Thursday, 15 December 2011

Thai Ekspress

Nasi goreng nenas

Acara makan-makan ni dah lama. Keluar anak beranak makan-makan di The Curve. Tak tahu nak makan apa...tengok ramai orang kat restoran ni...so kami pun masuk lah jugak. Akak dan adik makan nasi goreng nenas . Rasanya biasa-biasa jer....tapi tengok adik makan macam best sangat. Semua best bagi adik.

 Aqi makan nasi ayam ni....pun biasa-biasa aja

 Incik suami punya...pun biasa-biasa aja

 kerabu mangga ni sedap....suka.

thai red rubies

Akhir sekali makan  red rubies ni pun biasa-biasa aje :)
santan dia kurang fresh menyebabkan rasanya agak terganggu...sayang sangat.




Aqi dan ummi

Adik dan Abah

topik hari ni ...biasa-biasa aje...hihi

keep smiling :D


28 comments:

  1. kasihredha..walau pun tajuknya bias biasa aje..tapi ada yang luar biasa....ada 2 muka yang bertutup..he he

    ReplyDelete
  2. ha ha hahh Kasih... yang biasa-biasa saja itulah nanti yang jadi luar biasa.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Kak Kasih,
    Nak tergelak pun ada bila baca "biasa biasa aja" sbb sy pun selalu juga guna istilah tu nak bagi sedap di dengar. Klu dlm bahasa kasarnya biasa biasa tu maksudnya tak berapa nak sedap la kan, keh keh keh. jangan mare.....

    ps : kenapala ada bunga pula kat gambar2 tu.

    ReplyDelete
  4. Ada pancaran di muka akak la ..

    Biasa-biasa sahaja di Thai Express tapi red rubies tu nampak sedap.

    ReplyDelete
  5. walaupun biasa2 aje....kerabu itu memang nampak superbs! adeh! seb baik ada makan kerabu mangga ciken rice shop masa kt kl hari tu...hilang kempuanan..

    ReplyDelete
  6. biasa-biasa pun menarik..
    biasa-biasa pun nampak menyelerakan..
    kerabu2 tu sedap...

    ReplyDelete
  7. akak, sedapnya tgk makanan tu...walaupun biasa jer akak ckp tapi gambar nampak menyelerakan.

    ReplyDelete
  8. amboiii... sedapnya... dah lama x pekena thai express ni.. suka mkn tomyam dia mmg mavelous.. ;)
    tp knapa akak taruk bunga kat pic akak tue..

    ReplyDelete
  9. ada 2 yg luar biasa.. dari biasa2 tu...

    1) kenapa muka akak ada cahaya mercun,
    2) kenapa kt en abah aqi ada munga2 pulak....:)

    ReplyDelete
  10. nasi goreng nenas tu my favourite!

    ReplyDelete
  11. he..he.. ingatkn bas express thai!

    smua biasa2 sje....tak ada yg luar biasa kan kak. gulp gulp eh eh ttelan air lir lh plak!

    ReplyDelete
  12. hehe biasa2 ye kak..mmg pun time saya mkn kerabu mangga dia tu ari siap minta garam sbb tak masin hik hik hik

    ReplyDelete
  13. tuan teri teringin jumpa dengan tuanku satu hari nanti... bawa makan kat sini deh terliur kerabu mangga hehe...

    ReplyDelete
  14. semuanya sedap kak..semuanya luar biasa..

    Bertambah xsabar nk tunggu azan maghrib ni..hihi

    ReplyDelete
  15. walaupun rasanya biasa-biasa aje, gambarnya yg menyelerakan tlh membuat selera saya terbuka..

    ReplyDelete
  16. acik erna
    hihihi...akak ni...sssshhh
    saya baru nak main sorok2 akak dah tegur dulu...hihi


    amie
    kalau makan kat luar mmg kita mngharapkan luarbiasa.kalau biasa2 aje...sedikit kiciwa..hihi


    watie
    betul2...bahasa misti berlapik kan ...istilah lain kurang sedap..hihi
    tetiba je ada bunga kat gambar tu kan :))


    teratak hami
    pancaran bunga api tahun baru :))
    biasanya sedap...tp santannya kurang fresh sikit tu yg biasa2 aja tu :))


    nuwairani
    akak pun suka kerabu kat ciken rice shop tu :))



    sal
    kerabu tu memang sedappp :))



    nieza
    waktu akak gi mkn tu...perut tak begitu lapar kot sebab tu



    nureen
    tom yam dia best ye nureen
    akak tak try lagi..
    bunga-bunga kehidupan nureen :))



    ucu
    hahahahaa
    mercun tu nak sambut tahun baru ucu...bunga tu tanda cinta mekar di hati :))



    pendragon
    akak pun suka nasi goreng nenas...tapi malam tu mcm tak best sgt pulak :)


    so shy lady
    biasa2 aje lady
    takde yg luar biasa :)



    greenjade
    tukang masak dia terlupa lah tu :)



    hanis
    boleh2 kalau tuan teri nak makan...beta belanja ok :))


    cikpuanhalia
    dah tukar nama ye :))
    puasa ye hari ni ?

    ReplyDelete
  17. sudipvssenduk
    kerabu mangga tu best.. :)

    ReplyDelete
  18. aha kak kalau masak sendiri tu yg jadi luar biasa. ehehe.. :D

    ReplyDelete
  19. biasa-biasa saje.. hehee
    nak gak tulis kat sini..

    =D

    ReplyDelete
  20. asmara
    selalu kalau mkn diluar..mgharap puashati...kalau tak frust je :)


    fatin
    hihi...sila2 :-)

    ReplyDelete
  21. Red rubbies tu nampak sedap lah pulak kak (ke sebenarnya biasa2 jugak kak?)

    Kak kasih, saya dah letak resepi marble blueberry cheese cake kat blog saya. sorry ya kak lambat sangat..:-)

    ReplyDelete
  22. SALAM K.KASIH..YG BIASA TU JADI LUAR BIASA BILA TGK MENU2 YG SEDAP TU :D

    ReplyDelete
  23. atiesayang
    kebetulan waktu akak mkn tu biasa2 aja kot...biasalah kan...kalau masak...kdg2 ok...kdg2 tak :)

    ReplyDelete
  24. nampak daripada gambar semuanya lebih daripada biasa-biasa..eh kenapa muka tu dihias gambar bunga..kita pun nak kenal wajah kak kasih..

    ReplyDelete
  25. Kak kasih..suka 2 orang bunga tu...hehehe..

    ReplyDelete
  26. kak aya
    akak kan pemalu...hihi


    alin
    esok2 bunga lain pulak akak letak...biar meriah...hihi

    ReplyDelete
  27. quality time together..

    food pun nampak very tempting.. tak biasa tu kak :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...