Tuesday, 25 October 2011

Ole-ole dari Finland & Mangga Muda

Hari ni ada temujanji dengan Kak Mas (jiran nieza)  yang baru balik dari Finland. Kak Mas menyerahkan ole-ole dari Nieza ( Our Journey Begins)....akak sungguh terharu dan gembira sangat. Thanks Nieza. Akak memang lah pengumpul FM yang tegar hik2.

FM Helsinki Finland...cantikkan :-)

Bila dapat FM dari Finland rasa macam tak percaya je...sebab kalau nak ke Finland rasanya memang tak tahu bila lah kan..cuma mampu berangan je lah.



FM ke dua...cantik juga...suka


FM ketiga dari Nieza...Saint Retersburg


Pastukan...akak dapat ni juga...happy giler2 punya
Sebelum ni akak cuma tengok acuan silicon ni di blog Mat Gebu dan beberapa rakan blogger yg lain. Akak tak tahu bagaimana nak dapatkan acuan ni...memang suka sangat2...tq nieza...hug2

Kak Mas pula bagi coklat ni pada akak...thanks kak mas  :-)

Gembira dapat jumpa Kak Mas & Abang Jamil(orang Finland)Walaupun dah lama tak jumpa tapi mereka tak berubah.


Mangga ni mangga Malaysia ye...ni pula adik akak yang kasi. Pokok mangga rumah dia dah membuahkan hasil. Thanks ye Asha & Emi......terima kasih daun keladi...hihi


P/S : InsyaAllah esok akak akan bercuti selama 6 hari...akhirnya jadi juga :-))  
incik husband dapat selesaikan kerja tepat pada masanya...well done ( cewah...puji2 pulak)
kasi pingat ni kat incik husband
(google)

Terimakasih atas doa kawan-kawan tempohari....jumpa lagi next week...InsyaAllah


keep smilingggg :D


32 comments:

  1. bestnya dpt buah tangan..=]
    akak kasih nak ke mana?

    ReplyDelete
  2. akak! nak FM jugak! nani pon baru nk kumpul FM ni. setakat ni baru ada dari italy n bandung...kawan n abg yg kasi. pasni nak beli yg lain2 pulak

    ReplyDelete
  3. wow..cantik2 la fm k.nieza bagi tu, bekenan lyn yg 1st fm tu.. hihi, adus nasib bek lyn xberisi, klu x meleleh mama tgh buah mempelam tu..iskk.. btw bestnya kak & hubby nak jenjalan, have a safe journey, jgn lupa amik pic byk2 & share gan kitorg (^_*)

    ReplyDelete
  4. enjoy your holiday sis...!!!!

    ReplyDelete
  5. gonna mish u sis..hv fun n enjoy yr trip yeah

    err...aduhai still blom bksempatan mau pos ole2 dr Dubai ni sis coz br abis exam & rumah juz abis set up..bz melampau2 lately..InsyaAllah akan menyusul jua yea :)

    ReplyDelete
  6. bestnya dpt FM Finland.. :)
    akak gi bercuti mana???
    besstttt....dah lama sy tak bercuti obersea...sibuk skrg ni.

    ReplyDelete
  7. happy ye kak kasih dapat FM, dapat lagi bercuti bersama suami tersayang.

    semoga enjoy dengan percutian tu ye.

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah dah sampai ke tgn akak dah...alahai malu lak nieza bila akak buat special n3 ni..tqx3:). small gift jer tu kak..tapi yg penting ikhlas kan. tak dpt jumpa tapi dpt kirim gift pun jadi lah kan..nanti tunggu akak sampai kat Finland pulak..hehe

    ReplyDelete
  9. Jeles tengok FM itu. Kalau akak taknak, pass kat saya tau :-)

    Tu acuan apa tu?

    Selamat Bercuti ye kak. Nanti pos gambar2 di sini.

    ReplyDelete
  10. kasih, selamat bercuti ya, jangan lupa ole2 buat kita yg tinggal ni... hihihi... gurau jer...

    ReplyDelete
  11. acuan silikon tu mmg menarik kak...I pun teringin nk memiliki, tapi memandangkan nk pindah2 ni biar dulu la....mangga tu boleh buat kerabu mangga kak!

    Selamat bercuti....

    ReplyDelete
  12. seronoknya dapat ole-ole dari jauh....

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah..rezki lagi..

    slmt bercuti2..
    moga semuanya ok dan menggembirakan..

    ReplyDelete
  14. Comel-comel aje FM tu..

    Seronok bila ada yang ingat kat kita..kan kak ?



    Selamat Bercuti kak !

    ReplyDelete
  15. kak nieza baik sungguh haty dia kan
    ayu pow dulu dapat fm gak dia sanggup pos dari penang ke japan....
    syok la sebab ayu pow fanatik ngan FM ni ngeeee

    ReplyDelete
  16. fm yg akk dpt tu smua cantik2 esp yg first tu seriyes cantik giler

    mangga tu klau buat krabu sdap banget, kan ;D

    ReplyDelete
  17. cantik la FM tue akak... jeles tgk akak slalu dpt FM cantik2.. hehhee

    ReplyDelete
  18. Selamat berholiday... dan jangan lupa ole2 untuk kak rose lak.... hehehe... gurau jer!

    ReplyDelete
  19. Salam kak,
    wah ni mesti nak gi cuti cuti ni. Ke mana kak? Korea? Japan? bandung? Nak ikut.....

    ReplyDelete
  20. suka fm jugakk... cantik sgt...
    alhamdulillah... selamat bercuti ya.. have fun!

    ReplyDelete
  21. selamat bercuti..seronok ye kasih..akhirnya menjadi jugak percutian kasih.

    ReplyDelete
  22. Napelah gambar mangga tu cantik sangat... selamat bercuti ya.. jangan gaduh-gaduh k..balik nanti kita borak panjang..

    ReplyDelete
  23. Wah nak cuti....memang tersenyum lebar

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum,
    Laaa camana leh terlepas byk n3 ni. Cantiklah cenderahati tu, teringin lak kita. Kak Kasih bercuti kemana? Penang ker? oversea?. Anyway, enjoy your trip ya, tak sabaq nak tengok gambaq percutian. Samalah peel kita, teringin sgt nak jumpa tapi malu malu, last last tak jumpa langsung.......

    ReplyDelete
  25. salam kak...

    hukhukk...adus cntknya fm tu.sya pun giler kumpul gak.tak ada lebih ke? blh tukar ngan sya.stok yg byk kt sya dr dubai lah..en hubby dok sna.leh lah kita main tukar2... tak ada lagi? blh main tukar2.

    ReplyDelete
  26. happy holiday kak.moga lepas balik holiday lebih bersemangat.hihi...kak,nak FM juga.pergi mana ni?

    ReplyDelete
  27. Akhirnya dpt jugak bercuti kak kasih ek..Sungguh! Sangat jeles ngan FM itu!!hehehhee

    ReplyDelete
  28. murah rezeki akak ye..
    sekali 3 dapat tu :)

    selamat bercuti kak
    ada 2 org sahabat blogger
    ati yg gi bercuti time ni

    semoga selamat pergi dan pulang
    miss you :)

    ReplyDelete
  29. bestnyaaa...

    seronok kan kak. makin bertambahlah collectionnya ye..

    ReplyDelete
  30. selamat menyambut aidiladha kak kasih

    sambut di mana..?

    ati di rumah saje :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...