Monday, 26 December 2011

Puding Raja


Puding raja ni pemberian Kak Pah (kakak ipar) . Kak Pah selalu buat kuih ni yang terdiri dari pisang goreng tanpa tepung. Lepas tu letak susu kastad dan di tabur kat atasnya dengan kekacang, kismis, prune, dan sepatutnya ada jala mas juga. Tapi mana mau cari jala mas kan...kalau kat Kelatan & Terengganu nak dapat kan jala mas senang jer lah.Tapi kat sini mana mau cari?

zoom in sikit...


akak suka puding raja ni...lazat :-)

Selain puding raja...akak suka juga makan pisang keju dengan kuah kastad macam gambar kat atas tu.
Gambar gelap...hik3






keep smiling :-)




14 comments:

  1. dil x pernah makan puding raja ni..rasa nk try buat..klo x cukup bhn, skip jelah kn kak?jnji puding...hihihi

    p/s:pisang keju tu pun nampak sangat best...huhuhuhu...

    ReplyDelete
  2. hujan2 macam ni..letaklah puding tu atas meja..laris je macam goreng pisang panas...

    minum pula dengan teh 'o' panas kurang gula..

    ReplyDelete
  3. Assalam kasih..acik tak pernah makan puding raja ni.nama pun best..mesti rasa pun sedap.

    ReplyDelete
  4. ummi khalish
    tak cukup bahan pun tak pe dil..asal ada kuah kastad tu. Guna susu sejat..best :)



    sal
    sedap dimakan panas dan sejuk :)



    kak mawar
    baru dua hari :))



    achik erna
    best kak...guna susu sejat + kastad.

    ReplyDelete
  5. Puding raja ni famous kat Johor kan kak. Saya pernah makan pisang goreng togel tu sahaja tanpa kuah & segala "accessories" nya.

    ReplyDelete
  6. tak pernah makan pusing ni, tapi pisang goreng tanpa tepung tu menu wajib bulan ramadhan, terliur plok tgk menu gambr last tu...

    p/s:terima kasih.... aishiteruuuu

    ReplyDelete
  7. pepagi tgk pudding buat terlioq jer ni kak...uwaaaaa

    ReplyDelete
  8. ya ampunn...sedapnya kak....pisang keju tu I pernah rasa dulu, kwn bagi

    ReplyDelete
  9. aarthi
    banana pudding :)


    teratak hami
    setahu akak dari terengganu :)


    hanis
    pisang goreng tanpa tepung pastu tabur gula pun best gak kan.

    aishiteruu too :))



    lady ayu
    kat sana tengah salji...cantiknya...suka tengok..kalau makan puding ni panas2 pun ok gak :)



    pendragon
    nanti buat le....simple jer :)



    mawar
    hihi...kat rumah ni ada yg demam, sebab tu agak busy melayan org yg jarang sakit tuh :)

    ReplyDelete
  10. kak apasal nama dia puding raja? walau mcmmanapun tetap nampak menggiurkan yummeh :)

    ReplyDelete
  11. yanti
    akak pun tak tau kenapa...
    mungkin makanan di istana dulu2 kot

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...