Thursday, 13 October 2011

TERbeli kamera baru



Sejak kamera akak masuk wad...rasa sangat le sepi tanpa aktiviti mengambik gambar ni. Bukan pandai pun...cuma sangat suka ambik gambar.

gambar makcik google


Mula le mengintai ngintai kamera di kedai kamera. Pastu menggunakan khidmat pakcik google untuk mendapat info. 


Akak minta incik suami sponsor...anggap sebagai hadiah birthday akak tahun depan(boleh ke camgitu?hihi)

pakcik google punya gambar


Incik husband tak setuju..sebab dia kata sabau je le ...kamera lama kan ada, tak lama lagi keluar wad le tu. 


Pastu dia cakap hadiah birthday tahun depan dia nak kasi benda lain ( Alhamdulillah, ada gak rupanya...hihi)


Fikir punya fikir...akak ambil keputusan untuk beli juga. Sebagai backup (konon2nya). Terpaksa le makcik guna duit makcik sendiri.


Akhirnya akak TERbeli kamera ni . Olympus EPL1...sekarang dah nak keluar EPL3 dah tapi makcik tak kisah...asal boleh guna jek.


P/s : balik ada sedikit rasa menyesal...sebab tak sabar tunggu kamera lama..duit terbang :(


keep smiling :D


30 comments:

  1. wahh tahniah dapat camera baru kak...best tu. saya pun mcm tu juga kak selalu minta hadiah advance kat hubby..:)

    ReplyDelete
  2. terbeli? hmmm bagus kalau terbeli benda yang berharga macam tu...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah...
    dapatlah meng- snap snap..
    mana2 yg dirasakan perlu..

    ReplyDelete
  4. nieza
    ala kamera biasa je nieza :)


    kak aya
    ye..TERbeli...balik ada rasa menyesal sebab tak sabar...padahal kamera lama kan ada(walaupun masih di service)


    sal
    suka sangat...kadang2 sebelum gi kerja sempat snap bunga2 kat halaman :)

    ReplyDelete
  5. haah, buat back up sementara kamera lagi kuar wad kan....I pun kekadang mcm tu jugak, x sabar nk tunggu. kalau terbeli sesuatu, mesti balik rasa 'sikit' nyesal la (kecuali brg tu kita mmg kita dh lama nk & dh fikir masak2).

    ReplyDelete
  6. assalam kasih..nak buat macammana kan dah 'terbeli'
    kalau ada walaupun 'termenyesal' dah tak dapat nak tolong dah..

    ReplyDelete
  7. alah kak, mn pic guna kamera baru tu? nk nengok. mn tau sy pun tiba2 terbeli gak hehehe

    sy pun tgh survey. ingat nk bli panasonic lumic yg murah skit.

    brp hgnye tu kak?

    ReplyDelete
  8. Suka perkataan " terbeli" tu sebab saya selalu cam tu....

    ReplyDelete
  9. Kak Kasihredha,
    Bilalah saya nak TERbeli jugak kan?? Saya pun nak camera baru jugak !!! Birthday saya bulan Nov ni tapi cam biasa maybe celebrate makan2 jek. Dan bermimpi di siang hari kalau hubby dah pikir nak beri hadiah apa untuk saya ... hehe

    ReplyDelete
  10. best2.. ni pon ala2 dslrkan .. adik dia cikit ja.. gambar pon cantik ;)

    ReplyDelete
  11. takpe kak..

    ada 2 loni...

    1 tangan kanan ...snap

    1 lagi tangan kiri ..snap ...heee :P

    ReplyDelete
  12. wee syoknyaa... bestla raja dah plan nk bg hadiah kat permaisurinya ouchhh soo lomentik...

    ReplyDelete
  13. salam k.kasih.atie pon tingin gak kamera canon ni tp HB xizinkn beli..katanya kamera lama leh guna lg TP kamera skrg ni mmg hadoiiiiii....

    ReplyDelete
  14. hihi lawak la akak ni
    eh, saya pun terbeli kamera baru gak tp saya kata kat en hb ni kamera dia punya sbb dia bayarkan. hiks.. nama je dia punya tp saya yg guna ahaha

    ReplyDelete
  15. TERbeli yerrrr....xperrr...backuppp~~(ayat menyedapkan hati)

    ReplyDelete
  16. ayu pow pakai canon kissX4 jer kak...kat mesia nama apa ntah...
    lepas ni boley MENEMBAK la

    ReplyDelete
  17. pendragon
    nasib baik le minatkan
    kalau tak sure lagi besar rasa menyesalnya :)


    achik erna
    wsalam kak
    nasib baik juga barang yg saya sgt2 minat...jadi rasa menyesal cuma sikit je lah :)


    so shy lady
    nanti akak letak gambar2 yg guna kamera ni kemudian.Mutu dia ok juga ...tinggak belajar je cara nat setting. Lumix pun mahal juga le lady :)


    hazila
    biasa le pompuan...suka sgt TERbeli :)



    teratak hami
    kadang2 kena buat kes terbeli ni...hihi



    nureen
    ok lah unk akak yg tak pro ni...just nak snap snap je kan :)


    atie
    hihi...jatuh karang :)



    hanis
    lomentik org tua2...hihi



    azatie
    orang lelaki biasanya berfikiran lebih rasional dari kita org pempuan :)


    zarin
    akak pun cakap camgitu kat hb akak...anggap dia punya jelah...tapi dia mmg jenis tak mahu pegang kamera lansung...aisemen.



    chalk
    chalk selalu begitu dgn kak kasih..thak baikkk tawww :)



    lady ayu
    ye...menembak je...lepas gian :)

    ReplyDelete
  18. wallaa.... best nya ada camera baru... ni tengah posing ni, amik gambar saya tau..

    ReplyDelete
  19. saya pon baru je beli kamera tapi kamera kecik je.. itu pon pau Mr Hubby..hehehehe... nak mintak kat siapa lagi ya tak?

    ReplyDelete
  20. kak kasih, kalau dah terbeli jgn dipikirkan rasa kesalnya..nanti asyik keep thinking rasa bersalah..

    ReplyDelete
  21. mulan
    akak dah ambik dah..bagus2..posing lagi ye...hihi

    secangkirmadumerah
    kalau suami kasi...ada sedikit kelainan kan...nilainya jadi "mahal".



    chikna
    betul tu chikna...
    nasib baik minat..kalau tak keep thinking :)

    ReplyDelete
  22. saya pun selalu terbeli hehe..mudah sangat tergoda..

    ReplyDelete
  23. termenyesal tu perkara biasa...

    tapi hati pasti berbunga dah ada tanda2 dpt present thn depan...alahai seronoknya lah...

    ReplyDelete
  24. TERbeli ye kak... terkuar laa duitnye.. takpelaa..dah terbeli, terguna jek..heheheh

    ReplyDelete
  25. ucu
    pemberian suami adalah yg paling membahagiakan..kan kan


    maya
    termenyesal tu sebab terkeluar duit...cuba sedaya upaya tak nak menyesal...hihi

    ReplyDelete
  26. amboih kak...word terbeli tu yg best....sebab ter kan..hahaha
    anyway....tak sabar nak tunggu hasil dari camera baru.

    ReplyDelete
  27. leez
    nasib baik le minat berlebihan so tak de le termenyesal teruk sangat :)

    ReplyDelete
  28. haaa akhirnya beli jugak ye.. tapi ok kak, boleh buat back up kot apa2 hal or malas nak bawa yg besar kan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...