Sunday, 13 November 2011

Kopi Vietnam




Sewaktu ke Vietnam hari tu akak ada beli kopi di Vietnam. Akak suka kopi ni. Menyesal pulak beli satu paket je. Waktu tu takut timbangan berlebihan. Kopinya sungguh kaw.


Penyedian kopi nya agak berbeza. Kena guna coffee drip di atas tu. Macam penapis jugak lah. Akak dah cuba bancuh kopi ni cara biasa, tak guna coffee drip ni...tapi hasilnya tak sesedap bila duna drip tu.

Bagi pengemar kopi...cuba le try kopi ni.


keep smiling :)

44 comments:

  1. salam kak kasih kusayang
    senyum2 sumbing akak tgk entri kak kasih hari ni..what a coincident..adik ipar akak baru je balik dr vietnam mlm tadi dan dia hadiahkan akak kopi dr vietnam juga madu lebah dr sana..akak sudah selesa minum kopi 434 dr muar.sedap ya kopi ni kak..ptg2 nanti nak cuba lah..tp akak takde kopi drip tu..hantam sajalah guna apa pun kan?

    ReplyDelete
  2. mcm mana nak cuba, tak ada tester ke satu untuk pembaca blog ni hik hik...

    ReplyDelete
  3. Wa..sedapnya kopi import!makan ngan biskut kering ni mesti rasa nikmat kan....

    ReplyDelete
  4. unik kan!

    sy ni coffee zombie, akak klau g lg jgn lupa bli kn saya 1 ;D

    ReplyDelete
  5. mana nk beli coffee drip tu kak...? betul betul, kadang2 kita mmg nk beli byk brg tapi takut timbangan berlebihan...

    ReplyDelete
  6. memang sedap eh kak? my husbnd penggemar kopi.. agak kalau die pegi sana mau diborongnye.hehe

    ReplyDelete
  7. akak neh....letak la paket dia sekali...kat vietnam tu bukan ada jual 1 jenis kopi je (ayat bajet mcm nk gi vietnam je) huhuh...kite suke sgt kopi. cume skrg dh kurang2 sikt minum kopi sebab dah habih stok! thn depan baru beli lagi.

    ReplyDelete
  8. Hai Kasih,
    memang ada jenis kopi tertentu yang sedap.... tak kurang juga yang tak sedap....Amie suka kopi tapi kalau dah kena secawan alamatnya tak boleh tidurlah sampai esok pagi.... hu hu huuu

    ReplyDelete
  9. saya suka kopi!

    mm..kalau akak kasih ke vietnam lagi, leh la kirim ya..

    ;)

    ReplyDelete
  10. ayoooo ma.. ayoo pa... coffe lah pulak..

    akakkkk saya suka kat cawan tuu..

    ReplyDelete
  11. Nak try kena beli kat Vietnam .. huk, huk .. jauhnya!!! Dijamin HALAL je kak :-)

    ReplyDelete
  12. kak anymz
    hantam aje kak..
    cuma kalau guna coffee drip tu...rasa dia lebih sedap :


    kak aya
    jom le kesini..hik2


    ladysirna
    kat vietnam mmg banyak jual kopi :)



    so shy lady
    tak tau bila nak pergi lagi..:)
    akak pun penggemar kopi...walaupun try mengurangkan kadar pengambilan kafein :)



    mohd raziq
    memang best :)
    thanks follow akak



    pendragon
    akak beli kopi tu...dapat free satu coffee drip tu :)



    maya amir
    kalau pergi, kena make sure beli yg halal...ada yg tak halal katanya :)



    nuwairani
    lupa pulak nak ambik gambar paket dia :)



    amie
    sesuai unk BW...hihi



    fatin
    akak pun penggemar kopi :)



    yan
    cawan murah je tu yan...:)

    ReplyDelete
  13. teratak hami
    hihihi
    ada yg halal ada yg tak..
    yg kami beli InsyaAllah halal :)

    ReplyDelete
  14. Che Mid pun penggemar kopi asli gak.. nak cuga macamana ya.. kena pergi Vietnam dulu ke atau ziarah ke rumah kasih ya.. hi hi

    ReplyDelete
  15. che mid
    kita serupa kak
    dua2 pun boleh...kalau nak cepat rasa, dtg le rumah :)

    ReplyDelete
  16. kak kasih,

    murah atau mahal bukan pokok persoalan.. yang penting CANTIKKKK.betul tak kak? hee

    ReplyDelete
  17. I like I like tetiba rs nk minim kopi jgk...

    ReplyDelete
  18. yan
    ye...betul tu
    akak beli di daiso..satu rm 5 je



    hanis
    jom minummm :)

    ReplyDelete
  19. emmm..mesti lain aroma coffe ni kak...special lagi bila pakai drip tu, drip tu akak beli kt sana gak ker kak

    ReplyDelete
  20. gulp..sekali sekala minum kopi mmg terbaek kak..

