Friday, 23 December 2011

Happy Birthday Aqi



Sepatutnya entry ni di publish semalam...entah kenapa semalam "M" sangat, bercampur penat untuk scan dan upload gambar lama ni.

Birthday Aqi (anak kedua akak) pada 22.12.1993. Saat omputeh sibuk nak merayakan x-mas. Malam 21.12.93 dah start sakit sikit-sikit...incik suami meredah kesejukan malam, menghantar Abang (anak pertama) yang waktu tu berumur 1 tahun lebih kerumah sahabat kami di sana. ...Sulaiman dan Ana (jasa mu di kenang).

Setelah itu kami ke hospital . Pukul 5 pagi lebih kurang selamat melahirkan Aqi dengan selamat. Di sambut oleh nurse kat atas tu. Waktu tu belum ada blog...so tak catit nama nurse tu, harap maklum..hihi

Abah mengazan kan Aqi di bumi Bradford...tanpa family lain di sisi.

Abang datang melawat adik baru di hospital

cepatnya masa berlalu...dah 18 tahun berlalu...terasa masih muda baru.

abang sentiasa di sisi Aqi






Waktu Aqi lahir salji turun dengan lebatnya....gambar di atas Abah memang nak ambik sebagai bukti pada Aqi  yang salji tengah tebal waktu aqi dilahirkan.


Abang asyik melihat salji turun dari tingkap bilik aje..

Aqi kini dah 18 tahun

tumbuh menjadi anak yang baik, tanpa banyak kerenah...Alhamdulillah.
Tidak pernah menolak jika ummi meminta bantuan.
Selalu tersenyum...sedikit pendiam....tapi suka bercerita dengan ummi berbanding dengan abah(opps sorry abah).

Topik perbualan kami berkisar teman-temannya dan tentang bola...walaupun ummi kurang berminat dengan bola(jujurnya penyataan ummi ini...hihi).Tapi Aqi tetap bercerita seolah2 umminya ini kenal dengan semua pemain yg diceritakannya.

birthday aqi tahun 2009...disambut lambat.

Aqi ada blog bercerita tentang bola.
Dan blog abang pula tentang nasihat dan agama.


kebetulan bulan terang

Semoga Aqi menjadi anak yang solleh ...bahagia dan berjaya di dunia dan akhirat
we love you 




keep smiling :D

my heroes



29 comments:

  1. 18 tahun! boleh tukar kerakyatan dah. hehe.. kot nk jd warga british. :D
    Moga terus mejadi anak yg berguna untuk agama, keluarga, bangsa dan negara. Amin..

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Jadi untuk Aqi..Moga sentiasa sihat,ceria, panjang umur,murah rezki dan hidupnya dirahmati Allah jua hendaknya.amin.

    KLU anak2 kita selalu dengar kata, nasihat..sejuk rasanya perut melahirkannya..hehe..

    ReplyDelete
  3. Happy birthday aqi.
    Selamat melalui kehiduapn yang serba mencabar, sambil mengekalkan kehenseman.. hehhe..
    Semoga Allah melimpahkan rahmat dan rahimNya kepada Aqi, kak kasih and the whole keluarga.. amiin ya rabb

    ReplyDelete
  4. Happy Birthday Aqi..semoga doa2 ibu buat anakanda tercinta dimakbulkan yang esa.

    ReplyDelete
  5. wahhh akak kerja sana atau masih belajar time tu? seronoknya...saya skrg ni kerap mimpi dpt tinggal di tpt bersalji he he ...bila sedar masih lagi di selayang.

    apa pun, selamat hari jadi untuk Aqi..semoga jadi anak yang soleh..

    ReplyDelete
  6. kacak anak akak...
    alhamdulillah lihat pd wajahnya juga sudah nampak nurnya...
    salam unknya dan
    selamat hari jadi aqi
    I love u 2(boleh ke?)

    ReplyDelete
  7. Happy Belated Birthday to Aqi. Hensem jugak anak akak ye ..:)
    Selamba jer Abah ambil gambar masa snow dengan T-Shirt short sleeve jek.

    ReplyDelete
  8. hepi besday aqi.. moga panjang umur & dimurahkan rezqi.. bestnya musim salji g2 sbb tue aqi putih ek akak? hehehe

    ReplyDelete
  9. encem Aqi...hepi birthday dari aunty ida yer...semoga berjaya dlm hidup hingga ke akhirnya

    ReplyDelete
  10. selamat hari lahir Aqi!

    semoga menjadi insan yang
    berjaya di dunia dan di akhirat!

    ReplyDelete
  11. selamat harijadi Aqi.. semoga segala impian menjadi kenyataan..dan jadilah anak yg soleh kpd kedua ibu bapamu..

