Sunday, 11 December 2011

Mee goreng dan Bihun Sup

Bonda call akak di tempat kerja, bagi tahu nak masak mee goreng dan bihun sup...dengan cepat akak setuju...ok..ok...no problem. Balik kerja  dah siap mee goreng dan bihun sup.


Akak makan mee goreng ni bertambah-tambah...makan dengan keropok goreng dan mencuri udang dalam bihun sup :-))
Adik Nor dan family pun datang gak...menikmati masakan bonda. Adik akak sorang lagi tak dapat datang sebab masih di tempat kerja....rugi!!! hik3

bihun sup....akak dah kekenyangan makan mee goreng dah tak larat nak makan bihun ni lagi.


Bonda cakap dia teringin nak makan mee dan bihun....dari pagi lagi dia makan mee goreng sampai lah dinner masih makan mee.Kalau bonda masak...kami yang untung...hik3
Bonda jarang masak sekarang sebab faktor kesihatan.


p/s   banyaknya benda nak buat...kemas rumah...mendobi...teringin nak gi urut juga dan macam-macam benda nak buat dalam masa 24 jam hari ni...sempat dak ye?



keep smiling :D
selamat hari minggu 




14 comments:

  1. kasihredha..air tangan bonda..memang tak boleh ditandingi kesedapannya.

    ReplyDelete
  2. Salam Kak Kasih ;)

    Test test dkt sini tgk dah boleh leave comment ke tak hehehez. Waahhh bukan main seronok lagi pegi cuti2 Pulau Pinang...last I pegi was like yrs ago masa time muda2 dulu :ppp Nasi kandar tu tersangatlah menggiurkan.....

    ReplyDelete
  3. masakan bonda meti sedap kan? terliur tengok mee dan keropok tu..dah lama abis stok keropok keping kat rumah ni.

    ReplyDelete
  4. yummy!
    both look really delicious!!

    =}

    ReplyDelete
  5. Assalam Kasih,
    air tangan bonda semestinya sedap!
    sempat tu buat semua kerja, insya-Allah.

    ReplyDelete
  6. seronoknya melayan bonda..
    saya dah ketiadaan mereka (ibubapa)..kenang-kenangan saja dan kasih sayangnya yang terpahat kukuh di hati sanubari..kerana kasih itulah..boleh dikatakan setiap hari hadiahkan dia fatihah dan yasin..InsyaAllah..

    luangkanlah masa selalu bersamanya..agar tidak terkilan apb dia sudah...
    Ya Rabb moga panjang usia bonda..

    ReplyDelete
  7. assalammualaikum kak kasih,

    rinduuuunyer..

    ReplyDelete
  8. assalammualaikum kak kasih,

    rinduuuuuuunyer..sedap tu

    ReplyDelete
  9. acik erna
    betul tu kak..
    makan bertambah2 :)



    anie
    wsalam
    lama betul anie tak singgah sini kan.
    thank !
    Tak puas sebenarnya...kejap sangat...tak sempat nak mkn roti nan :)



    kak aya
    kat rumah akak pula sentiasa ada :)
    makan nasi goreng,mee goreng...semua nak makan dgn kepok hihi



    fatin
    mak masak sure sedap kan :)




    amie
    wsalam
    Alhamdulillah hari ni penuh dgn aktiviti walaupun x semua dpt dilakukan :)



    sal
    Amin YRA
    thanks doanya
    Alhamdulillah masih ada bonda yg selalu mendoakan :)



    anitare
    rindu anita juga
    lamanya tak dengar khabar...mana menghilang?

    ReplyDelete
  10. masakan ibu adalah yg paling sedap di dunia ya walaupun hanya berlaukkan telor goreng mata kerbau hihihihi...

    betol sgt.. klu emak yg masak mmg rugi siapa yg tak dpt merasa..

    ReplyDelete
  11. Salam Kak Kasih,
    Sedapnya masakan bonda, tentu tak boleh ditandingi kan. Untungnya sesiapa yang masih punyai bonda. Suka tengok gambar sekitar jalan jalan ke Penang, menarik sgt. Dok terbayang2 wajah Kak Kasih yang masih menjadi rahasia.....

    ReplyDelete
  12. secangkir madu merah
    rugi rugi..hik3
    mak akak kalau larat memang suka masak, tp dia skrg dah tak berapa larat sgt dah :)



    watie
    nanti kalau kita jumpa suatu hari dapat le tengok
    sekarang biar lah rahsia...hihi
    mcm lagu siti je kan

    ReplyDelete
  13. betul kak.. kalo mak masak apa pun best.. makan berselera dan bertambah2 lagi kan :))

    ReplyDelete
  14. yanti
    masakan ibu yg paling best :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...