Thursday, 17 November 2011

Korea : Namdaemun Market, Amethyst & Gingseng


Cerita Korea belum habis lagi...harap jangan bosan ye..Hari ketiga kami dibawa ke Namdaemun Market. Macam-macam ada di sini. Tapi yang akak perasan...banyak sangat kedai kosmetik di sini.

 Antara kedai-kedai kosmetik...




Tengah meneliti isi kandungan BB cream...tak beli pun kat sini.

untuk membeli ...misti le guna duit won kan...ni contoh duit won
1000 Korean  Won = RM 3


Lepas tu banyak jual makanan...dan tentunya lah tak halal..
so tengok je lah



 menarik sangat kuih ni...nampak tak orang tu tengah gulung kuih ni...dalamnya diletak inti.



 kerepek ke ni??


Ais krim panjang :)

 tengah meninjau-ninjau

dapat bergambar dengan gambar pun jadi le...hik3

 bukan acara shopping


 sekitar market tu ada bangunan bercahaya ni


Sebelum kami ke Namdaemon Market, sebenarnya kami dibawa ke tempat amethyst...makcik-makcik semua terpesona....pakcik garuk2 kepala...hihi

 sedang melihat-lihat


 amethyst


tukang

tengah rambang mata...siap  ada kalkulator lagi tu...hihi

lepas tu ke kedai gingseng...tak beli pun sebab harganya sangat le mahal.


dari tempat gingseng di bawa pula ke kedai kosmetik...macam-macam ada kat situ.
Akak beli pencuci muka ni...peeling gel...sungguh best.
Halal.

Hari ke empat kami berangkat pulang...singgah sebentar di Vietnam.
Ini mee udon...breakfast kami yang terakhir sebalum meninggalkan Korea..restoran ni   berdekatan Airport .


keep smiling :D



45 comments:

  1. Banyak-banyak gambar, saya terliurkan mee udon...hik hik kalau dah jenis perut cap tong, makanan jugak la yang melekat di hati.

    ReplyDelete
  2. rindu Seoul... rindu Vietnam..

    ReplyDelete
  3. Agaknya Amethyst Korea ranking ke berapa di dunia kak ?






    *tengok pun dah puas hati; itu belum pergi lagi... hehehe...

    ReplyDelete
  4. plnning nk g sna gak time spring..tgk akak jln2 syok giler kot!!

    ReplyDelete
  5. Salam kak. Best! Byk borong brooch x kat sana? :D

    ReplyDelete
  6. Dah followww akak.

    Uiii jelesnya tengok gambar akak bercuti ke banyak negara. Saya belum sampai Korea lagi... Insyaallah satu hari nanti.
    Nak tanya akak, camne bila akak scan gambar lama untuk diupload ? Saya scan gambar tapi tak boleh upload. Salah formatkah ?

    ReplyDelete
  7. aaaa... lama tunggu ni akak punya N3.. tak sabar..

    rembat berapa banyak kak cincin tu..

    ReplyDelete
  8. bestnya kak, mesti rambang mata mnyoping ni...hehhee, btw lawa la cinin kak pakai tu:))

    ReplyDelete
  9. bestnya shopping...dah tak sabar tggu next year.
    apa akak shopping?
    ok ke kosmetik sana kak?

    ReplyDelete
  10. bestnyer tgk gambar percutian akak ni...suka Amethyst tu..:)

    ReplyDelete
  11. Akak try produk kosmetik tu then boleh jual kat M'sia macam Dato CT.

    Mesti bersilau mata masuk kedai Amethyst kan? Beli tak?

    Soklan cepumas : Antara banyak2 tempat kat Korea yang akak pergi, kat mana yang akak paling suka? Kenapa?

    ReplyDelete
  12. ish ish...susahnya nak carik makanan halal ye kak...kalau time susah nak carik makanan tu la rasa nak balik Malaysia kan kak...huhu...

    ReplyDelete
  13. Kat sana byk tempat jual kosmetik mungkin sebab ramai yg nak jadi artis kot. hehehehe...

    ReplyDelete
  14. laaa awat p blur muka akak tue??
    kot2 nnt jmpa kt mesia blh say hello ngeeee...ai suker korea ...biler la nak terjah sana ni

    ReplyDelete
  15. byk sgt BB cream kt sana kan?! akak x beli apa2 ke masa tinjau2 tu....?

