Friday, 21 October 2011

Halangan demi halangan


Payahnya kali  ni...macam-macam halangan.

1. Tunggu travel agency call...dia orang tak call2 pun. Nasib baik incik suami call diaorang. Rupa-rupanya hari yang kami rancang nak pergi bercuti tu  tak cukup orang. Kenapa tak inform?? grrr... So mereka suruh kami tukar ke tarikh lain. Padahal akak dah ambik cuti...ish2

2.Travel agency ni buat macam kami yg terhegeh2 sangat nak  pergi, sebab harapkan dia orang call...takde le....kami yang kena call diaorang. Bila call....jawapan mereka...ooo belum uruskan sebab 'beliau' cuti. Ohh sungguh tak prefesional. Makcik tak marah cuma sedikit terkilan saja.

3. Bila incik husband tanya pasal passport ...waktu tu beliau baru cakap yg besok tarikh akhir kena kasi salinan passport...MasyaAllah. Kalau tak tanya diaorang tak kasi tahu pun.

4. Saat akhir incik husband pulak ada urusan yg perlu diselasaikan. Jadual kami bertolak...InsyaAllah hari selasa ni...25.10.11....kalau hari isnin 24.10.11....urusan kerja incik husband tak selesai terpaksa le kami defer. Bila suami cakap macam tu....akak tak terkata apa sebab akak sangat faham urusan kerja dia tu...cuma   frust menguasai diri. Akak faham he work hard for our family... akak pun work hard juga...*ayat tak nak kalah*. Semuanya unk kami. 

Sekarang akak cuma berdoa agar hari isnin ni urusan kerja suami akan selesai....
Tapi akak semangat je.....
Walaupun tahu kemungkinan percutian tu kena defer....akak tetap semangat...hihi

Akak dah beli persiapan makanan untuk di bawa ke sana....sebab kat sana susah nak cari makanan halal. Maggi tu bukan untuk akak...sebab akak tak suka maggi.
Incik husband senyummmm jekkk...tengok akak beli semua ni.
Kalau tak jadi alamatnya akak bercuti dirumah jek...dah le susah nak ambik cuti .
Doakan akak ye


keep smiling :D



36 comments:

  1. bestnyer nk gi cuti2 m'sia kak....cuti ke mana tu?Semoga segalanya dipermudahkan dan segala berjalan lancar ye kak...insyaallah

    ReplyDelete
  2. Kak Kasih,
    bestnya pergi bercuti2 oberseas :-). Tapi memang hampeh sungguhlah ada travel agency mcm tu, mcm tak nak maju aje kan. Travel agencies ni rely heavily on customers, klu takde customers, bungkus tikar lah diaorang.
    Saya doakan yg percutian Kak Kasih n family tak kena defer and you have a wonderful time at your destination.

    ReplyDelete
  3. moga segalanya di permudahkan..ameen

    ReplyDelete
  4. nak kemana tu kak kasih?..ke vietnam jugak ke?..bagi tau eks?..hehe
    akak beli aje maggi utk bangah ni.masa last dia pegi hari tu akak bekalkan, dia kata nyesal pulak bawak sikit aje.nyesal tak dengar ckp mak katanya.pasal kat saigon susah nak cari kedai makanan halal..kalau ada pun asyik geli geleman je katanya.hehe

    ReplyDelete
  5. Akak nak pergi mana ni kak? Apasal tak bawak saya?

    Macam banyak leceh itu travel agency tapi walaupun dorang "diam" hopefully dorang buat kerja. Dorang buat kerja dalam diam :-)

    ReplyDelete
  6. Selamat bercuti..Agensi mana ni? nak tau jugak supaya kami dapat elakkan berurusan dgn org mcm tu.

