Monday, 28 November 2011

Nasi Dagang di Hari Minggu

Pagi minggu ke rumah Adik Nor...breakfast nasi dagang. Bonda kat rumah Adik Nor. ..so mereka masak sama-sama. 


Ada 3 lauk sebenarnya....ni lauk ikan aya /tongkol

Lauk ayam


udang

akak cuma sempat masak roti goreng ni jek untuk bawa ke rumah Adik Nor...bertuah punya kakak..hihi
Sebab  sibuk dengan urusan menyapu & mengemop lantai.Urusan mendobi juga.


 gambar yg sempat di snap di rumah Adik Nor 


 subur kaktus ni...ada bunga la .
Kaktus oh kaktus :)

Ohhh...ini Little Humyra ( anak buah akak) punya sock...hihi
Bestnya ada anak pompuan kan...semua pink je 


keep smiling Humyra..cak2 :-)



24 comments:

  1. banyaknyer cili padi....
    mesti terangat habis ni
    sedap sangat...lagik best leh makan reramai khen akak

    ReplyDelete
  2. sedapnya nasi dagang dah lama tak makan....

    ni pantu 2 kerat utk akak...

    semalam mendobi
    hari ni goyang kaki...

    ReplyDelete
  3. Rajin akak buat roti telur ... hehehe.

    ReplyDelete
  4. saya suka nasi dagang dankan aya, bak sepinggan, boleh?

    ReplyDelete
  5. Selamat pagi Kasih,
    sedapnya makan nasi dagang ramai-ramai.... lama tak makan, kalau sekali buat memang masak lebih sebab tak puas makan sekali...nak berkali2 dalam sehari...

    comelnya anak buah...Humyra...kita takde anak pompuan... he he heheh

    ReplyDelete
  6. teringin nak makan gulai udang tu kak....

    ReplyDelete
  7. kasih..sedapnya nasi dagang..
    kalau acikm buat sendiri..memang lain sangat rasanya dari masa makan diterengganu.

    ReplyDelete
  8. nasi dagang dah biasa makan..
    Saya terpikat dengan roti goreng tu..tradisional... feberet..

    selamat membuat kerja2 rumah..
    moga tugasan berjalan lancar..

    ReplyDelete
  9. breakfast nasi dagang..kenyang sampai ke petang lah ye kak..

    cantik2 kaktus tuh..sy nya kaktus tgll sepasu jer.. hehee

    ;)

    ReplyDelete
  10. Aduhh...jenguk blog akak ternampak pulak nasi dagang, terus lapar rasa perut nih. Tentu sedap tuuu..

    ReplyDelete
  11. Salam Maal Hijrah Kak Kasih,
    Wahhh breakfast ngan nasi dagang ya, teringin la nak rasa

    ReplyDelete
  12. waduh sedapnya! hihi.. betul tu ada ank permpuan mmg pinkish saja yg diminatinya. :D

    ReplyDelete
  13. Lady ayu
    cili api tu khusus unk suami akak yg suka makan pedas...hihi



    Ucu Faridah
    akak jawap pantun ucu

    hari ni goyang kaki
    esok kena dobi lagi ..
    hihi




    Teratak hami
    Bukan rajin nama nya tu...hihi
    ada unsur 'M'



    kak aya
    orng Ganu misti le suka nasi dagang..kan..kan



    amie
    kalau buat nasi dagang misti le kena makan ramai2 ...baru le syokk
    Sama le kita...x de anak perempuan :)



    cikgu tie
    Akak suka makan nasi dagang dgn ikan aya...tp dgn gulai udang pun best gak :)



    Acik erna
    oh ye ke...kenapa lain kak?
    Kat Terengganu rasa dia manis sikitkan kak.



    sal
    roti org yg malas ni sal ..hihi



    FM
    betul2 kenyangggg...
    kaktus ni kalau pandai jaga boleh berbunga cantik :)


    rozita
    nasi dagang air tangan bonda dan adik akak :)



    wattie
    apa kata kita main tukar2
    akak kasi nasi dagang...wattie kasi nasi kandar :))



    asmara
    akak yg tak de anak perempuan ni...besttt sgt tengok baju2 anak pompuan...apa lagi yg colour pink

    ReplyDelete
  14. Mmg best ada anak pompuan kecik..tp anak pompuan atie dah besau...dia xsuka kaler pink2 nih!

    ReplyDelete
  15. Salam Kasihredha,

    Nasik dagang ni memang sedap,lama jugak la Kak Ros tak makan...Kak Ros pun selalunya makan kat rumah mak kak Ros ja...tak pernah buat sendiri....tak pandai..

    ReplyDelete
  16. lama x mkn nasi dagang, suka yg mak masak... ;)

    ReplyDelete
  17. azatie
    bila dah besar semuanya mempunyai pilihan sendiri :)
    syokknya kalau ada anak pompuan kan.


    mawar
    hihihi



    ros
    wsalam
    memang kalau mak yg masak mesti lah best kan :)



    nureen
    masakn ibu adalah yg paling best kan :)

    ReplyDelete
  18. bestnya nasi dagang..!!!

    katedral & pej pos hcmc tu tempat saya ulang alik jalan kaki ke pasar @ ronda2 satu bandar & tunggu shuttle balik rumah dulu2... uhuuu.... sedihnya..

    ReplyDelete
  19. ya allah sedapppnya nasi dagang, lyn sukaaa sesgt, last mkn ntah la beberapa taun yg lps, mak sedara lyn pandai wat nasi dagang..nyumm2, hehe. bestkan ada bb girl, tringin..iskk

    ReplyDelete
  20. mulan
    bestnya...sure kat rumah mulan byk barang2 dari vietnam. Akak ada beli mangkuk vietnam.


    mama olyn
    memang bestkan kalau ada baby girl...anak akak semua boy :)

    ReplyDelete
  21. ketawa tgok kaktus tu...pandai org tu jaga kaktus..ahakss

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...