Tuesday, 22 November 2011

Tart Nenas & Bola



Menonton bola sambil  menyunyah tart ni. Akak suka tart nenas ni.. Selalu beli kat Petronas.


 Anak dua orang tu, gi tengok bola kat kedai Mamak dengan Pakcik diaorang. Nasib baik incik husband balik sebelum bola start. Kalau tak akak jerit sorang-sorang...hik3


Ini packing tart tu....Quetart....bentuk tart ni lain sikit dari tart biasa...rasa pun best...akak suke!!


Jantung agak berdetak kencang malam ni...melihat pasukan harimau Malaya melawan sang garuda di Stadium Bung Karno untuk menentukan pingat emas untuk Sukan SEA. Walaupun tertekan dengan berbagai strategi (psikologi) dari pasukan lawan...Alhamdulillah...kita menang. 


Nak nangis bila lagu Negaraku berkumandang di Stadium yang dah kosong tu. Melihat pemain kita menyanyikan lagu Negaraku...merasa sangat bangga...walaupun vokal mereka ke laut...hik2...yg penting semangat. 

Kalau kalah pun...akak tetap bangga sebab mereka berjuang mati-matian untuk negara....TAHNIAH.


keep smiling:D


45 comments:

  1. This looks awesome...Yummy one..A must to try..

    Do visit my blog sometime..

    Aarthi
    http://yummytummy-aarthi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. tu lah kan akak..
    sakit jantung..migrain.. sumer ada.. bola punya pasal..

    heh heh heh..

    nway, tepi hidangan tu nampak daun pandan..kan?

    tahniah utk harimau muda! semangat!!

    ReplyDelete
  3. tahniah untuk pasukan bola harimau muda..
    tahniah utk mlysia..
    syukran dpt makan tat nenas untuk santapan ketika menonton bola..

    berbaloi anak2 saya menunggu dengan setia di depan tv..
    yg bebenonya: sya bukan peminat bola..

    ReplyDelete
  4. Sedap nampak tart tu. Tapi kat stesen petronas yang saya selalu pergi tak de jual pulak.

    Memang betul k.kasih, cam nak kena heart attack sepanjang tengok bola tu..suspen sampai ke last minute.

    ReplyDelete
  5. Salam, apa khabar.. bayangkan kalau ada video dari satelit tengah tunjuk masa Malaysia dapat gol... rasanya satu Malaysia menjerit kan.. GOL!!!

    ReplyDelete
  6. Saya pun suka makan tart nenas. Ada satu kedai kat Seksyen 13 yg jual tart nenas, sedap dan tak boleh berhenti mengunyah. Nak buat sendiri, maleh bona den....

    ReplyDelete
  7. best tu kak tgk bola sambil nguyah kue tart..sedapnyer ...kuih mochi ada la kt sini huhuuu

    ReplyDelete
  8. oh ye? ok, nnt try cari kat petronas area umh ai, ada tak...

    tahniah pasukan malaysia!

    ReplyDelete
  9. 1st tgk gambar sblm baca N3, chik na dah teringat tart kat petronas ... rupanya betul tart tu dibeli kat petronas...kami sekeluarga pun suka jugak :D

    ReplyDelete
  10. mkn tat nnas smbil tngok bola, wah msti byk yg trsmbur neh hahahaha gurau je, kak!

    adoi mmng bleh luruh jntung kita smlm kan hihihi

    msia bleh!!!

    ReplyDelete
  11. sedapnya tart nenas... kita sewaktu dengan Kasih...yummy!

    ReplyDelete
  12. Kasih..acik langsung tak tengok tunggu keputusa aje..hehe
    sebab tak mau jantung laju macam tu le.

    ReplyDelete
  13. tahniah malaysia!!

    berdebar tgk penalti mlm tadi kak...rasa nak gugur jantung...


    saya suka tart nenas CNI..pun sedap!!

    ReplyDelete
  14. fatin
    daun pandan tu nak wangikan rumah sebenarnya...hiris2 mcm bunga rampai tu...potpori melayu :)


    sal
    saya pun tak minat bola tp bila M'sia main di final baru saya tengok...hihi



    rozita
    akak beli sekitar petronas cheras ni...tu le, kdg2 ada kdg2 takde :))



    chemid
    anak2 saya yg gi menonton kat kedai mamak sempat merakamkan suasana di sana...gamat...gempak.



    hazila
    tu le, nak buat malasnya...hihi



    ida
    kuih moshi lagu mano ghupo nya? sedap dok?



    NM02
    di area cheras ada, tp kat area lain akak tak sure ...YESSSSS M'sia



    Chik Na
    kita serupa :)



    So shy lady
    kalau ikutkan memang boleh tersembur kan...hihi
    memang stress gila semalam :)


    Amie
    bestkan...cuma agak malas nak buat sendiri :)



    Acik erna
    betul tu kak...tention saya...huhu...tapi tengok juga :)

    ReplyDelete
  15. Aarthi
    You must try this tart :)
    I always visit your blog..nice blog :)


    wahida
    tart CNI best ye
    akak tak bernah rasa lagi.
    Ohhh sungguh gumbira sebab m'sia menang :))

    ReplyDelete
  16. ucu mlm tadi x sanggup tengok..pura2 tidor takut sgt M'sia kalah...Alhamdulilah menang..

    ReplyDelete
  17. nice sharing...feel free to exchange link..terima kaseh...

    ReplyDelete
  18. nice sharing..feel free to exchange link...terima kaseh..

