Tuesday, 27 September 2011

Makan-makan di Tasik Kenyir



Sambungan entry Tasik Kenyir yang lalu...harap jangan boring...hihi
Selepas berihat sebentar, kami keluar ke lobi sebab anak-anak nak swimming...termasuk le ayah anak2. Akak dan mak akak(tokmi) duduk-duduk je kat lobi tu. Internet cuma ada di lobi dan restoran je. So ambik peluang BW. 


Sambil tunggu diaorang swimming...akak order cheese cake ni...sedap, ada almond.



 Tokmi order burger ni. Tokmi makan sikit je...tapi cucu-cucunya yang makan lebih-lebih.


 tokmi sempat skype dengan abang .


 Laptop ummi jadi rebutan..ummi nak BW pun tak senang...hik2

 Ikan bakar yang sungguh sedap. Ikan masih segar.

Kami makan agak awal juga...sebab anak2 dan ayah anak-anak lapar . Lagi pun kami masih boleh solat jamak.

 banyak pilihan...harga pun berpatutan RM 43 / orang....murahkan. Kalau kat KL RM 60-80.


 kuih muih


 ikan bakar...sotong bakar pun ada....memang besttttt sangat.

 lakunan semata-mata



pasta pun sedap...semua sedap lah


 lepas makan lepak-lepak menikmati angin sepoi-sepoi bahasa....mengadap ke tasik.

restoran

jom layan gambar-gambar sekitar Tasik Kenyir 














resort



keep smiling :D


28 comments:

  1. kak kasihredha,

    I belum pernah sampai lagi tasik kenyir ni.....cantik sgt kan....dgr2 cerita MB t'ganu nk bukak branded outlet kt tasik kenyir tu...dh siap outlet tu baru I akan pergi kot..hihihi...

    ReplyDelete
  2. makan-makan.. view cantik2..mm..itu yg bestnya bila jalan-jalan nih..
    akak kasih, internet kat lobi n restoran ajer yer?

    ReplyDelete
  3. jelesnye tgk gmbr2 ni..terus rasa mcm nk buat trip bercuti jugak...

    ReplyDelete
  4. wahh sakan berjalan kak. Makanan pun nampak sedap2 belaka.

    ReplyDelete
  5. membuatkan hati menggebu-gebu nak ke sana..

    bila tuan blog nak tunjuk muka ni... hi hi..nak kenal la..

    ReplyDelete
  6. bestnyerrr... rasa mcm nureen pon ada kat c2..

    ReplyDelete
  7. Ya Allah nmpak cantik sgt kak. blum pnh k sana
    Nanti sy tunjuk gmbar2 ni kt HB ;D

    ReplyDelete
  8. cantik jugak tasik kenyir ni kan kak...tak pernah sampai lagi...

    ReplyDelete
  9. dah lama teringin ke tasik kenyir ni.
    entah bila lah ada kesempatan.:)

    wah!tokmi kemain lagi kan..bosar boto burger tokmi tu..hehe

    ReplyDelete
  10. wahhh bestnya.. sejuk mata memandang... :)

    ReplyDelete
  11. - kalau sedap memang berbaloi la kan....

    ReplyDelete
  12. mesti nyenyak tidur malam tu kan..bertemankan muzik original..unggas bersahut-sahutan...

    ReplyDelete
  13. salam kak, makasih sebab bagitau sal virus Malware tu..saya dah delete semua blog list saya, sebab tulah akak dah boleh masuk blog saya;)

    ReplyDelete
  14. cantik nyer..saya tak sampai lagi kat sini...

    ReplyDelete
  15. seronoknyaaaaa i loikeeee pengsan pengsan pengsan! subhanalah indah sgt, tuan teri lepas kawin ajak cik abam g sinun sampai la ni tak bawa2 pom wuwuwu... nasib boleh tgk kat sini weeee....

    ReplyDelete
  16. penDragon
    oh ye ke? kalau ada sure lebih ramai pengunjung kan :)


    fatin
    kat bilik tak dapat...tu yg melepak kat lobi dan resto je...BW...hihi


    nuwairani
    sementara kat sabah...ambil le peluang unk bjalan2 kan :)


    leez
    on the way nak baleik KL je Leez :)


    kak aya
    tuan rumah kurang comey...hihi
    segan & malu...

    ReplyDelete
  17. nureen
    ikan bakar dia yg paling akak suka...pasta pun best gak :)


    so shy lady
    tunjuk gambar...pastu pujuk2 suami ye :)


    wahida
    akak teringin nak ke Lake Toba...sampai sekarang tak pergi2 lagi :)


    kak anyms
    besar kak, sebab tu tokmi tak habis...cucu2 tokmi yg lebih2...hihi


    lia
    memang masih alami :)


    al
    memang berbaloi...sedap.


    ucu
    memang betul tu
    dapat dengar dgn jelas bunyi unggas :)


    zaila
    Alhamdulillah..
    ramai kawan2 pun kena
    tapi tak tahu macamana nak kasi tahu...
    nasib baik zaila kasi no hp hari tu :)


    BSB
    sesuai unk berehat BsB :)

    ReplyDelete
  18. hanis
    cik abe tuan teri lagi best
    terus bawa tuan teri ke Jepun
    lagi best.. :)

    ReplyDelete
  19. Assalam kak Kasih...salam rindu kak..lama tak singgah sini. byk dah tertinggal n3 akak.best tgk gambar kat tasik kenyir tu..menarik sgt.nieza lum sampai lagi sana.

    ReplyDelete
  20. ya ampun bestnyer akak
    cheese cake fav ai tue
    terkinja2 nk terjah sana plak ngeeee

    ReplyDelete
  21. syoknya cuti-cuti di tasik kenyir...

    ReplyDelete
  22. Lady ayu
    cheese cake tu mmg sedap:)
    sebab ada almond

    ReplyDelete
  23. Salam... Di tasik kenyir ni selain di hotel2 ada kdai mkn yg lain tak? Ssh tak nk dapatkan mknan kt sana bg family besar? Dr kuala berang tu nk ke chalet mmg kna naik boat ye? Boleh email kpd sy details? Igt nk jln2 ke sana nov ni. Email sy aidadewie7311@gmail.com

    ReplyDelete
  24. Wsalam...dari Kuala berang x yah naik boat.....naik Kereta je.
    Akak Dulu duduk di lake kenyir resort...Dan mkn di hotel je sebab Kami pergi LEPAS raya banyak warung sekitar Tasik Masih Tutup. Ada warung berdekatan Dan Kalau nak keluar ke pekan berdekatan pun boleh.

    ReplyDelete
  25. salam kak, tqvm atas jawapan. sgt membantu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...