Tuesday, 6 December 2011

Roti Planta dan Teh Tiga Layer

Aqi dah memulakan semester baru...hari Ahad malam hantar Aqi balik ke USIM. Sangat sedih...sebab dah tak de PA akak. Selama sebulan ni Aqi banyak membantu akak di tempat kerja...dari menjawap telefon..hingga menjadi akauntan tukang kira. Masukkan data di komputer pun dia buat gak. Ketiadaan Aqi amat dirasakan...huhu. At least dia tahu betapa penat ummi dia ni bekerja...dan bukan semudah dia sangkakan. Jangan dia cancel untuk ambik jurusan sama dgn umminya dah le...hik3


makan malam akak...roti planta di kedai mamak berdekatan rumah. Bila dah makan baru menyesal...menghitung2 kolestrol yang terkandung dalam roti ni...huhu

 tambah pula dengan teh tiga layer ni ( perasa pandan).....cukup untuk menternak lemak dan menambah spare tyre di perut.


zoom in sikit teh ni 
Incik husband siap tolong kira lagi kolestrol yg akak dah ambik malam ni...sungguh baik hati sekali...hihi


keep smiling Aqi...study hard wokeh :-)
Aishiteru





32 comments:

  1. 1st time tgk 3 layer perasa pandan la kak! =)

    ReplyDelete
  2. kasihredha..ada yang tukang kira kolesterol tu yang lagi risu tu..he he

    ReplyDelete
  3. sedapnya kak...tgk air tu pun dah terliur..sabar jer lah..hehe

    ReplyDelete
  4. sedap tu roti planta, suka juga:)

    ReplyDelete
  5. wah menarik rupa teh layer tu. camne agaknya buat ek. sedap x kak? yg hijau tu syrup pandan eh? pertama kali tengok.:D

    ReplyDelete
  6. kak,
    saya buleh kejer kat office akak hihi
    psst, ni yusuf bistro ke?

    ReplyDelete
  7. jika di Brunei nama teh nih
    teh C special. Gula bukan pandan tapi
    guna gula melaka..... one of my fav..

    ReplyDelete
  8. Jgn sedey2 kak, mesti la terasa sgt sunyi sbb dia slalu tlg kak kan:)), btw dulu lyn suka sgt roti planta, xkira kolestrol da sampe stu ketika muka da mkin berminyak & jerawat naik teruk, trus stop mkn & minum air msk byk, so muka xbminyak da, tringin lak da tgk kak makan, siap gan 3 layer teh tuuuuu...nyumm

    ReplyDelete
  9. teh tiga layer adalah sgt marbeles.. roti planta jugak..arghh terus terasa2 kat tekak ni..ohww! anak bujang akak dah start semester baru ye..die amek course ape kak?

    ReplyDelete
  10. Kak,
    Lately asyik tunjuk makanan jek ... musim2 hujan gini memang best ternak lemak... hehe

    ReplyDelete
  11. sy klau g JM bariani mmng wajib orde teh 3 layer ;D

    takpe kak, lps ni aerobic ye!


    baru dpt BW tenet slow giler T_T

    ReplyDelete
  12. terliur tengok picas teh 3 layer tu..

    ReplyDelete
  13. nak rasa air teh 3 layer tue...nmpk yummyyyyyyyy sgt

    ReplyDelete
  14. sedap kan tea 3 layer tue.. :)

    ReplyDelete
  15. bila mkn mmg lupa kan ..sbb sedapp..ida pun gitu..dh mkn baru nyesal

    ReplyDelete
  16. nnt saya nak try la teh 3 layer ni...ramai kata sedap...

    ReplyDelete
  17. bertuah badan dapat anak yg ringan tulang...

    ReplyDelete
  18. hehe bukan selalu sis..xpe pasni minum juz epal ijau kasi reduce itu kolestrol jahat hehehe

    ReplyDelete
  19. ah sedap nye ! tgh lapar ni..

