Wednesday, 7 September 2011

Raya di KL (2011)

 adik ma

Balik dari kampung, kami beraya pula di KL. Antara adik beradik ada yang belum bersalam-salaman sebab ada yang raya di rumah mertua. Mak akak ikut akak balik ke KL sebab di kampung tiada siapa-siapa lagi. 


 anak buah akak...kanak2 lah yang paling gembira di hari raya :)





Abang dan adik-adik bertandang dah malam...so tak sempat le nak masak apa-apa. Cuma ada rendang dan lemang(beli)..pastu sedikit biskut raya dan pineapple crumble.

pineapple crumble 


Nasib baik juga kakak ipar akak...Kak pah bawa bihun goreng. Thanks kak pah..kakak ipar akak sorang ni memang rajin masak dan selalu bawa makanan kalau bertandang.


Hari ni rumah akak bagaikan laundry ..operasi membasuh baju-baju. Kebanyakannya cuci tangan. Masih cuti.. sempat le membasuh. Banyak le baju2 yang dah lama menunggu untuk dicuci "hand wash". Letih mak aii...tapi cepat je kering..sebab jemur di luar rumah. Kalau kerja mana boleh jemur kat luar..nanti hujan tak de sapa yang nak tolong angkatkan. Habis pagar akak gantung baju...buruk rupanya. Sekali sekala harap maafkan saya yer :)


keep smiling



13 comments:

  1. sama la mcm kat rumah saya ni, bergantungan kain baju yang dicuci, sampai ke pagar depan dan belakang rumah.

    ReplyDelete
  2. Rajin sungguh akak membasuh dengan tangan. Saya pun berkilo2 basuh baju and now turn nak melipat pulak... MALASnya.

    ReplyDelete
  3. tgk lemang tue tetiba teringin nk mkn lontong.. sedapnyerr...

    *akak, adik nureen yg blajo kat agypt tue ambik jurusan kedoctoran, kat alex.. ;)

    ReplyDelete
  4. hhmm..myb kan.. try tanya anak akak.. nama adik nureen ummul hani samsudin ;)

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya akak kasih...
    wah...akak pun ada baju polkadot ye..samalah kite...(sori la terintai lebih2 la pulak kt ampaian tadi...)

    ReplyDelete
  6. sedapnya pineapple crumble tu...nak resepi kak...

    ReplyDelete
  7. cantik pulak background tmpt sidai tu...

    ReplyDelete
  8. Terima kasih atas kaa2 semangat... Alhamdulillah semua berjalan lancar...

    Comel betul tgk budak2 tu main...

    ReplyDelete
  9. seronok ni raya dari kuala pilah ke besut..!! pastu kat kl pulak..

    salam aidilfitri..!!

    ReplyDelete
  10. Salam kasih tengok gambar lemang tue...tingat lak lemang yg di masak oleh ayah atie...sedapnya mkn panas2..

    ReplyDelete
  11. kak aya
    harap jiran2 kita tak sakit mata..hihi

    teratak hami
    bab membasuh dan melipat baju nilah yang paling akak malas..hihi..
    macam lagu 80an dulu tu.."kerna terpaksa" hihi


    nureen
    nanti akak bagitahu anak akak :)


    ucu
    hihi macam apam jugak kan :)


    wahida
    nanti akak kasi kemdian :)


    nuwairani
    kenyataan sebenarnya tak seindah mana nani..hihi


    mawar
    tengah berkhayal time tu :)


    hanis
    semoga tabah :)


    mulan
    thanks singgah dan follow
    salam aidilfitri juga :)


    azmiezas
    selamat hari raya juga buat azmiezas sekeluaga :)


    atie
    kalau buat sendiri sure lebih sedapkan...cukup lemak dan sedap dimakan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...