Monday, 19 December 2011

Ombak Rindu...akhirnya.

Akhirnya akak berjaya memaksa memujuk incik husband menonton filem ni. Awalnya incik husband memberi idea supaya akak tunggu di Astro First ajer.Biasa kalau tengok filem Melayu misti balik dengan kecewa tak puashati...sebab tu beliau tak mau tengok cite Melayu.  Akhirnya incik husband setuju...tapi kena teman dia tengok filem "Misi Tak Munasabah" .Ok setuju....apa2 je lah asal nak teman akak tengok ombak rendu.

antara scene akak suka...Haris meminta maaf pada Izzah dan merayu agar tak meninggalkannya.


Alasan kenapa akak nak tengok cite ni sebab kakak akak (kak ma) dan adik akak(adik nor) dah gi tengok dan memberi ulasan pada akak tentang cite ni. Adik Nor menangis dari awal cite lagi...dan Kak Ma pula siap offer tisu kat penonton sebelah dia...hihi.


scene ni pun akak suka juga :)

Sebelum ni tak minat lansung kat Aaron Aziz(AA)...tapi sejak tengok drama Nora  Elena kat youtube(sebab kat TV dah tamat siaran...selalu terlambat....Adik Nor  kata best baru nak tengok) mula minat kat AA ni. 


Mula akak tertanya-tanya....kenapa Adik Nor & kak Ma boleh menangis kat panggung?...sedangkan akak ok ok ajer (cewah)....apa yang sedihnya????

Akak mula berair mata tersentuh saat Izzah (Maya Karin) menangis sambil menekan2 untuk menukar channel radio yang menyiarkan berita  pernikahan haris dengan Mila (Lisa Surihani)...dapat merasakan perasan Izzah saat itu.

dan seterusnya saat melihat kegembiraan Mail dapat berjumpa kembali dengan Izzah dan kekecewaan Mail bila dapat tahu Izzah dah berkahwin....
dan seterusnya .... seterusnya....airmata dan hidung tak berhenti mengalir...tak tau kenapa lah woi.



scene ni pun best gak.......nampak real sangat Haris rindukan Izzah. 

Banyak lagi scene yang best sebenarnya.
Cuma sayang filem ni tak sesuai bawa anak ye...banyak adegan yg tak sesuai. Tak perlu rasanya adegan2 sebegitu...sebaiknya gambarkan dengan cara yang lain aje yer tuan pengarah :-)


Ohh cukup disini ulasan ombak rindu.
Walaupun jalan cerita klise....tapi tetap best...incik suami pun cakap ok :)

Burj Khalifa yang tinggi tu pun boleh panjat...hihi



Ini pula filem misi tak munasabah itu...tak leh nak banyak complain sebab tajuk pun dah Mission Impossible(4)...nasib baik hero hencem. Dari kecik lagi akak dah tengok serial cite ni kat TV...tapi sekarang lagi canggih lah kan.

Sekian Terimakasih


keep smiling :D

24 comments:

  1. kaaaaan....kau tewas jua(tajuk filem baru)hihihi

    ReplyDelete
  2. kak...sy menangis dn paling tak tahan masa scene harris jumpa izzah dalam bilik bila dia kata dia rindu kat izzah (dlm gambar akak tu)....aduhaiiiii sedihnyaaaaa uwakkkkk.

    ReplyDelete
  3. memang ada adegan2 yg tak sesuai untuk anak2 tengok yee...

    ReplyDelete
  4. assalam kasih..akhirnya..dapat jugsk tengok ye.
    acik pulak belum datang keinginan nak tengok wayang.mungkin sebab dah baca novelnya dulu.

    ReplyDelete
  5. bestnya dapat tgk ombak rindu.....anak ryna kocik lg....payah..kena tunggu kat astro first la....

    ReplyDelete
  6. wuuuu..ssedih2...tingal ucu sorang je blm tengok ombak rindu..novel dah ada kt rmh tapi x sempat nk baca....

    ReplyDelete
  7. hebat pilem ni dah dapat 10 juta curlastt sangat ....ai x sabaq nak tgk MI ni sure sebab tom cruise backkkk

    ReplyDelete
  8. banyak jugak baca review... kata filem ni mmg best. tp kak rose ni x tergerak hati lak nak tengok... entahlah!

    ReplyDelete
  9. Saya nak tunggu DVD je kluar kot .. :-) Takde geng nak bersantai di panggung.

    ReplyDelete
  10. Kan sis?? lia pun rasa tak sesuai bawak budak tgk cite ni..kang banyak nak kena menjawab..

    ReplyDelete
  11. berhantu betul ombak rindu ni kan??! I x sempat nk tgk ombak rindu. biasanya kalau dh nengok movie dia, mesti kena beli novel pulak. mcm nora elena dulu la, lps tamat drama tu, terus cari novel....

    ReplyDelete
  12. ramei blooger dh p tgk, nureen rasanya x tgk kot asben bln minat crita2 gini

    ReplyDelete
  13. samalah dulu x minat AA tu tp pas tgk OR terus mcm impress ngn lakonan dia..

    watak AA dlm ombak rindu mmg sgt kena n cool..

    tp kelakar lak kak..ramai jejaka2 malaya nowdays dah kena badi Haris tu..hehehe

    ReplyDelete
  14. samalah dulu x minat AA tu tp pas tgk OR terus mcm impress ngn lakonan dia..

    watak AA dlm ombak rindu mmg sgt kena n cool..

    tp kelakar lak kak..ramai jejaka2 malaya nowdays dah kena badi Haris tu..hehehe

    ReplyDelete
  15. sy lg truk nora elena pon t.tahu cite apa. tv rmh sy ni hy siar rncangan katun je huhu.


    mcm mnarik je MI4 tu....

    ReplyDelete
  16. Alin jugak yg tak tengok2..Hubby kt tggu nnt kuar kat Astro..lagipun kesian plak nak tgglkan bebudak tu..

    ReplyDelete
  17. sana sini org ceter pasal filem ni saya teringin gak nk tgk tapi lum dpt tgk lagi..sabar jer la:)

    ReplyDelete
  18. wahhh da tgk ya, tringin gak, bila org cete syok, best, br la lyn merangkak2 cari nak tgk gak..hahha

    ReplyDelete
  19. Salam kak,
    Ermmmm saya memang la misi tak munasabah kalau ajak incik suami pergi tengok wayang. jawapan yg saya akan terima ialah " Beli je lah DVD, boleh tengok sampai jemu"....

    ReplyDelete
  20. kene tunggu org upload je ni baru dpt tengok. best sgt ke ye? hehe..

    ReplyDelete
  21. woohhooooo... bestnya kak kasih..
    jeles buleh?
    rasamya tengok gambaq pon malu kalo ada anak2..

    btw, pengarah filem adalah rakan sekelas sata masa skool dulu..

    ReplyDelete
  22. ahakssssssssss.....kan saye ckp..kalu sape xnanges tu bukan manusia...hahahahahah

    ReplyDelete
  23. akhirnya... akak dah tengok.. ha ha sedih kan kak..

    pstt.. saya minat AA sejak di mai m'sia lagi.. waktu tu masih kurus lagi tak le segagah mcm cite OR tu :) jgn bgtau sesape ye..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...