    ReplyDelete
  20. hihi..nice n3..
    saya pun,apabila dah berusia ni..
    lebih cerdik sikit pemikiran..
    dah pandai berkira2 jumlah lelemak yg dimakan,
    bukan apa terasa ringan sikit klu menu lelemak berkekurangan.. ..

    ReplyDelete
  21. makan je kak selagi tak sakit....
    tpi kena kontrol jugak ye..rajin en husband akak jg akauntan...

    ReplyDelete
  22. munnafendy
    thanks singgah & follow akak :)
    ada 2 pilihan sebenarnya...gula merah dan pandan



    acik erna
    hihi...dia punya dia tak kira..tak aci kan :)



    nieza
    ada dua pilihan nieza..pandan dan gula merah :)



    ladysirna
    sedap...cuma lemaknya banyakkk :)



    asmara
    akak minum kat restoran mamak. Kat bawah tu sirap pandan :)




    zarin
    boleh2..hihi
    akak makan kat Aliff Bistro Balakong :)



    nur misnan
    kat sini pun nama sebenarnya adalah teh C special cuma akak je panggil teh 3 layer...hihi



    mama olyn
    memang banyak lemak kan olyn...yg berlemak tu yg sedap...huhu



    maya amir
    baru ambik foundation..baru masuk semester 2...masih panjang perjalanannya...doakan dia ye maya:)



    bsb
    memang sedapkan...buat kat rumah tak sama mcm kedai mamak :)




    teratak hami
    dah tak berjalan...jd tunjuk mknan pulak kan...hihi



    so shy lady
    kadang2 akak punya tenet pun slow gak...geram je kan



    sue
    nanti cuba ye :)

    ReplyDelete
  23. lady ayu
    nanti balik malaysia boleh try :)



    nureen
    sedapppp....cuma manis sgt kan...kena minta air kosong pulak lepas tu :)


    ida
    selalunya penyesalan dtg setelah makan...kenapa ini terjadi...hihi



    wahida
    sedap...cuma manis sgt...akak kena minum air kosong lepas minum teh ni...melekat kemanisannya :)



    sudipvs senduk
    Alhamdulillah
    memang dia rajin ...semoga sentiasa rajin di masa2 akan dtg amin



    greenjade
    ye ye betul2...epal oh epal...penyesalan yg tiada gunanya...huhu



    kemang
    jommm
    akak belanja...hihi



    sal
    makin berusia, metabolisme pun makin menurun...cepat je berat naik kalau x kontrol mkn :)



    ucu
    rajin dia mengira kolestrol org...dia punya dia tak kira...hihi



    fazrulnor
    thanks singgah sini :)

    ReplyDelete
  24. aritu adik ipar ada buat masa raya haji.. nak kena study lagi la ni.. tp mmg sedap, pastu kan ada pulak roti bakau tu.. hhmm.. geram je tengok..

    ReplyDelete
  25. saya pun suka 3 layer teh ni kak. siap beli concentrated dia lagi..

    ReplyDelete
  26. mulan
    akak nak buat sendiri tak tau..minum je kedai mamak :)


    yan
    nanti kalau buat...jgn lupa di n3 kan ye..nak tau camana buat

    ReplyDelete
  27. akak, dah terima dah brng yg dikirim tu..terima kasih byk yer..suka dpt gift tu.Kak Mastura kirim salam kat akak dia minta maaf sebab tak dpt jumpa akak masa last dia nk blk tu..bz sgt katanya.

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum Kak Kasih,
    Gandingan yang mantap tu, teh tarik ngan roti planta hehehe. Sekali sekala ternak lemak takpa, lepaih ni pi la jogging pusing taman, habihla lemak2 tu

    ReplyDelete
  29. Nieza
    Alhamdulillah dah terima.
    Kirim salam juga pd kak mas :)


    hanis
    jom kita tukar dgn apam :)



    watie
    masalahnya keliling taman tak berapa suka...makan suka...hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...