti
    akak masih sayangkan kamera lama tu...huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...