Wednesday, 5 October 2011

Pedicure dan Manicure

alat-alatan pedicure & manicure


Bukan niat untuk menandingi Fasha Sandra....apalagi Erra Fazira. Niat di hati cuma ingin membersih kuku kaki yang comel comot ini. Susahnya nak bersihkan kuku kaki...kan..kan(sila ye kan)

Tempat merendam kaki

Sejak dua menjak ni...untuk menunduk bagi memotong kuku kaki amat le sukar. Masalah belakang/pinggang amat membelenggu hidupku...hik2
Mungkin juga spare tyre di perut  menyebabkan kesukaran itu??? Tak sanggup untuk membahas lebih panjang tentang spare tyre.


Pakej untuk pedicure dan manicure ni cuma RM55 untuk first trial. Ok lah kan :)
kalau nak buffing biar berkilat2 kena tambah 
RM 15.


tengah menyental kuku kaki, bukan hanya kuku, tumit kaki pun di scrub juga. Lepas treatment sayang nak guna...hihi


tempat menunggu 


Keep smiling :D



26 comments:

  1. assalamualaikum kak kasih..dil pun teringin nak buat P&M ni... macam best je...nnti blh akk tunjukkan tempat ni,jika saya balik m'sia...hehehehe:-p

    ReplyDelete
  2. memang sesekali kita perlu memanja2kan badan agar rasa ringan dn sihat..

    ReplyDelete
  3. kat mana ni, kak kasih?

    saya tak pernah cuba sebelum ni, segalanya berkematu je.

    ReplyDelete
  4. saya pun suka kalu org tolong belaikan kaki ni...

    ReplyDelete
  5. cantiknya tempat ni kak...kite belom pernah lagi buat pedi&mani...huhuh. mesti best ada org tolong buatkan...skrg ni jenuh duk menyental sendiri dalam bilik air

    ReplyDelete
  6. masalah spare tyre tu
    macam sama je..hehe

    sayang nak guna tu...
    bahaya...hehe

    ReplyDelete
  7. kasih, lepas treatment ni dapur kenala rehat panjang2.... he he he

    ReplyDelete
  8. sesekali belai kaki..bestnya kak..
    eh dulu2 masa akak overweight akak pun punya masalah yg sama..susah nak tunduk bila nak potong kuku kaki skang ni dah kira alhamdulillah sgt2..kena kurangkan lapisan di perut tu kak..ke kak kasih kita ni saja2 nak manjakan diri lah tu kan?kan?...heheh

    ReplyDelete
  9. buat kat mana tu kak?? alaaaa saya teringin nak ke Nail Parlour niii...

    ReplyDelete
  10. oring x akak tunggu lama2 diaorg dok cuci2

    ReplyDelete
  11. rasa tenang je kan ada orang tolong belai kuku ..agak2 sempat terlena tak..?

    standard la ada spare tyre..hehe..kita serupa (lirik lagu zainal abidin)

    ReplyDelete
  12. bestnya...dah lama saya tak buat treatment2 ni kak...last dulu masa saya duk ampang...spa dekat ngan ofis...ingat one day nnt la...

    ReplyDelete
  13. kasih..memang maaaalah besar sekarang..nak bersihkan kuku kaki..tapi tetap jugak le buat..macam2 cara la digunakan..

    ReplyDelete
  14. bestnyer memanjakan diri sekali sekala khen....suker...ai nk kilat ker apa ker semua buat sendiri sebab sini kos if merlibatkan org sgt mahal

    ReplyDelete
  15. amboi....class ko Jah...buat pedicure medicure lagi..ahaks...teringin gak tu nk menetry.malu pun ada gak.tkut tekezut diorg bila nk buat kat kaki kita...khih2..sesekali manjakn diri cam gitu apa salahnya...

    ReplyDelete
  16. salam kak,

    wowwowow lpas ni t. buat kj la tgn tu...sayang kihkihkih

    skali skala apa slahnye manjakn diri, kan. klau mmpu sy pun nak buat gak tp t.mampu heheh


    anak akak blaja kt mesir ke...course pe tu? saje tanya ;D

    ReplyDelete
  17. kalo kat vietnam ni, murah sangat2 p & m ni...

    selang 2 hari ni sama je menu jepun kita kan...

    ReplyDelete
  18. i luv this!
    selalu buat sendiri jer..buff kilat
    ...tapi itu dulu laa. lama da x buat.

    FM buat cepat ajer ilang nye.. esp. kuku tangan.. dgn kuning dek kunyit dll.. kalo kuku kaki tuh long lasting juge.

    nway, nice one!

    ReplyDelete
  19. bestnya....santai & bersih semua ye... di sini wanita filipina suka datang dari rumah ke rumah untuk buat tu....

    ReplyDelete
  20. Saya pun rasa nak sental kaki ni la ... Tumit kaki semakin merekah-rekah. Nak sental dgn lotion setiap masa, Malas !!! Tapi tak pernah jumpa kat Melaka ni

    ReplyDelete
  21. i very likeee... tak pernah pun pergi mani-pedi cure ni syoknyaaa....

    ReplyDelete
  22. ummi khalish
    wsalam dil
    boleh2...dekat rumah akak je :)


    sal
    penat kerja ...sesekali..oklah kan :)


    kak aya
    berhampiran rumah akak..cheras


    chik na
    bestkan chikna


    nuwairani
    syok...kaki dan tgn jadi bersih sesangat :)


    atie
    hihi...masalah betul kan.


    kak rose
    lepas tu terus masuk dapur kak rose...dah kuning balik kena kunyit..hihi

    ReplyDelete
  23. kak anymz
    betul tu kak...
    sesekali mmg teringin nak mmanjakan diri :)


    yan
    kat MICO cheras


    nureen
    syok nureen...menikmati je


    ucu
    kita serupa...hihi



    wahda
    bila buat sayang nak guna...tp apa boleh buat...masuk dapur tetap kena masuk...hihi

    ReplyDelete
  24. acik erna
    tu le kak...susahkan nak potong kuku kaki



    lady ayu
    sure kat jepun harga berganda2kan ayu :)



    chempaka
    hahahahahha...klas kau jah.
    sesekali memanjakan diri setelah penat bekerja :)



    so shy lady
    anak akak ambik dentistry :)




    mulan
    bestkan kalau gi vietnam atau indo...murah je :)


    fatin
    akak pun kalau time rajin suka juga buff sendiri...guna buffing box tu :)



    amie
    oh ye ke...best juga kan dpt buat kat rumah :)



    teratak hami
    kalau kat KL banyak hami...kat melaka akak tak tau :)


    hanis
    kat jepun sure le mahalkan :)

    ReplyDelete
  25. hee.. terigt first time buat pedi and mani masa kat ho chi minh.. dlm rm30 jer.. orang kata boleh la...

    ReplyDelete
  26. yanti
    kalau rm30 memang murahkan :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...