    ReplyDelete
  7. Enjoy your holidays :) Semoga selamat dan ceria semuanya. Amin. Take care :)

    ReplyDelete
  8. sama dgn kami kak... suami susah cuti.. sebab pernah terkena, cuti dia tak approved & tiket dah beli, terpaksa tukar tarikh & bayar full fare..

    tu sebab, sejak itu (10 tahun lalu) kami tunggu dia betol2 dapat cuti & baru book tiket, hotel etc semua pon last minute.. nak wat camna.. kena lah menabung betol2 dulu baru dapat jalan.

    ReplyDelete
  9. kakak..mau ke beijing ke vietnam...hehehehehe

    ReplyDelete
  10. ohh~~saye sungguh faham perasaan frust menguasai diri itu..insyaAllah..berjalan dengan baik..when we expect the unexpected, insyaAllah...kita akan REDHA...amin..huhuhu

    huhuhuhuhuhuhuhuhu...saye berdoa...semoga semuanya berjalan lancar dan kalian dapat bercuti@honeymoon dengan bahagia di sana...amin ya rabbal alamin~~~

    ReplyDelete
  11. ala...bestnye dapat bercuti...dah lama tak bercuti ke obersea ni (ayat bajet mcm selalu je gi obersea). hihih

    ReplyDelete
  12. Akak kesiannya...sabar ye, Insyaallah rezeki nk p holiday tu akan ada...

    kalau ucu kena mcm tu, dah lama dah company tu ku serang..faham2 ajerlah darah muda...hihi(ayat geram..)

    ReplyDelete
  13. semuga urusan kasih n keluarga dipermudahkan... dan dapatla g berholiday tu... kemana agaknya destinasi kali ni ya?...

    ReplyDelete
  14. err sy pon pnah kene gitu sis..semua nk nye kite yg nk kena call tanya itu ini..then terus serik nk deal dgn travel agent tu lg uhuhuhu

    pray 4u..nice trip & safe journey then..:)

    ReplyDelete
  15. mudah-mudahan dpt pergi..

    bercuti dgn fmly, itulah saat2 yang dinanti....

    harap2 tak pospone..kalau tak jadi tu, adalah hikmahnya..(nk senangkan hati)

    ReplyDelete
  16. Salam, Harap sangat bila dah sampai sana nanti, travel agent tu tak bual hal...mungkin ada hikmahnya kalau last minute tak jadi pergi...jangan nangis ya, takde sapu tangan nak lap air mata tu..

    ReplyDelete
  17. kasih..semoga dipermudahkan semua urusan..semoga jugak percutian yang dirancang akak dapat dilaksanakan..

    ReplyDelete
  18. oooo...selamat bercuti...jng lupa snap banyak2....tapi jng berlakon aksi cerita yg kita minat tu....hihihi...
    bukan apa...jelezzz..hihihi

    ReplyDelete
  19. ida
    amin...InsyaAllah
    thanks ida.
    Malu nak kasi tau sebab tak tentu jadi ke tak...kalau jadi akak kasi tahu :)


    LG
    amin...InsyaAllah
    thanks min
    Akak rasa staff dia yg tak buat kerja...agensi tu yg buruk nama nanti kan.



    zarin
    amin...InsyaAllah
    thanks zarin..
    tengah mengharap ni..



    kak anymz
    betul tu kak...lebih baik bwa bekal yg kita yakin halal...tak lalu nak makan kalau tak tahu asal usulnya hihi



    teratak hami
    macamana nak bawa hami, akak sendiri pun belum tentu lepas ke tak...huhu



    hani debumelukut
    kalau saya jadi pergi...nanti n3 berikutnya saya letak nama agensi tu ye...sekarang belum tentu dpt pergi lagi :)



    Deliah
    amin...InsyaAllah
    thanks del
    harap2 semua lancar...cuti dah ambik dah.