    ReplyDelete
  21. kopi vietnam kena sentiasa ada kat rumah ni.. dah minuman ruji selama 10 tahun... yang best kopi susu ais..

    dongdaemun & everland....!!!! hu huu.... rindu...

    ReplyDelete
  22. salam kasihredha,

    Hujan2 ni minum kopi memang sedap.. Kak ros selalu minum kopi yang 3 dalam 1 tu ja...

    ReplyDelete
  23. kami pun beli jugak, coffee drip pun beli tapi time buat kopi tu guna teko aje...lambat!

    ReplyDelete
  24. ida
    akak beli kopi dapat free coffee drip tu :)


    mrsharis
    akak mmg penggemar kopi :)


    mulan
    bestkan kopi vietnam :)


    ros
    sedapkan..nak2 minum bila cuaca sejuk :)



    hanidebumelukut
    tapi rasa dia lain
    lebih sedap bila guna drip tu kak :)

    ReplyDelete
  25. org ckp brng kat sana murah ekkk???
    ayu x boley minum kopi if not mesti sakit kepala....

    ReplyDelete
  26. Setuju dengan kak kasih. Kopi vietnam memang kaw. Masa saya gi saigon ari tu, saya beli jenis mountain blue ( ke blue mountain...entah..). Rasa dia memang sedapppp. Dan siap dapat kopi drip tu percuma je..
    Salam kenal dari saya

    ReplyDelete
  27. suka minum kopi..teringat masa mengandungkan angah (anak no.2)..hari2 minum kopi..dan hasilnya..kulit angah tak berapa nak cerah....
    tpi kopi vietnam blm pernah rasa lagi...

    ReplyDelete
  28. ada teknik nak bancuh kopi ni..

    walu saya bukan penggemar kopi ,tapi saya suka baunya yg harum dan menyegarkan..

    ReplyDelete
  29. ati peminat kopi juga..

    tapi ...

    lagi minat cawan tu..

    kiutlah :)

    ReplyDelete
  30. lagy ayu
    memang murah sgt2
    cuma tak leh nak hangkut aje..hihi
    elok le tak suka..sebab kafein x elok sebanarnya unk kesihatan kan

    ReplyDelete
  31. rozita
    salam kenal..thanks singgah sini.
    memang sedap kan :)


    ucu
    akak memang suka sgt kopi...walaupun tahu efek kafein pada kesihatan huhu



    wahida
    bagus2
    kalau dah suka susah nak stop
    jd akak ni...huhu


    sal
    kalau bau aroma kopi...saya mmg tak tahan...misti nak minum :)



    atie
    cawan murah je atie
    rege dia cuma rm5...kat daiso

    ReplyDelete
  32. bila la Chik Na dapat rasa kopi vietnam nih...agaknya kalau kopi brand msia pakai coffee drip tu pun mesti sedap jugak kut :D

    ReplyDelete
  33. chik na
    akak tak cuba lagi
    nanti akak try

    ReplyDelete
  34. Kak kasih...cawan tu beli kat Daiso ek?heheheh

    ReplyDelete
  35. Assalamualaikum kak Kasih,
    Laaa....nak pesan kat sapa kopi ni, jauh sangat asalnya, kita amik yg ngan kueh kat bwh tu ajala ya

    ReplyDelete
  36. kak kasih pengemar kopi rupanya yer...org finnish ni kuat minum kopi tau nanti akak try kopi sini pulak..tak tahu pun akak suka kalau tak leh kirim kopi sini bg akak...saya ni kureng sikit minum kopi gini tapi kopi susu minum pulak...hehe

    ReplyDelete
  37. watie
    jom kesini akak buatkan hihi


    nieza
    akak dah cuba unk berhenti minum kopi...tp tak dapat...asal bau je kopi, misti nak minum...hihi

    ReplyDelete
  38. uh.. suka coffee la la ni..
    tambah bila bertujuan nak buntangkan mata.. hehehhe i likee

    ReplyDelete
  39. hann
    akak mula minum kopi waktu student le...la ni x leh nak berhenti dah.

    ReplyDelete
  40. kak, pada saya kopi vietnam is the best.. dah 2X ke vietnam, kopi juga saya minum 2 3 kali sehari esp kopi ais.. betul rasa kopinya..

    saya masih ada G7 ca phe hoa tan (3 in 1) buat stok.. kalo nak try pun boleh :D

    ReplyDelete
  41. yanti..
    betul, akak rasa kopi vietnam..mmg best dari yg lain...menyesal tak borong byk2 :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...