Saturday, 1 October 2011

Award dari Nuwairani & 1/1000 about me



Dapat arward ni dari Nuwairani(Nani)....Thanks Nani. Malu-malu sebenarnya terima arward ni sebab ada tulisan versatile kat situ...hihi. Award ni dari Kak Jee...Kjee pass ke Nani...Nani pulak pass kat Akak. Thank you!
Kalau ada award sure ada homework kena buat...anggap le akak student yg "M" buat homework ye sebab ada yang tak dapat dipenuhi. Ini rulenya...




 
                            Kak Jee                               


1.Thank and link back the person who gave you this award
2. share 7 things about yourself on the post
3. pass award to 15 blogger that you think deserve it.
4. lastly contact all the blogger that you've picked for the award.


Hamework no 2

1.Waktu kecil suka main masak-masak dengan sepupu bila tiba cuti sekolah di pondok/bangsal di tepi rumah datuk/nenek. Siap le daun dan bunga yang jadi bahan memasak kami.Waktu tu belum ada farmville..harap maklum.




pondok tempat kami main masak-masak..yang pelik nya antara kami tak de sorang pun jadi chef...hihi


2.Rumah datuk akak berhampiran pantai, so tempat kami bermain masak-masak tu di atas pasir yang putih melepak(sila bayangkan...hihi)

bergambar bersama geng main masak-masak berlatar belakangkan rumah datuk..sekarang dah takde orang tinggal kat sini sejak datuk dan nenek meninggal dunia :(


3.Waktu kecil sangat kemas...kalau mak akak tak betul sikat rambut akak, akak menangis tak nak gi sekolah...hihi..padahal malas. Sekarang tak de le kemas mana pun..rambut tak sikat pun takpe sebab pakai tudung.


4.Mula bersemangat nak masuk "U" bila tengok Kak Ma(kakak sulung) terima ijazah di USM. Waktu tu akak form 3...berangan nak pakai jubah konvo tu. Kiranya kak ma salah sorang penyuntik semangat untuk berjaya...thanks kak ma :)


kak ma & arwah nenek di hari konvokesyen.(gambar ni akak culik dari album FB kak ma)


5. Bila nak gi kerja, rasa malas nak tinggal kan rumah. Tapi bila dah start kerja.. tak hengat dunia. 


6. Shopping..ada hormon dia. Kalau time malas..tak kuasa nak gi shopping. Tapi time rajin...sangat rajin sekali hingga duit tinggal cukup2 untuk bayar parking...hihi.


7. Tak suka pakai kasut tumit tinggi...sebab masalah belakang. Suka yang ringan dan nipis.Tak banyak koleksi kasut. Bila dah selesa satu...pakai sampai haus.


yeahhhh dah selesaiiii...
Akak tag pada semua kawan-kawan yang sudi...
jangan malas2 ye kawan2...sila ambik arward ni ye :)



keep smiling :D


9 comments:

  1. kesian dan sayang rumah tu...
    ramainya geng masak2- nampak cam sebaya je...

    ReplyDelete
  2. hihih....tergelak2 sy baca entry akak ni...lucu betol ayatnya...siap dengan gmabo2 geng masak2 lagi....tapi takde pulak yg jadik chef. takpelah, jadik chef dalam rumah pon jadi la...

    nani pon xde koleksi kasut sgt. duk pakai je yg tu sampai terkoyak2. pastu baru tukar lain. huhuh...

    ReplyDelete
  3. akak kasih,
    sangat nostalgic gambar2 itu..
    ;)

    ReplyDelete
  4. hhehe ada jugak gambar kjee enter frame kat sini.

    ReplyDelete
  5. kak,tahniah dpt award.:)
    anak2 skarang x ada yg main masak2 kan..:(

    ReplyDelete
  6. tahniah dpt award kak...menarik kan gambar lama-lama tu.nostalgia tu.memang seronok zaman kanak-kanak kan kalau boleh saya rasa mcm nk dok zaman tu jer..hehe

    p/s: oo..akak nanti ada dating ngan kak siti mariam yer..:)

    ReplyDelete
  7. mawar
    kami hampir sebaya..kecuali yg duduk kat bawah tu..dari dulu baby..tak pernah tua...hihi


    nuwairani
    geng masak2 tu terdiri dari sepupu2 akak je. Kami sentiasa menunggu musim cuti sekolah unk bermain sepuas2nya sebab sepupu akak tu akan balik kampung setiap cuti sekolah(mereka tinggal di Ipoh) :)


    fatin
    dah lama gambar tu..menjadi kenangan terindah :)


    kak jee
    hihi..sebagai kenang2an...sebab terlalu happy kak jee jadi follower saya...thankssss :)


    Deliah
    anak2 sekarang mengadap PC jek kan



    nieza
    ye nieza...kami dah janji nak jumpa nanti :)

    ReplyDelete
  8. Tahniah dpt award... Eh mcm sama je yg no 6 tu hehe...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...