    ReplyDelete
  20. mulan
    susahkan kalau kerja mcm suami akak ni...tak tentu masa...dah le akak susah nak ambik cuti.


    alin
    hihi
    dah hampir tu alin...:))



    chalk
    amin...InsyaAllah
    thanks chalk...kena REDHA je kan..thank kerana memahami kak kasih :)



    nuwairani
    nani sekarang pun kat oversea kan;)



    ucu
    amin...InsyaAllah
    thanks ucu...
    memang geram grrrr



    kak rose
    amin...InsyaAllah
    thanks kak
    malu nak ckp kak..takut tak jd...nanti saya kasi tau kalau dah jadi ye :)

    ReplyDelete
  21. greenjade
    amin...InsyaAllah
    rasa geram kan kalau mcm ni...agaknya sebab kita dah bayar deposit kot.



    sal
    amin...InsyaAllah
    thanks sal...at least tenang sikit hati bila ada yg pujuk :)



    che mid
    akak ni kelakar le...hihi
    saya tak nangis kak cuma sedu sedan jek...hihi


    kak erna
    amin...InsyaAllah
    thanks kak
    akak terlalu baik..selalu doakan saya...sayanggg akak :)


    kak mawar
    sudah pasti saya akak naik basikal tu sambil depakan tangan...hahahahaha

    ReplyDelete
  22. alahai kak, siannya ..mai ler bercuti ke Finland ni tak payah guna travel ajen tu..terbang terus jer..hehe apapun didoakan segala urusan dipermudahkan Allah ...amin..happy holiday:)

    ReplyDelete
  23. Bestnya kak..moga dipermudahkan segala urusan percutian akak..jgn lupa kasi upload story the mory k...

    ReplyDelete
  24. laa mcm2 hal pulak bila dah dekt dgn tarikh nak berangkat terbang.

    apa-apa pun semoga kak kasih berjaya lalui halangan bergalah berpagar ni utk sama2 bercuti dan habiskan semua makanan yang dah siap dibeli tu..he he.

    jangan lupakan saya yang tak dpt bercuti jauh2 ni hi hi

    ReplyDelete
  25. oh no...dpt bayangkan so sweet...

    ReplyDelete
  26. nieza
    Amin...insyaAllah
    thanks nieza
    ikut hati memang nak gi finland..tp kena kumpul duit dulu :)


    kaherah
    Amin...InsyaAllah
    thanks doanya ye
    akak masih berdoa ni agar segalanya berjalan spt diharapkan :)



    kak aya
    Amin...InsyaAllah
    Thanks Aya
    InsyaAllah akak akan ingat aya:))

    ReplyDelete
  27. didoakan penuh ikhlas akan tercapai semua hajat bercuti tu, semoga semuanya berjalan lancar... dan gembira...

    ReplyDelete
  28. amie
    thanks amie
    amin...InsyaAllah
    harap2 begitu ye amie...hug2

    ReplyDelete
  29. geramnyer dgr psl travel agency tu..ish...tpi walaupepun,moga impian akan tercpai dan dipermudahkan segalanya....susah2 kak,mai mesir ni..xyah guna travel agency,abg n dil ade...hihihi.....

    ReplyDelete
  30. ummi khalish
    tu le dil...abg sibuk je suruh akak gi visit dia...InsyaAllah dil...doakan akak dpt gi sana...memang dah pasang angan2 hihi

    ReplyDelete
  31. Syoknya pergi bercuti... InsyaAllah semoga semua berjalan lancar...

    ReplyDelete
  32. hanis
    Amin...InsyaAllah
    Thanks tuan teri :))
    nak gi jepun jumpa tuan teri boleh??hihi

    ReplyDelete
  33. kak, didoakan semoga percutian akak dipermudahkan..

    semoga selamat pergi dan selamat pulang..

    ReplyDelete
  34. yanti
    Amin...InsyaAllah
    Thanks Yan
    hari isnin ni baru akak dpt tahu dpt gi ke tak.

    ReplyDelete
  35. akak ni saje je buat sy suspen heheh
    ke mn tu? isyh...surprise btul

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...