Tuesday, 4 October 2011

Meja study anak-anak


Abang (anak sulung akak) dah bersuara...mengkritik blog umminya yang selalu bercerita tentang makanan dan sudah jarang bercerita tentangnya. Mungkin abang yang berada di Mesir sekarang "sengsara" melihat gambar2 makanan yang umminya selalu entry kan...hik2

 meja study Abang
(gambar tak ok..guna hp jek...kamera masih sakit )




Ok le...ummi cuba menyenangkan   hati Abang buat seketika dengan entry kali ni. Harap Abang berpuashati...hihi. Mungkin abang rindukan meja  study yang abang  telah di tinggalkan. Meja ni le yang banyak berjasa...tempat abang study dan tidur juga :b





 Meja Aqi.

Aqi jarang guna meja ni sebab Aqi dari tingkatan 1 hingga 5 sekolah berasrama. Sesekali je guna... bila Aqi balik cuti . Meja ni tempat Abang menumpang letak buku-buku dia dulunya.


meja Adik
Adik pun jarang guna meja ni...sebab


adik lebih suka belajar dalam bilik ummi.


ini pula meja study ummi dia... :)


keep smiling :D




30 comments:

  1. bila dok jauh dari family ni kak memang gitulah...semua rindu belaka. kalau tak dpt blk umah dapat tgk gambar bumbung umah pun boleh terubat rindu dah...hehe saya lah tu.

    ReplyDelete
  2. Abang kat obersi, aqi duk asrama, habeh tu sape guna meja tu taim dia orang tu takde..

    ReplyDelete
  3. bagus ye anak kak kasih belajar kat meja studi masing2..anak-anak saya semua suka studi meniarap atas lantai...mcm mama dia masa dulu2

    ReplyDelete
  4. masing2 ada meja tersendri..

    teringat anak kat umah bagi meja juga..tapi kadang2 menulis di tempat lain dan membaca di tempat lain..tak reti2 guna meja sendiri...hihi

    ReplyDelete
  5. Kesian Abang, asyik terliur je kan... comel lote je tempat study anak2 akak. Sometimes memang perlu "comel lote" sebab kang beri besar, makin banyak barang diletaknya.

    ReplyDelete
  6. Selamat pagi Kasih,
    bila bercerita tentang 'abang' Kasih tu... mesti rasa rindu sebab berjauhan... semoga 'abang' berjaya dalam hidupnya.

    ReplyDelete
  7. ye la kan...bila ummi dia tayang menu best2,mesti anak2 terliur tgk...itula anak2 walaupun jauh tetap rindu dgn masakan ummi dia

    ReplyDelete
  8. anak akak ada di mesir ekk?
    kira dah besar la khen
    rindu anak tgk meja bljr pow ok kan :))

    ReplyDelete
  9. assalam kasih..anak akak pulak suka belajar diruang tamu..akak biarkan aje..yang penting dia nak belajar kan..

    ReplyDelete
  10. seronoknyaa anak akak semua suka study ata meja,anak lin meja study hanya hiasan sbb dia org lebih suka study meniarap atas katil or carpet jea...hihihi puas lyn ajar!!

    ReplyDelete
  11. banyaknyerrrrrrrr jam loceng abang...hikhikhik

    ReplyDelete
  12. meja umi, atas katil pun boleh jugak kann.. lagi empuk sambil blogwalking... hehehe

    ReplyDelete
  13. sama macam anak kak rose... bila duk asrama meja study terbiar ... sampai sekarang, guna bila sesekali balik jer... rindu suasana mengajar anak masa kecik2 dulu....semuanya tinggal kenangan.

    ReplyDelete
  14. kemas je meja adik...


    p/s: follow sini , salam kenal dari Sinar Raudah

    ReplyDelete
  15. banyaknye jam abang..pinjam satu utk akid boleh...

    ReplyDelete
  16. meja study umi paling simple...sempoi je...

    ReplyDelete
  17. comei2 semua meja study
    anak2 akak ye...
    tempah ke...
    meja anak ati besar sampai
    sempit ruang bilik :)

    ReplyDelete
  18. nasib baik sy xde anak lg,.. hihihhi

    ReplyDelete
  19. kemasnnyerr.. meja study elly sepah ngan mainan heheh ;p

    ReplyDelete
  20. meja studi chik na cuma kerusi empuk kat hall atau katil empuk kat bilik :-)

    ReplyDelete
  21. kemasnya meja study anak-anak akak;)

    ReplyDelete
  22. haha, lepas rindu abang dgn meja study dia kan

    ReplyDelete
  23. hihih....kiut aje adiknya tu...stadi dalam bilik ummi...

    adoi....punya lah banyak jam loceng kt atas meja tu...memang betol2 tempat tido ni..hihi

    ReplyDelete
  24. nieza
    rindu2an :)

    chemid
    sekarang dah takde sapa guna..tp meja ni dah berjasa ..sejak dari sekolah rendah lagi mereka guna meja2 ni :)


    mawar
    rindukan makanan


    kak aya
    kadang2 diaorg pun sama juga...akak je selalu larang...takut diaorg tertidur :)


    sal
    abang yg paling displain mguna meja ni...tempat belajar dan kdg2 jadi tempat tidur :)

    ReplyDelete
  25. teratak hami
    mereka punya rak unk simpan buku...so meja cukup yg kecik aje, kalau tak bersepah2 :)


    amie
    amin YRA
    thanks amie


    ida
    abang memang suka makan hihi


    lady ayu
    sebenarnya walaupun jauh terasa dekat sebab setiap malam boleh skype :)


    acik erna
    wsalam kak
    dimana aje asal selesa kan kak :)


    lyn
    anak2 akak pun sama..akak selalu cakap kat diaorg kalau sambil baring kurang effective sebab darah tak mengalir ke otak...hihi...teori umminya je ni.


    chalk
    jam MU tu pemberian makcik dia :)


    NM02
    betul tu...kat katil lagi best BW :)

    ReplyDelete
  26. kak rose
    anak2 cepat membesarkan...masa cepat berlalu


    amy
    thanks follow ye :)


    ucu
    jam tu semua dah tak berfungsi...hihi



    wahida
    tempat ummi BW


    Atie
    akak nak jimat ruangan sebab tu letak yg kecik dan boleh lipat kedinding kalau x nak guna :)


    kemang
    suatu hari nanti pasti ada InsyaAllah...hihi


    nureen
    bila elly dah besar sure kemas :)


    chikna
    sama...akak pun selalu Bw kat atas katil je :)

    ReplyDelete
  27. zaila
    sekarang kemas...sebab dah jarang digunakan...kalau dulu...huhu


    anitaare
    hihi...hanya ibu memahami hati seorang ibu :)


    nuwairani
    jam2 tu dah tak berfungsi..hihi

    ReplyDelete
  28. sweetnya abang dan umi.. haa abang rindu umi sebenarnya :)

    ReplyDelete
  29. yanti
    dia nak suruh akak tulis pasal dia sebenarnya tu...hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...