Tuesday, 10 January 2012

Breakfast di Puncak Tropika





Pagi Ahad lepas kami ke rumah Abang Zu & Kak Pah untuk breakfast bersama-sama....6 beradik berkumpul di sana.




Antara menu nya...ada laksa, laksam, ubi kayu, nasi lemak, pulut dan macam-macam lagi. Semua di masak oleh kakak ipar akak...Kak Pah.


Ohh...tidak....semua nak makan
diet macamana ni??

Kuih-kuih ni pula di bawa oleh kami.
Akak bawa roti telur mayonis ajer.
Buat yang palinggggg mudah  :-)


sempat snap kaktus Kak Pah di tepi sinki :-)

Kaum lelaki asyik berborak ajer...misti tengah gossip pasal Master chef ni...hihi

kak Inn & Little Humyra....anak buah akak

 Laksam akak...bukan cuma ini yang akak makan sebenarnya...akak rasa semua makanan..hik2


ikan-ikan Abang zu  :-)




keep smiling  Ezani :-D

Masterchef Malaysia yang pertama.
I love your smile :-)
Tahniah dik !



26 comments:

  1. salam k.kasih..bestnya klu makan beramai2 c amni..masing2 membawak pulak tu.
    Bkn main byk kak pah masak yer..rajin dia..untung adik ipar.hihi

    ReplyDelete
  2. hamboi akak! saje je buat org terliur negok laksam dia tuh...

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan pd kasihredha

    Saya suka sangat kat laksam tu...

    ReplyDelete
  4. bestnyer tgk menu bf akak tu..seronokla dpt bertandang gitu kan boleh tukarx2 selera:)

    tahniah juga buat ezani..saya suka dia menang:)

    ReplyDelete
  5. oh laksam!craving for that now!

    ReplyDelete
  6. Ish ish ish...tengok semua makanan tu sedap sedap betul kak

    ReplyDelete
  7. Laksam! sedapnya.... nak resepi boleh x? :))

    ReplyDelete
  8. salam
    pndainya k pah msk. 1st gmba tu mmng feveret ambo tuuu ;D
    wet kitchen konsep open air ye, kak? lenkali bleh akk snap gmbar rmh k pah tu byk2, alahai bknan plak sy.

    ReplyDelete
  9. salam
    pndainya k pah msk. 1st gmba tu mmng feveret ambo tuuu ;D
    wet kitchen konsep open air ye, kak? lenkali bleh akk snap gmbar rmh k pah tu byk2,he..he.. alahai bknan plak sy.

    ReplyDelete
  10. xtahan betul tgk laksam...hehehe....eh kita pun suka Ezani....:)

    ReplyDelete
  11. pengsan tengok makanan. ekeke..
    bestkan berkumpul ramai2 sefamily. :D

    ReplyDelete
  12. WAH..TERLIUR SUDAH..HUBBY BUI SUKA MAKAN LAKSAM NI..

    ReplyDelete
  13. musti best air tangan kak pah ni ye.. nnti kirim salam saya kat kak pah.. next year suggest kak pah join master chef :D

    ReplyDelete
  14. seronoknye berkumpul adik beradik...
    banyak hidangan..rajin k.pah akak ye..

    ReplyDelete
  15. akak....sedapnya laksam tu kak....miss nya makanan pantai timur!!

    ReplyDelete
  16. mak.....! banyaknya menu...sedap-sedap semuanya tu! duduklah di sini sampai petang ye Kasih nak perabih semua menu... he he ehehh

    ReplyDelete
  17. sedapnya laksam,
    seninya lukisan di dinding,
    hijaunya rumput di laman,
    uniknya kaktus,
    gembiranya ikan di akuarium,
    cantikya gigi Dr Ezani...

    ReplyDelete
  18. wahhh ... nmpk sedap je makanan tu. Best kan makan ramai2. meriah giteww..

    ReplyDelete
  19. eh, ezani tu siapa ngan akak? wah...bangganya ada kenal ngan masterchef pertama malaysia..

    tahniah ezani!!

    ReplyDelete
  20. azatiesayang
    adik ipar ni memang selalu beruntung sebab kakak ipar rajin masak...hihi.


    nuwairani
    hihi...asyik nani je yg buat akak terliur...sesekali, akak pulak yg buat nani terliur...hihi



    rozila
    salam kenal rozila
    thanks follow dan singgah ke sini.
    Laksam tu kakak ipar akak yg buat.



    nieza
    berkumpul sama2 mmg menyeronokkan...tambah2 dpt mkn masakan kak pah :)



    zul
    nanti akak pos yer...hihi



    kak aya
    pssttt menu ganu kita...misti le aya sukakan :)


    rozita
    akak rasa semua mknan tu... tp makan sikit2 le...kekenyangan :)



    mas
    boleh...nanti kalau akak buat akak kasi :)



    SSL
    betul2..wet kitchen kat luar.. :)
    akak make laksam dok kabar ingat..dok ingat ko diet doh...hihi



    pretty ryna
    ezany memang pandai masak kan...suka tengok :)



    asmara
    saat2 begini memang best..boleh mkn sambil bercerita sesama :)



    BUI
    jommm makan :)



    yanti
    InsyaAllah...
    kak pah sure suka bila baca ni..(kak pah silent reader)
    Nanti akak suruh kak pah masuk MCM 2...hihi



    ucu
    kak pah mmg rajin dan cekap di dapur...syok je tengok dia di dapur :)



    pendragon
    bila berjauhan...byk mknan akan kita miss kan :)



    amie
    memang akak rasa semua menu tu...tp mkn sikit2 le
    memang kekenyangan :)



    sudipvssenduk
    ayat yg paling last tu yg paling best...hihi



    ella
    thanks singgah sini..
    saat2 yg menyeronokkan :)


    wahida
    akak hanyalah peminat beliau :))

    ReplyDelete
  21. Salam, kalau minat masak sila ke blog saya http://cooking-engineer.blogspot.com/ untuk dapatkan resipi yang telah saya masak. Jadilah Follower untuk dapatkan resipi terkini. Sekurang-kurangnya satu resipi setiap minggu. Thanks.

    ReplyDelete
  22. Terliur tengok ubi rebus tu. Dah lama tak makan tapi susah jugak nak jumpa orang yang menjual.

    ReplyDelete
  23. laksam dan tako = pengsan! bestnyaaaa

    ReplyDelete
  24. aduh! terliur pulak tgk menu2 tu semua..dugaan waktu org berpuasa ni..hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...