Friday, 16 September 2011

Menunggu Nasi Dagang

Gambar di atas bukan nasi dagang yer...hihi.


Balik dari Singapore, esoknya husband akak ada urusan di Dungun pulak. Kesiankan.Penat..nasib baik kerja akak tak perlu outstation..kalau tak pingsan makcik.

Incik suami call beritahu dia beli nasi dagang. So akak tunggu le...mak aii laparr nye..tak tahan menunggu nasi dagang dari Dungun.


Pukul 9pm incik husband tak sampai lagi...perut akak dah krukkk krakkk. So akak terpaksa le goreng french fries sikit. Makan sikit je sebab nak bagi space kat perut untuk nasi dagang.

Akhirnya nasi dagang tiba...pukul 10 pm baru incik husband sampai rumah...ini lah nasi dagang yang di tunggu-tunggu itu :-))

zoom in sikit 



P/S: selamat hari Malaysia buat semua.


keep smiling :D


15 comments:

  1. Sedapnyee... aaa.. masa ni dah terasa rindu dengan malaysia..dan baru tearas sedar diri bahawasanya saaangat jauh sekarang..

    Rindu sangat dengan blog, kak kasih dan kawan2.. belum sempat nak ziarah.. jangan lupa kat saya ye.. mmuahhss

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..
    kenyangnya sampai esok..

    ReplyDelete
  3. sesungguhnya saya sangat terliur memandangnya...jam 5 pagi saat ni..kejap lagi nak ke pasar selayang, cari nasi dagang.

    ReplyDelete
  4. kasih, selamat hari Malaysia n selamat bercuti... sedap nasi dagang tu. balik kg ari tu MIL x sempat nak wat, kempunan kak rose nak makan nasi air tangan dia!

    ReplyDelete
  5. sungguh ku tergoda dgn nasi dagang itu kak...dok dlm daun pisang lagi..sedapnyer

    ReplyDelete
  6. Kak, 10 am/pm ?
    Dasyat menunggu, macam mengidam je ... hehehe.

    Suami saya pun suka Nasi dagang. Sampai sekarang saya tak belajar resepi nak buat. Kejam kan?

    ReplyDelete
  7. selamat hari malaysia!

    berbaloi menunggu lama utk nasi dagang tu..mknan jadi lebih sedap bila betul2 lapar kan..

    ReplyDelete
  8. tuan teri suka nasi dagang... tapi tatau buat wuwuwu

    ReplyDelete
  9. Assalam kasih..selamat hari malaysia dan selamat jugak makan nasi dagang..sedapkan teringin la pulak nak makan..

    ReplyDelete
  10. hann
    Tak lupa InsyaAllah
    Muahhh

    sal
    betul kenyang..mkn pun dah malam sgt :)

    kak aya
    kat pasar selayang ada jual nasi dagang ye :)

    hani
    dah selamat dimakan kak :)

    kak rose
    air tangan ibu yang paling bestkan kak :)

    ReplyDelete
  11. ida
    aroma daun pisang menanbah keenakan nasi dagang :)

    teratak hami
    hihi...10 pm

    deliah
    macamana le nak slim kan..mkn nasi mlm2 :)

    nuwairani
    kat sabah ada org jual tak?

    hanis
    nasi dgang memang rumit sikit nak masakkan..:)

    kak erna
    sedap kak :)

    kemang
    memnag sedap akak punya favourite ni..hihi

    ReplyDelete
  12. nak kena suruh wife buat jugak ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...