    ReplyDelete
  16. sukanyer tgk gambar2 akak jln gi korea ni....hai tak sabar nk jejak jugak ke sana

    ReplyDelete
  17. takde jumpa bintang K-pop
    ke kat sana kak :)

    ReplyDelete
  18. salam,
    Oooo..dah nak balik dah la....harap sampai kat melaysia dengan selamat.....

    ReplyDelete
  19. salam kak.

    baru lps bc novel ni.ada lak citer pasal g korea.terus igt akak.dia pun pg kat nami island tu...huhu...mcm winter sonata akak gak! adus...nak pegi!!!! igtnya...tengok lagi gbr akak ni ha...ooooo...tk tahan menengoknya.tak yh soping2 kan.ambik gbr,tgok dn hayati pemandgn ciptaan Tuhan dh cukup....bli lah tanda mata yg patut2...mmg syoknya bc citer ni.ada samb lagi tak?

    ReplyDelete
  20. wah, nampak best je korea ni, teruja rasa tgk..

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum Kak Kasih,
    Kenapala ada bintik2 halus kat muka gambar2 yang cun kat atas tu, teringin sgt nak tengok wajah Kak Kasih yg glam tu.....ahaks.....

    ReplyDelete
  22. amboi mcm2 tu tp tleh lah nk mrasa kan

    ensem btul jjaka korea tuh ;P

    ReplyDelete
  23. tak bosan pun...seronok tengok gambar kasihredha jalan-jalan di Korea .... (sambil berangan bila la nak sampai sana )

    ReplyDelete
  24. akak xambik gambar ngan artis Kpop?? hehehe

    lama akak xbertandang ke blog saya, masih ada Malware ke??

    ReplyDelete
  25. akak dah sampai, saya ni entah bila a pulak nak ke luar malaysia... heeee

    ReplyDelete
  26. akak x rimas ke muka akak asyik kena serang tembuan..hehehe..

    ReplyDelete
  27. Akak.. sangat best dapat jenjalan gini..
    jeles buleh?
    hahah.. suka tengok gambar.. tapi tak best, akak semua jadi kelabu.. hehehe

    huggsss

    ReplyDelete
  28. itu hari masa kat kg, my aunt sibuk ajak pi korea sbb nak jumpa mamat hero winter sonata tu hahaha..dapat b'gambar ngan poster pun jadi lah kan:D

    ReplyDelete
  29. salam ziarah kak kasih!
    aiskrim panjang tu sangat memikat kalbu...:-)
    terima kasih ya kak sbb follow sya. malu saya sbb im just a beginner n blog saya pun biasa2 je...

    ReplyDelete
  30. wah aiskrim panjang tu yg best sekali...

    apasal di sensor muka tu.. nak tengok muka tuanrumah boleh? mana tahu kenal ke.. hehehehehe

    mee udon tu ingatkan laksa hahaha

    ReplyDelete
  31. kak aya
    akak pun first time rasa..campur dgn kimchi...ok gak :)


    mulan
    bestkan
    korea cantik
    vietnam murah brg2nya :)



    azrina
    tak sure le reen
    tapi cantik juga



    hafizah
    waktu spring pun cantik katanya...ada sakura juga :)



    asmara
    akak tak sempat beli
    sayang kan



    rozita
    thanks rozita
    cuba rozita guna photoshop...try dulu ye..kalau apa2 nanti tanya lagi akak

    ReplyDelete
  32. waaaa! bole suggest tak hotel ape u duduk n rate dia bape? nak g koreaaaaaaaa!

