Wednesday, 30 November 2011

Sushi dan Pengat Labu



Lepas balik dari rumah Adik Nor hari tu....dah kenyang makan nasi dagang. Malas dah nak masak. Bila tengok beras sushi masih ada...so akak buatkan sushi untuk anak-anak. Incik husband pula outstation. Kalau incik husband ada tak syok buat sushi sebab dia tak suka sangat.

sushi yang dah di pilih untuk tayangan, kira yg ni yang paling cun lah antara yang lain...hahaha...harap maklum.
Resepi klik sini


yang ni yang last...dah tak leh nak bentuk dah

 Ini makan petang kami ....Pengat Labu.  Dah lama tak buat.




Labu dia terlebih masak...hancur, tapi sedap (ayat menyedapkan hati)







keep smiling :D



28 comments:

  1. pengat labu tue ternagat sgt tgk
    sejuk kt sini makan pengat labu panas2 mmg terbaekkkkk la

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,
    Pandainya buat sushi. Sushi anak anak suka, pengat labu mak anak suka.....

    ReplyDelete
  3. kak..saya suka sangat labu yang terlebih masak tu..mmg sedap cam tu.

    ReplyDelete
  4. akak...buatkan utk ati..
    lamo ati tak makan :)

    baru makan lemak labu
    sedap betui..tapi tak pandai
    masak sayur labu ni

    ReplyDelete
  5. Terliur tengok serawa labu. Lama dah tak buat serawa ni kerana anak-anak tak berapa suka. Kalau buat cikgi tie ajer yang jadi tukang perabihnya. hehehe....

    ReplyDelete
  6. pandai akak buat sushi..saya suka beli kat Jusco je, anak-anak pon suka makan tapi sushi Malaysia kira tahan lagi sebab masih ikan yang dimasak kan..kalau sushi jepun, mahu loya kalau makan tu..hehehe

    ReplyDelete
  7. sedapnya susi ita tak reti sanggat nak makan dan tak tahu nak buat... anak saudara suka mkn..pengat tu terbaik...kak ita suka yg agak2 hancur....singgah dan follow blog ne...

    ReplyDelete
  8. Assalam Kasih,
    kenyang datang sini...dah makan sushi, dapat lagi makan pengat labu... biarlah labu terlebih masak, khasiat labu tersangatlah bagusnya untuk kesihatan...

    ReplyDelete
  9. terliur tgk pengat labu wuwuwu... walaupun duk sini tapi tak pernah buat sushi sendiri huhu...

    ReplyDelete
  10. sedapnya sushi tu kak....saya suka tapi en.hubby saya pun tak suka mkn.kalau buat mkn sorang jer la..pengat labu tu kalau dpt mkn time sejukx2 ni alangkah sedapnya:)

    ReplyDelete
  11. kasihredha..pengat apa pun memang kegemaran acik..

    ReplyDelete
  12. Ada pulak seaweed utk sushi kat rumah akak tu :-)

    ReplyDelete
  13. pengat jugak yg menyengat hehehehehe...

    ReplyDelete
  14. rajin sungguh kkk ku ini mmasak.
    sy pun t.reti sgt mkn sushi ni....tekak kg katakan

    ReplyDelete
  15. memang sedap pengat labu tu..terliur tengok

    hari ni rajin2 singgah blog bui..bui review akak sebagai follower bertuah..*_*

    ReplyDelete
  16. salam K.Kasih..xpernah makan sushi lagiiiiiii :D

    ReplyDelete
  17. saya pun kurang gemar makan sushi..tapi pengat labu tu memaaaang suka.. :)

    ReplyDelete
  18. tak reti nak makan sushi, kesian kan.
    tapi pengat labu saya pandai makan.. lagi hancur lagi sedap, nyaman je lalu kat tekak... sluuurp

    ReplyDelete
  19. bestnya nampak pengat labu tu, lama tak makan..

    ReplyDelete
  20. sushi.. cantik jerk..
    lady pernah cube makan..
    tp xleh nk telan..

    ReplyDelete
  21. sushi yeek...kat sini senang nak dapat, pegi jusco yg berhampiran ngan rumah,bole beli..sebab itu smpai sekarang tak pandai2 nak buat..

    sya terpikat dengan pengatlabu tu ..sedap..

    apa2 saja jenis masakan labu,pd saya berkenan di hati..hik2.

    ReplyDelete
  22. salam kak,

    g JJCM kt mn plak tu? ;)

    ReplyDelete
  23. mcm kebetulan plak.. td g giant beli labu nk wat pengat weekend ni :)

    ReplyDelete
  24. wahhh..kalau anak2 ida nmpk sushi, suka la diaorg kalau dpt mkn...mak dia ngan abah dia jer kureng he..he...pengat labu pun sedap...rindu ngan labu m'sia kak..labu sini mcm ubi isi dia

    ReplyDelete
  25. lady ayu
    best makan panas2 :)


    wattie
    wsalam
    akak pula dua2 suka :)


    yan
    hihi..sama le kita :)


    ati
    boleh2
    masak lemak labu pun best kan...makan pula dgn ikan masin...perrgh :)



    cikgu tie
    budak2 sekarang dah tak begitu suka makanan2 mcm ni kan :)



    zaila
    ye..mereka suka makan ikan mentah2.
    Akak tak guna ikan...guna crab stick tu je :)



    mawar
    hihi...:)



    anitadiana
    thanks singgah di sini :)




    amie
    wsalam
    labu memang bestkan :)



    hanis
    kalau kat sana mmg banyak le sushi...dimana saja ada sushi kan...cuma kena pilih yg halal je lah kan :)



    nieza
    sama suami akak pun tak berapa suka...akak dan anak2 je yg makan :)



    acik erna
    pengat semuanya sedapkan kak...sama le kita...penggemar pengat :)



    teratak hami
    seaweed ada lebih...hari tu dah buat ada baki sikit :)



    secangkir madu merah
    menyengat selera kan :)



    so shy lady
    dulu2 pun akak tak suka juga...tapi bila dah cuba best pulak :)



    Bui
    InsyaAllah nanti akak BW :)



    azatiesayang
    jommm cuba... :)



    mrsharis
    akak pula suka kedua2nya...:))



    sudipvssenduk
    akak pun lebih sukakan pgat labu dari sushi sebenarnya tp dua2 pun boleh jalan :)



    chik rose cute
    jemput makan :)



    ummi rose
    jom le kesini...
    thanks singgah disini ye :)



    ladybird
    dulu2 akak pun tak suka...bila anak buah akak suka, akak pun try le...bila dah try ...ok lah pula :)



    sal
    saya pun suka labu :)




    so shy lady
    kat rumah je :)



    nureen
    sama lah kita :)

    ReplyDelete
  26. ida
    akak pula suka labu kat jepun...manissss sgt :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...