Tuesday, 27 December 2011

Shepherd's pie, Badminton dan Demam



Shepherd's pie untuk orang demam :-)


Cuti  X-mas kami tak kemana-mana sebab incik husband tak berapa sihat...batuk teruk dan demam.
Jadi aktiviti memasak dan makan-makan menjadi aktiviti utama.
Dan aktiviti incik husband cuma tidur  ajer.


 Dah jatuh chenta dengan resepi ni....selalu buat. Setiap kali buat, misti ada aje bahan yang tak lengkap...tapi hasilnya  tetap sedap dan lazat . Resepi ni dari Kak Anymz & Zarin.  Banyak dah pahala Kak Anymz dan Zarin .
Klik sini untuk resepi.




 dan ini pula aktiviti anak-anak



 adik dan aqi








 Mak anak-anak pun nak main juga walaupun memakai kaftan...hik3
Makcik punya blog ...so sukahati makcik le nak crop gambar ni takat mana punnn...hihi
Gambar pun dikecik kan agar makcik nampak kecik...harap maklum :-)

Pakcik yang memberi sokongan moral walaupun demam.
Asyik jerit2 warning kat anak-anak ...takut pokok rambutan dia patah.




keep smiling :-)


28 comments:

  1. sekali lalu bce kat part- aktiviti memasak dan makan-makan menjadi aktivitu utama tuh..sy nmpk mcm 'makan menjadi-jadi'..

    hehee
    =}

    ReplyDelete
  2. org deman mana boleh makan sp...
    (dg nada jelezz)Teruk ke deman(dg nada simpati)moga cepat sihat

    ReplyDelete
  3. wah! tema yg sesuai la makan shepherd's pie di hari natal. Looks yummy!
    Best kalau ada rumah yg green areanya luas, nak buat bbq pon senang.

    ReplyDelete
  4. kelakarlah kak hanim ni hehehehe.... Sherpard pie sgt tempting...nak skitt

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum
    selamat bercuti dan bersantai di rumah...moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  6. ala...ciannya pak encik tu :)

    nanti nk cuba resepi tu.

    tu yg best kalau rmh ada tanah tepi
    ati suka sgt..boleh ati dtg bermain
    dgn kak kasih :)

    ReplyDelete
  7. amboi bersherperd sherped plak akk neh! menci tau org rajin neh. nak la jugakkkk!

    klaka hb akk tu duk jrit2 ingatkn nk bg support rupanya tkut pokok dia rosak kih3x

    ReplyDelete
  8. Musim org tak sihat la kak, saya dan suami pun tak berapa sihat, sakit tekak dan kepala pun asyik berdenyut denyut je...

    ReplyDelete
  9. Nampak sedap pie itu... nak trylah nanti.

    p/s : Puding raja dari terengganu ek?? hehe .. kalau pisang jek mesti teringat Johor. Pisang salai !!

    ReplyDelete
  10. bila la nak buat sheperd's pie ni? malas nk rebos kentang n lecek2.. isshh isshh..

    seronoknya main badminton ramai2.. musim demam/flu ke skrg ni? kami pon antara dilanda virus tu..

    ReplyDelete
  11. ahaha lawak la caption gambar kedua last tu... kena ke pokok rambutan masa main? owh shepherd's pie napok begitu syedap!

    ReplyDelete
  12. kelakar la husband akak, ingatkan jerit2 bagi moral support kt akak main, rupa2nya jerit2 sbb risau takut pokok rambutan dia patah!

    ReplyDelete
  13. akak ni kengkadang kelakar pun ye...hehe...betul tu kak, suka hati kita la kan nak crop besar mana pun gambar tu, blog kita...hehe...

    ReplyDelete
  14. wooo...sedapnya...senang tak buat? can i get the recipe?


    bersenam!!! macam nie la rakyat malaysia!!!

    ReplyDelete
  15. wooo...sedapnya...senang tak buat? can i get the recipe?


    bersenam!!! macam nie la rakyat malaysia!!!

    ReplyDelete
  16. Lepas makan exercise! good job! :D

    ReplyDelete
  17. amboii..terliur tengok..
    pinggan pun cantik..hihi

    ReplyDelete
  18. kesiannya kak.. dah ok ke sekarang hubby akak. Saya rasa letih sangat C'mas ni.. asyik berjalan je kak..hee

    ReplyDelete
  19. Adik Shakir dah macam abang Safwan dah. HEHEHE.

    ReplyDelete
  20. Assalam kak, sorryla lama tak singgah sini lately ni bz sokmo ada tetamu dtng umah sibuk sikitla.tak sempat nk update dan bw pun.

    sedap tgk shepherd pie tu kak..nieza suka gak mkn tu:)

    ReplyDelete
  21. wah akak..main badminto la pulak..mesti manyak turun itu lomak2...naik main jugak...

    ReplyDelete
  22. seronoknya anak beranak beriadah...

    ReplyDelete
  23. Luasnya laman rumah akak dan bersih pulak tu. Tempat beriadah kat sebelah rumah jer yek.

    ReplyDelete
  24. Musim demam la skng ni kak..kt ofis ni pun ramai yg batuk kung..kung :)

    Btw, lama x masuk sini n akk pun dh lama tk ziarah lia..sob..sob..

    ReplyDelete
  25. fatin
    hihi...menjadi2 betul makan kali ni :)


    mawar
    amin...tak teruk sangat,tp disebabkan jarang demam jadi agak teruk jugalah.



    sudipvssenduk
    dah lama tak buat bbq :)



    leez
    jommm..kita makan2 :)



    sal
    wsalam
    amin
    santai2 dan berihat dari bebanan kerja




    ati
    jommmm...kita lawan badminton sambil minum teh :)



    SSL
    pakcik tu sayang naw dengan pokok rambutan dia tu...hihi



    hazila
    tu le...akak pun dah mula rasa tak sedap badan :)



    teratak hami
    cuba lah nanti...best :)



    mulan
    kalau angin rajin dtg semua boleh jadikan...kalau mood malas dtg apa2 pun tak jadi...hihi



    hanis
    dok kena ponggg
    saja pakcik tu...kecohhh je...hihi

    ReplyDelete
  26. pendragon
    pakcik tu saja buat kecoh je
    padahal rambutan tu tak pernah bbuah pun...hihi



    wahida
    macam nak crop semua bahagian badan yg ada lemak ni...hihi



    nur lyana
    dah lama x dengar khabar liyana :)
    resepi ada kat situ...nanti try buat ye :)



    asmara
    excercise nya sikit jer...mkn bykkk hihi



    bui
    jomm..makan2 :)



    azian
    kami pula bercuti dirumah aje :)



    dalila
    jemput makan :)

    ReplyDelete
  27. petak
    adik dah big size dah...hihi



    nieza
    sibuk dgn tetamu ye nieza...
    akak suka tgok pmandangan kat blog nieza :)




    ucu
    buang lemak kejap je...makannya lebih dari excercise :)



    aya
    sesekali ajer...merehatkan minda juga :)



    rozita
    bermain kejap je tu...anak2 yg main lama :)



    cikpuanhalia
    akak baru perasan lia dah tukar link...patut le seolah2 tak de n3 baru...padahal akak dah ketinggalan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...