Wednesday, 19 October 2011

Little White Cafe





Setiap hari Rabu malam...akak dan incik husband akan hantar Adik tuition Bahasa Arab di Bandar Baru Bangi. Kenapa jauh sangat? sebab cikgu dia tinggal kat situ. Tuition mula pukul 8.30pm dan selesai pukul 10.00 pm. Serba salah nak balik ...so kami biasanya makan-makan dulu. Nasib baik le kat Bandar Baru Bangi banyak restoran...boleh le kami berteduh :-))



Minggu lepas...kami dating lepak kat cafe ni...Little White Cafe...berkonsepkan Inggeris. Kami sebenarnya dah makan-makan di Wong solo. Kat sini kami cuma makan yang ringan-ringan saja.


Akak suka cafe ni...sebab makanan dia sedap...bersih...nyaman dan suka decor dia. Owner dia orang kita..
:-))  Letaknya berhampiran dgn restoran Wong Solo .


kitchen .....yg pakai tudung tu owner dia.....akak agakje.

incik husband order mushroom soup yang sungguh special ni...rasanya beza dengan restoran yg pernah akak makan before....sedap!


akak pula order macaroon nih dengan teh ajer....makan ni je sebab dah makan ayam penyek kat wong solo.
Incik husband memang tak leh telan benda2 manis leting macam ni....tapi akak boleh...hihi....incik husband selalu kutuk akak....topical Terengganu katanya....i tak kisah...nak kutuk...kutuk lerrr.

perggghhh....hihi

banyak pilihan....don't worry next time makcik try yerr :))



P/S : pada teman-teman yang bertanya tentang mutu gambar kamera olympus ELP 1....gambar2 kat atas ni akak guna kamera ni :)


keep smiling :D


  

40 comments:

  1. perghhh sedapnya...manis leting tak apa kalau sekali sekala je..

    ReplyDelete
  2. kasih..setiap kali hatar tuisyen..boleh bertukar2 restoren kan..

    ReplyDelete
  3. owh sdg berdeting akok kite nih..err tgoda tgk macaron tuh..kalu pekena dgn kopi panas pong sodap

    ReplyDelete
  4. saya kalau manis sgt pun tak leh gi la kak...huhu...

    wah, akak dah beli kamera baru yer...patut la gambar cantik2...saya tumpang hepi utk akak...

    ReplyDelete
  5. lama dah x dating nagn my. MH.. =}

    ReplyDelete
  6. Cantik sungguh kedai tu kak. Sure banyak modal .. hehe kesitu pulak. Sesuai nak berdating.

    Sampai sekarang saya tak pernah makan macaron... ketinggalan betul.

    ReplyDelete
  7. ooo...manis leting ye macaroon tu...I pun x pernah rasa lagi macaroon tu. pasal mkn benda2 manis ni, I boleh makan tapi slow nk abiskan & x boleh mkn byk...

    ReplyDelete
  8. ati kalau ke bandar baru bangi
    mesti tak tau nak makan kat mana
    sebab jarang benor ke sana
    ada sekali tu kami pi then terus
    balik makan kat dengkil..lucu
    sbb tak tau nk makan kat mana ..huhu

    ReplyDelete
  9. nice restaurant...
    :) nak cari laa

    ReplyDelete
  10. cantiklah tempat ni..napelah dulu masa duk bangi lin x gi sini..hehee lin beli rumah kat bkt mahkota..now duk rumah k'jaan..next time gi tgk rumah nak gi lah cafe ni..tergoda i!

    ReplyDelete
  11. tgk gambar pun tau restoran tu best.. kat maner lokasi?

    ReplyDelete
  12. wah seronoknya berdating-datingan...
    ucu selalu jg dating dgn paksu tapi kena tunggu anak2 semua dah tdor baru keluar...

    ReplyDelete
  13. macam best je maccaroon tu.. cantik decor dia ek..

    ReplyDelete
  14. sedap tak macaroon tu? rasa nak try la sekali..

    ReplyDelete
  15. sedap smua tu weh...gulp :P


    ok kak, gmbar smua cantik...sy plan nk bli lumic yg murah je hihi klau t.silap hg RM9++ itu pun klau banker luluskn hihi

    ReplyDelete
  16. macam besar betol macaron tu....sukenye!!! hihih....nani pon selalu je org kutuk2 suke makan manis. nak kutuk, kutuk la...kite peduli ape, kan kan???