    ReplyDelete
  33. yan
    ada le sikit yan...hihi



    mama olyn
    rambang mata kat sini olyn..:)



    leez

    kosmetik ok leez...cuma tak tahu nak pilih yg mana...banyakkkk
    sgttt.




    nieza
    cantik amethyst tu...cuma harga dia pun canti juga...hihi



    Teratak hami
    ohhh tidakkk,...siap ada soklan cepu mas lagi...hihi
    Akak paling suka kat nami island sebab pemandangan nya cantik sangat :)
    Amethyst tu ada beli sikit :)




    wahida
    betul sekali...
    ada duit pun tak guna, satu benda pun tak leh makan...hihi



    hazila
    agaknya lah..ramai yg teringin nak cantik dan teringi jadi artis :)



    Lady ayu
    dah dekat tu, dgn jepun...terjah je nanti ye.
    Takpe2...nanti akak yg tegur lady ayu :)



    pendragon
    ada le jugak...beli sikit2 je :)



    ida japan
    ida dah dekat tu...billa2 pun boleh gi :)

    ReplyDelete
  34. ati
    kat pasar mana le nak jumpa diaorang...hihi



    ros
    dah lama balik pun kak




    chempaka
    betul tu...dapat ambik gambar pun dah cukup membahagiakan :)




    laysirna
    memang cantik sgt.. :)



    wati
    wsalam
    hihi ada jeragat pulak kan kat muka tu...hihi



    so shy lady
    tu le...semua tak halal...tengok je le...
    encemmm



    chik na
    InsyaAllah nanti giliran chikna pula :)

    ReplyDelete
  35. assalam kasih..pelakon korea cantik2 kan..jadi..kasih tak lepaskan peluang kan..beli skincare di korea..

    ReplyDelete
  36. Salam,

    Saja blogwalking. Saya 1st time pegi Korea pun beli amethys tu nak pulak memang birthstone tapi reger mau RM500++ sbb time tu USD1 = RM3.80. Kalau pegi dengan tour memang tempat2 wajib ni cuma skarnag dah ada bawak pegi namdaemun, dulu tak der bawak pun.

    Kalau nak beli brooch kat namdaemun kena masuk dalam bangunan, kalu kat luar susah nak jumpa. Kalau area Doota lak lebih kurang harga macam kat Malaysia jugak..

    ReplyDelete
  37. zaila
    tak jumpa...jumpa t-shirt diorang jer...hihi
    akak selalu le BW ke blog zaila,cuma tak tinggalkan jejak je :)



    achik
    korea oh korea :))



    cheq su
    InsyaAllah nanti giliran cheqsu pulak :)



    ucu
    bukan tebuan le ucu...
    jeragat...pasni nak kena gi buat treatment muka pulak...hik3



    hann
    akak selalu duk tunggu2 pics hann kat sana...rindu UK.
    Nanti nak visit hann boleh??
    Muka blur sebab tebuan tutup hihi
    hug3



    zarin
    hero tu jual mahal...terpaksa le bergambar kat poster dia jek...hihi



    Aida Salleh
    Kalau le halal...sure akak dah beratur beli ice cream tu :))
    Blog Aida menarik sb tu akak follow.
    Akak pun baru juga berblog ni Aida:)

    ReplyDelete
  38. secangkir madu merah
    tuanrumah pemalu..ahakss
    nanti kalau jumpa yatie, i tegur...waktu kat pesta buku hari tu, tengok yatie tp segan nak tegur :))
    memang besar mee tu...satu saiz dgn laksa cuma warna kuning je.



    Bulat
    akak gi dgn POTO travel...so tak tahu berapa per night. Akak tinggal di Three seven stay hotel. Ramai juga org m'sia yg stay sini selain kami :)



    Achik erna
    ada juga beli kak...tpi pelakun korea dah semulajadi cantik, pakai apa2 pun tetap cantik :)


    Fid Abdullah
    thanks singgah sini
    akak tak sempat beli brooch...huhu

    ReplyDelete
  39. kak, byk2 tmpt, saya suka namdaemun, tp bukan kat tmpt kosmetik, kat pasar blakangnye tu.. mcm2 ada.. semua souvenir saya beli situ aje..

    ReplyDelete
  40. yanti
    rasa mcm nak gi sekali lagi jer...tak puas :)

    ReplyDelete
  41. sue suka makan korean food..kimchi dia best!..Hurmmmmmm..nama fridge magnet sue kak? heheheheheh..





    P/s: gurau je.. :)

    ReplyDelete
  42. ala akak ni....buat saya betul2 teringin nk ke sana...

    ReplyDelete
  43. nuwairani
    one day...InsyaAllah nani pun akan sampai gak :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...