    ReplyDelete
  19. nak kena cari gak tart nenas nih..

    bola?? berdebar2 juga.. duduk pun tak tentu arah.. rasa mcm nak terbang aje ke jakarta tgk life..

    ReplyDelete
  20. sedapnya tart nenas...my fav ni kak:)
    tahniah Malaysia!:D

    ReplyDelete
  21. ucu
    hihi kelakar le ucu ni :)
    kalau menang pun taak leh tidur...kalah pun x leh tidur gak :)



    ummi omar
    thanks singgah sini :)



    yanti
    sesak rasa nafas ni...kaki tangan pun jadi sejuk...hihi..pengaruh bola :)



    nieza
    yesss M'sia menang...Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  22. sedapnya tart nie...comel pulak tu=)

    ReplyDelete
  23. ladysirna
    sedap...akak suka
    tp kadang2 tak de... kadang2 ada di petronas tu :)

    ReplyDelete
  24. ingatkan akak bikin sendiri tart tue...perhhh rasa mcm hary raya jer...ngeeee sedap!

    ReplyDelete
  25. saya nangis terus lepas last penalty kick masuk... pastu nangis lagi masa lagu negaraku... hebat nya bola menyatukan rakyat malaysia kan..

    ReplyDelete
  26. yeah ... smile! and keep on smiling! :)

    ReplyDelete
  27. lady ayu
    memang semalam 'meRAYAkan' kejayaan kita...Alhamdulillah menang :)


    mulan
    kita serupa
    terharu sangat



    achik
    yeahhhhh...smiling sampai sekarang :))

    ReplyDelete
  28. akak, lum terima apa-apa lagi dr kak Mas. Tak jumpa kak Mas lagi sejak dia blk coz dia tak sihat sekrng...btw tq atas ingatan akak yer:)

    ReplyDelete
  29. singgah sini dan follow..

    http://hairuliza-anakku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. Wahh tart tu inti byk la, mesti sedap..hehe, lyn xreti langsung layan bola, ternganga2 tgk bola..haha, btw lyn br je siap bakar tart nenas, nak ngap gak la:)

    ReplyDelete
  31. mmmm... sedapnya.. nureen suka tat nenas gulung.. ;)

    ReplyDelete
  32. hihih...nani tak sempat pon tengok bola sebab dalam flight ke Kl-Kb dah masa tu. balik rumah sempat dengar orang nyanyi lagu negaraku je...huhuh... bangga dengan skuad harimau muda...

    ReplyDelete
  33. rasanya seluruh rakyat malaysia
    menonton bola semalam kan :)

    ati pun rasa syahdu sekali
    bila tgk fahmi nyanyi lagu
    dgn penuh semanagat negaraku :)

    ReplyDelete
  34. tgok pulak bola malam ni.bestnya kalau tgok ramai2 boleh sorak lebih sikit kan...kalu sorang2 tu rasa kureng pulak.best lagi klu ada teh panas2 tu kan...

    ReplyDelete
  35. Malam tadi HM kalah dengan Syria di pusingan utk ke Olimpik.. huhu..


    Yang pasti HM dapat kalahkan Indonesia hari tu !

    ReplyDelete
  36. Alin n anak2 pun suka makan tart..best!

    ReplyDelete
  37. akak pon layan bola ke??

    kami tengok sekejap je..malam tu anak tak sihat..terpaksalah korbankan bola demi anak..hehehe

    ReplyDelete
  38. Salam Kak Kasih,
    Bestnya tart, my favourite. Kita yg tak suka bola pun boleh tonton sampai habis, finally garuda berjaya dibaham oleh harimau malaya

    ReplyDelete
  39. nieza
    kak mas tak sihatye..
    nanti kirim salam kat kak mas ye.


    cik rose cute
    thanks singgah dan follow kat sini ye :)


    mama olyn
    akak dah tenok tart yg olyn buat unk doktor tu...cantik dan nampak sedap :)


    nureen
    sedapkan..akak mmg suka tart nenas

    ReplyDelete
  40. nuwairani
    best nani...cuma lutut ketar ...dada sakit waktu menonton :)



    atie
    waktu negara ku berkumandang ...sedih rasanya...terharu.



    chempaka
    memang best kalau tengok ramai2 :))




    azrina
    adat permaianan...tak pe...akak tetap sokong.



    alin
    akak memang peminat tart...ada geng :))


    zaila
    akak layan sesekali je zaila...bila ada game yg best jer :)



    watie
    doa kita dimakbulkan Allah...Alhamdulillah :))

    ReplyDelete
  41. semuanya berdebar mlm tu...kami suami isteri ni jenis cool sikit, rumah orang lain gamat bila masuk gol, kami cuma senyum menandakan puas hati. Senyum makin lebar bila Malaysia menang pingat emas yg ke 59.

    ReplyDelete
  42. betul tu kak. saya tengok live streaming pun berdebar, padahal bukan lah minat bola sgt. saje je tengok2 mlm tu. hihi..
    nmpk sedap la tart tu. kalau kirim dr msia sampai sini mesti hancur, nk buat sendiri rasa x sama mcm beli. hehe..

    ReplyDelete
  43. Tart nenas memang kuih zaman berzaman. Tak jemu makan walaupun masa tengok bola kan kak?

    ReplyDelete
  44. teratak hami
    memang best kan
    waktu zaman akak kecik
    nenek akak selalu buat...tapi tart dia besar2 :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...