    ReplyDelete
  17. macaroon tu memang perrgh..hehe

    ReplyDelete
  18. kak aya
    akak makan ser je.. :)
    manis tapi sedap


    acik erna
    kalau suami outstation, saya yg kena hantar kak...kalau tak de suami...tiada acara mkn2 ,saya terus balik dan adik balik tumpang kawan dia :)



    greenjade
    sekarang ni selalu berdating berdua sebab anak2 semua dah besar2...hihi


    wahida
    sepi hidup akak tanpa kamera wahida, sebab tu beli baru...hihi



    fatin
    sesekali kena berdua-duan dgn hb :))


    teratak hami
    kalau org yg tak suka manis sure tak suka macaroon ni :)



    pendragon
    akak pun makan satu jer...manis leting...nak makan byk takut kena diabetes pulok...hihi

    ReplyDelete
  19. ati
    kat BBBangi banyak rest best2 ati :)


    illa
    nanti ajak dato' kesini :)


    lyn
    lyn kat bkt mahkota ye
    cafe ni baru buka je..rasanya lah :)



    NM02
    di BB Bangi, berdekatan rest wong solo dan ani sup :)


    ucu
    akak pun selalu jugak buat macam tu waktu anak2 kecik dulu :)

    ReplyDelete
  20. yan
    agak manis...tapi akak suka. Makan satu je takut kena diabetes :)


    sue
    akak suka, agak manis :)


    so shy lady
    apa2 jenispun ok...asal kita boleh menembak hihi



    nuwairani
    sebenarnya macaroon tu kecik cenonit jer nani...akak zoom in :)


    anitaare
    tapi hubby tak kasi akak makan byk...sebab manis sgt :)

    ReplyDelete
  21. gambar cantik!!..macaron sedap.. manis letting pun tak po...hehe

    ReplyDelete
  22. nieza
    thanks...cantik lagi gambar nieza.
    macaroon yg manis leting...hihi

    ReplyDelete
  23. kak..saya pun xleh thn manis2 ni..tp kalau laa org x tau macarons ni manis, org akan tertarik nk mkn kn..sbb gebu...kalerpul suke tgk...hehe

    ReplyDelete
  24. maya
    akak kalau makan macaroon ni cuma makan satu je... takut kena diabetes...manis sgt.

    ReplyDelete
  25. Salam kak,
    Saya sampai sekarang belum pernah rasa macaron tu. Sedih betul..... Tak begitu teruja nak cuba, tak tau kenapa.

    ReplyDelete
  26. hazila
    macaroon ni tak sesuai sgt unk org diabetes...manis leting. Tapi akak tertarik tang colour dia yg sweet :)

    ReplyDelete
  27. cantiknya tmpt ni akak...
    mmm manis sgt ke?? klau manis sgt pon nk telan susah jgk tue.. ;)

    ReplyDelete
  28. aslmkm...salam kenal kak..
    hehe..kita nak berdating kena tunggu anak2 kecik ni besar dulula..

    ReplyDelete
  29. nureen
    agak manis nureen...tp masih boleh makan :)


    anna
    wsalam
    salam kenal juga
    waktu anak2 akak kecik2 dulu tak de can lansung nak berdating...hihi

    ReplyDelete
  30. best nya ber-dating & eating2 kat sini..

    ReplyDelete
  31. mulan
    dating & eating mmg best
    yg tak bestnya kalorinya :)

    ReplyDelete
  32. wah,agaknya setiap rabu mlm mesti akak kita ni dok lepaks dgn hubby merata tempat di bangi tu kan?..kat sana mmg best lah..byk tempat happening kan?..

    ReplyDelete
  33. kak anymz
    kalau suami outstation akak terus balik...tak melepak. Adik balik tumpaang kawan dia :)

    ReplyDelete
  34. cantikkknya cafe ni, so sweeettt! gambar kak pon lawa2, ni msti kamera baru ni..hihi..sedap la tgk mushroom soup tu, pekat & ble byg betapa sedapnya soup tu..huhu

    ReplyDelete
  35. mama olyn
    mushroom soup tu memang sedap :)

    ReplyDelete
  36. belum jumpak lagik cik mek tu kat sini.. hahha.. tak gheti nak cari.

    Miss u kak.. take care..

    BIG huggggggsss..

    ReplyDelete
  37. seronok dpt tukar2 restoran, peluang keemasan tu..

    alhamdulillah..syukran..

    ReplyDelete
  38. hann
    miss you too
    harap semuanya ok kat sana.
    hug3


    sal
    selalunya kat wong solo je :)
    suka mkn ayam penyek kat situ.

    ReplyDelete
  39. isykk teringin gak nak ke sana.. nnt blh bg direction ye kak..

    ReplyDelete
  40. Yanti
    yanti boleh tengok di FB Little White Cafe..
    tempat di lokasinya belakang sikit..dekat2 dgn Azzaharah ...dekat dgn restoran Wong Solo
    Alamat lengkapnya di

    13-G-1, Jalan Medan PB 4A, Pusat Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor, Malaysia

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...