Sunday, 4 September 2011

Raya di Kuala Pilah (2011)


Tahun ni kami beraya di Kuala Pilah (belah suami) untuk hari raya pertama dan kedua. Hari raya ketiga kami balik ke Besut Terengganu pula. Setiap tahun dua-dua negeri kami balik...cuma gilir-gilir. Tahun ni beraya di Kuala Pilah untuk raya pertama...tahun depan di Besut pula. No gaduh-gaduh ok...tak rock arrr kan kalau gaduh  cuma gara-gara berebut nak balik raya...muhahaha. 


Kami pernah beraya jauh dari family waktu student dulu...so dah dapat beraya di Malaysia saja kami dah cukup gumbira. Di mana-mana pun sama saja...asal bersama orang-orang tersayang :-))

Ini aktiviti anak-anak di malam raya..



Berskype dengan abang ...susahnya nak dapat coverage kat kampung.



Jom layan gambar dua beradik ni beraya tanpa abang..




Seperti biasa kalau beraya di Kuala Pilah...menu pilihan adalah nasi impit kuah kacang...tak lupa rendang yang sungguh enak sampai makan berulang-ulang kali. Ada lemang juga :-))
Sibuk makan punya pasal...sampai terlupa nak snap gambar makanan. 

keep smiling :D


15 comments:

  1. assalam kasih..di ns memang tak tinggal lemang dan rendang tu..

    ReplyDelete
  2. rendang dn lemang yummy! betul tu tak rock la tapi awal2 dulu gaduh jugak sebab suami nak kat umah dia aje takmo gilir rumah tuan teri wuwuwu

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya
    suka tengok gambo 2 beradik tu...mesra dan rapat je napoknyer...

    ReplyDelete
  4. bahagianya si ibu dpt contact anak2nya ketika raya2...alhamdulillah..

    dah nak bertugas semula.hehe..skejabnya..

    ReplyDelete
  5. Ucu & keluarga mengucapkan
    Selamat Hari Raya
    Maaf Zahir Batin

    Izinkan ucu gantung Kad Raya disini:
    http://ucubakery.blogspot.com/2011/08/koleksi-kad-raya-2011.html

    ReplyDelete
  6. Assalam Kasih,
    seronok beraya ye.... sampai terlupa nak tangkap gambar makanan, Amie pun sama... sibuk masak itu ini tapi tak ingat ambil gambar...

    ReplyDelete
  7. dah bujang2 anak2 akak.. mane gmbr mak ayahnye?:) heheh.. kak..sorry sgt2, i dh lama tak jenguk sini..(blog sendirik pun idup segan mati takmo)..hahaha.. ok2 kak..i nak ucapakan selamat hari raya & maaf zahir batin ye kak:))

    ReplyDelete
  8. selamat beraya..
    kami sekeluarga beraya di kuala terengganu (kg abah) dan kemudian di kuala pilah (kg mama)..
    erm satu kebetulan plak kan..hi3..

    ReplyDelete
  9. Selamat Hari Raya

    Jom masuk blog kita http://batulesung.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. mmg bestkan beraya di kg.. nureen thn ni raya kg nureen mmg meriah thn dpn baru sblh asben ;p tp raya ke 3 balik umah PIL jgk ;p

    ReplyDelete
  11. Delilah
    beraya dikampung adalah yg anak2 nanti2kan..:)

    kak erna
    wsalam
    itu yg best tu kan kak :)


    hanis
    hihi takpe tuan teri..
    demi cinta :)


    cheqna
    selamat hari raya cheqna
    harap2 begitu le selama2nya :)


    sal
    selamat bertugas :)


    Ucu
    mohon maaf zahir batin juga ye.
    Thanks sudi gantung kat blog ucu :))


    amie
    hihi..sibuk sungguh sampai terlupa :)


    kemang
    selamat hari raye juge :)


    maya
    mohon maaf zahir batin juga..
    gambor mok dan ayohnya susoh nok letok sebab banyak kena crop..tang perut sah kena crop..pipi..dah crop semua..cuma tinggal mata...hahaha


    yana
    Thanks singgah disini dan follow :)
    secara kebetulan ya..sama negeri :))


    CT
    selamat hari raye
    dah lama follow cik CT oii...hihi
    dan selalu masuk cuma tak tinggalkan jejak je :))


    nureen
    bestkan raya kat kampung :))

    ReplyDelete
  12. Meriah jer raya bila anak2 dah besar kan kak..

    ReplyDelete
  13. mrsharis
    bagi akak waktu mereka lagi meriah..
    lompat sana lompat sini...hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...