Monday, 19 September 2011

Kunjungan Junior

Lamanya tak jumpa junior akak ni...Sab dan Sakura. Dulu kami satu Universiti...satu fakulti dan tentunya satu course. Sab dan family datang dari Johor dan  Sakura dan family pula dari Kajang. Bila sesekali jumpa...seronoknya. Macam-macam cerita keluar. Sempat juga gossip2 manja...hahaha



Hari Sabtu Akak kerja...so tak sempat le nak main masak-masak. Beli je lah. Satay beli...lemang beli. Yang akak buat cuma makaroni bakar dan rendang.



Satay dan nasi impit


Makaroni bakar ni je yang sempat masak sendiri. Resepi kat sini.



keep smiling :D



19 comments:

  1. kunjung mengunjung merapatkan silaturahim sediada..
    makaroni itu nmpk sgt sedaplah..
    mesti cuba ni..

    ReplyDelete
  2. hok aloh la weiii sedap nampaknya makaroni bakar tu....

    cantik rumah kak kasih....

    ReplyDelete
  3. eemmm sempat gak merendang tu..

    ReplyDelete
  4. Pengsan tgk satey huhu...nok etep gosip2 manja...

    ReplyDelete
  5. suka tengok susun atur pinggan mangkuk akak;)

    sedapnya makaroni bakar..

    akak, sabtu ni saya ada buat makan2..jemputlah datang ke rmah..ni no saya 0123228651..kalau lajak ke Shah Alam tu calling2 lah ya;)

    ReplyDelete
  6. Hello Kasihredha, I enjoyed looking thru your very well taken pics here.
    And you must be a black belt cook, as your food dishes look really sedap best!
    Beautiful family you have too.

    Have a pleasant week, and keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete
  7. Nanti nak try la resepi makaroni bakar tu.

    Besar ye rumah akak, ada 2 tempat makan .. hehe... sempat saya meneropong rumah akak.

    ReplyDelete
  8. salam k.kasih...seronoknye dapat jumpa kwn lama...gossip2 manja itulah yang paling seronok kot....
    terliur tengok satay pagi2 ni...

    ReplyDelete
  9. kalu jumpa rakan2 kita atau junior yang rapat2 ngan kita masa dulu2,rasanya seronok kan..

    memacam cerita yg dpt dibincgkan..

    terlerailah rindu bila berjumpa..hik2

    ReplyDelete
  10. lama x jumpe kwn sekuliah dlu.. rindu rasanya..
    meriah la akak.. best kan skali skala jumpe, byk crita kan nk d storykan ;)

    ReplyDelete
  11. sedap betul tgk makaroni bakar tu...letak cis bnyk2..yum,yum,yum!! :)

    *mcm rupa kak ummi plak junior kasih tu. )

    ReplyDelete
  12. salam kak,wah!ado bakat terpendam yo..nampak sodap makaroni bakar tu kak..nanti bila kita gader2 akak buatkan kitorang makaroni ni ya..:D

    missing you here lah kak..:)

    ReplyDelete
  13. wah ...akak semuanya
    big2 size walaupun orgnya
    tak ramai...

    cam nak je gi rumah akak
    yang cantik tu ...

    leh makan makaroni bakar
    yg big gak tuh....

    ^_________~

    ReplyDelete
  14. Fatin
    nanti cuba ye :)


    mawar
    membaking dipagi2 hari lagi :)


    kak aya
    nanti cuba le buat aya ye...resepi akak dah tempek tu :)


    yan
    rendang dah buat waktu cuti hari msia hari tu...buat byk so boleh le hidang kat tamu :)


    hanis
    gossip manja...cerita2 lama...membuat kami tergelak2 mgenang peristiwa dulu2. kaum lelaki pula tak habis2 cerita pasal bisnes...tak bestkan...hihi


    zaila
    thanks sangat jemput akak..
    tapi hari sabtu akak kerja.
    Zaila akak dah lama tak leh masuk ke blog zaila sebab ada warning malware.


    uncle lee
    thanks alot :)
    My friend came from johor/kajang ..and I really love that moment :)


    teratak hami
    nanti try ye...senang je :)


    ucu
    sebenarnya..kami banyak bercerta pasal hal2 dulu2 waktu study...sungguh mnyenangkan :)


    sal
    mmg betul...sgt2 bahagia..tak habis2 topik nak borak :))


    nureen
    mmg best nureen
    tak cukup masa nak cerita semuanya
    riuh rendah...hahah


    deliah
    kalau pasta akak memang suka letak cheese byk2 sebab rasa lemaknya tu...mcmana le nak kurus kalau mcm ni kan...hihi


    kak anymz
    I miss you tooo kak
    mano mghilang lama bonar ni...
    sesekali tunjuk bakat terpendam kak...hahaha

    ReplyDelete
  15. Atie
    hihi...semua dah beranak pinak...sebab tu dah besar2 belaka...padahal waktu anak dara semua kurus mcm lidi hihi

    ReplyDelete
  16. sedapnya makaroni bakar akak..& tetiba jer sya teringin nak makan sate...:)

    ReplyDelete
  17. kak kasih cayang ...

    bukan orgnya...

    makanan nya

    yg BIG SIZE :D

    ReplyDelete
  18. azmiezas
    akak beli satay tu kat hj samuri kajang je...:))


    atie
    hihi :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...