    ReplyDelete
  12. selamat hari lahir yg ke 18 aqi...

    semoga panjang umur, murah rezeki dan sentiasa diberikan kesihatan yg baik hendaknya...amin..


    p/s: ntah kenapa kak, saya rasa sebak baca n3 ni...mungkin sbb akak ckp tanpa family lain di sisi waktu tu...sayu je rasa...aqi lahir di negara org di waktu salji dan org putih sibuk nak sambut xmas...dan lagi terharu bila akak ckp aqi ni tak membantah bila disuruh, tersenyum je, saya dpt rasa dia seorg anak yg baik...Alahmdulillah...saya tumpang hepi....

    harap anak2 saya pun mcm anak2 akak...amin...

    ReplyDelete
  13. hepi bezday aqi! semoga terus menjadii anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat!

    ReplyDelete
  14. akak kasih, dalam gambar first tu.. abang pertama [yg minum ribena] tuh, masa umo setahun lebih ya? dia nampak mcm dah 2-3 tahun..

    nway, epi birthday to aqi.. sweet n3 lah akak! =}

    ReplyDelete
  15. otanjyoubi omedetou Aqi-san... wahh winter baby Aqi ni... takpe tatau nama nurse, at least ada gambar kenangan...

    ReplyDelete
  16. Sanah Helwa Ya Akhi Aqi..kullu enta bikhair....
    p/s:lhir over the sea aqi,mcm khalish juga.....tapi aqi baby salji...:-)

    ReplyDelete
  17. anak bujang yg no.2 ni ensem....eppy besday ensem boy !! :)
    wahhh...seronoknya lahir dinegara omputih bersalji plak tu. Sib baik x tertukar dgn anak omputih...heheheh.

    ReplyDelete
  18. happy 18th bday aqi! dah hensem, besar dah die kak.. time really flies kan....moga menjadi anak soleh & kebanggaan ibu ayah:)

    ReplyDelete
  19. Happy birthday to Aqi..
    suke tengok pic masa lahir tu, kenangan terindah kan kak, lahir di saat winter gitu.. :)

    ReplyDelete
  20. Happy birthday Aqi..

    Semoga menjadi anak yang solleh dan bermanfaat buat agama dan bangsa.

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum,
    Happy birthday Aqi, manisnya saat Aqi dilahirkan, kenangan terindah kan. Semuga Aqi menjadi anak yng terbaik, insyaAllah. Usia Aqi sama dengan usia anak saya yang ke 2, Ammar.

    ReplyDelete
  22. asmara
    amin...thanks asmara
    memang dulu diaorg offer samada nak kerakyatan malaysia atau uk...of course le pilih M'sia :)


    sal
    amin...thanks sal
    semoga lebih baik dari hari ke hari :)


    hann
    amin...thanks dear
    kalau aqi baca sure dia ferasan..hihi


    kak erna
    thanks kak...amin


    kak aya
    amin...thanks aya
    semoga mimpi menjadi kenyataan.
    waktu tu akak ikut suami..suami ambik master kat sana :)



    kak mawar
    amin...thanks doa dan pujian2 itu.
    boleh2..sure aqi akan cakap I love you too auntie mawar :)



    teratak hami
    keluar kejap je tu...just nak snap pic aja...kalau lama2 sure beku :)



    nureen
    amin...thanks nureen
    kulit dia tak putih mana pun..hik3



    ida jepun
    thanks auntie ida(bagi pihak aqi)..amin.



    ati
    thanks atie...amin



    secangkir madu merah
    tahnks yati...amin

    ReplyDelete
  23. wahida
    thanks wahida...amin
    berjauhan dari family membuat kita lebih"kuat".
    Semoga anak2 kita menjadi insan yg berguna...amin :)



    sue
    thanks sue...amin




    fatin
    thanks fatin...amin
    abang setahunlebih..hampir 2 tahun...mungkin sebab pakai baju berlapis2 :)



    hanis
    thanks tuan teri...sure aqi suka dpt wish dlm bahsa jepun..walaupun tak faham...akak agak2 je lah :)
    tak sabar nak tunggu anak sedara kat jepun lahir :)



    ummi khalish
    thanks dil...amin
    best aqi dpt ucapan dlm bhasa arab pulak...tadi bahasa jepu :)
    ye...sama macam khalish :)



    leez
    thanks leez
    psstt jgn puji lebih2 nanti dia ferasan :)
    memang confirm tak bertukar sb kulit dia kurang putih...hihi


    mulan
    thanks mulan :)


    maya
    thanks maya
    masa cepat berlalu kan...tp masih terasa baru setahun dua :)



    lady
    thanks lady...kenangan terindah...nasib baik ada gambar kan walaupun waktu tu kena guna filem...jenuh nak mencucinya :)



    azian
    thanks yan..amin



    watie
    thanks...amin
    ye ke..ammar anak thn 1993 juga ye

    ReplyDelete
  24. hope it's not too late to wish aqi happy birthday.. semoga sukses selalu... buat uminya.. keep smiling :)

    ReplyDelete
  25. sorry kak lambat wish....tapi nk wish juga happy belated birthday Aqi! semoga berjaya dunia akhirat...insayaAllah:)

    ReplyDelete
  26. happy belated birthday Aqi..moga menjadi anak yang soleh!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...