Friday, 13 January 2012

Muka Buku yang Bermasalah





Salam teman-teman
Akak ingin memohon maaf sebesar-besarnya kerana FB akak mengalami masalah hingga melibatkan teman-teman. Buat masa ni akak terpaksa men deactivated FB akak buat sementara waktu. Memandangkan ada gambar-gambar yang tak senonoh untuk di lihat, Puas akak cuba mendeletenya tapi ianya tetap ada.


Jika ada teman-teman yang tau macamana unk mengatasi masalah ini....mohon tunjuk ajar.
Dengan kerendahan hati...mohon maaf sekali lagi.




Sorry..no smile for tonight :(


28 comments:

  1. masalah tuh akak kasih..
    mm..apapun harap prob di muka buku itu dpt disetelkan..
    =}

    ReplyDelete
  2. tulah kak.dah ramai yg kena macam tu..tu sebab kalau nampak yang bukan2 dil terus delete...sabar ye kak...
    ps:akhirnya dapat tengok seseorang tu tu...cantik,menarik,tertarik......:-)
    xmo sedih2 ye kak kasih...

    ReplyDelete
  3. kak, saya pun ada kena tag gambar tak elok tu kat fb dr akak tapi saya percaya bkn akak yg tag maybe tu virus.

    kalau kita click kat gambar tu nanti kita lak kena.biarkan jer la kak..memang mcm-mcm ada kat fb tu next time kalau tgk pic tak elok akak jgn click lagi.

    ReplyDelete
  4. anak akak pun ada beritahu fb boleh ditembusi dgn foto yg ....tak retilah pula nak menutralkan semula..moga ada insan pandai yg membantu nanti..

    ReplyDelete
  5. Tersenyum saya bila nampak no smile and gambar budak cute menangis..

    Muka buku akak kena godam ke?

    ReplyDelete
  6. span kot kak..adik sy pun pernah kena mcm tu. Akaun dia post video cukan2 sedangkan dia tk buat pun..

    ReplyDelete
  7. it's ok kak..faham..

    jahat betul hackers yang buat tu..menyusahkan orang sahaja!!

    ReplyDelete
  8. salam k.kasih.maaf la atie xdpt nk membantu lar,xpandai sgt :)

    ReplyDelete
  9. jgn risau kak..tukar password dan update status minta maaf pd teman2..akak dah kena hari tu dan semua org faham situasi ini..jgn segan...takpe..biasa lah tu..

    ReplyDelete
  10. alahai..no keep smiling today ye kak
    memang hantu betui hackers ni kan
    kalau ada yg share jangan lupa
    share di n3 ye..nk tau juga :)

    ReplyDelete
  11. Alin dapat invitation dr kak kasih..mula2 ingatkan apa..tapi bila dah banyak masuk..baru tau kena spam kot..tapi Alin tak tahu camner nak settle kak..kena buar research...

    ReplyDelete
  12. smpai gitu sekali virus tu eh. harap ada penyelesaian. :)

    ReplyDelete
  13. assalam kasih..lama tak kesini..rindu..nanti kalau lappy acik dah ok kita jumpa ..insyaallah setiap hari ye..

    ReplyDelete
  14. Selamat petang Kasih,
    Disember 20012 FB Amie pun kena macam FB kasih juga, tapi boleh delete gambar lucah tu..tak tahu pula macamana nak bagi idea penyelesaiannya, mungkin rakan2 lain boleh bantu..tinaw

    ReplyDelete
  15. salam kak...saya tak de fesbuk...hehe...

    akak, saya baru terima semua fm akak...bestnya!! saya suka semuanya!! sayang akaklah!!

    semoga akak terus dimurahkan rezeki...amin...


    p/s: tadi saya ada kol akak pakai fon ofis, tapi akak tak pick up...huhu...

    ReplyDelete
  16. pulak dah...agaknya virus spam la tuh.... nak delete pon x dpt dh...erm....takpelah kak...pasni elok la kot...

    ReplyDelete
  17. adik saya pon kena.. hari tu saya adjust kat privacy setting rasanya.. ada kawan kata kalo nak avoid semua tu, kena block orang tulis kat wall kita.. rasanya kot..

    ReplyDelete
  18. ramai yg jadi mcm ne..katanya virus..gambar tak elok je kan?

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum.

    Setahu saya, perkara ini berlaku apabila kita tanpa sengaja telah klik link-link yang tidak sepatutnya. Saya percaya Cikpuan tanpa sengaja telah menekan link itu yang menyebabkan berlakunya perkara yang Cikpuan dan kita semua tidak ingini.

    Deactivate mungkin juga salah satu cara. Kaedah lain saya kurang pasti. Mohon maaf kerana kurang membantu.

    Salam ukhuwwah.

    ReplyDelete
  20. akak pernah jadi jugak.... mcm2 video ... skit hti tgok

    ReplyDelete
  21. BUI PUN TAK TERER BAB NI..DH JARANG SANGAT BUKAK FESBUK..

    ReplyDelete
  22. siapa yang antar gambar yg tak elok tue...

    ReplyDelete
  23. thanks semua yang memberi saranan dan nasihat..amat2 menghargainya :)

    ReplyDelete
  24. Dulu pernah kena tp boleh delete. . Sori kak tak dpt nak bantu. Harap cepat "sembuh"

    ReplyDelete
  25. saya tak rajin buka buku hari2 kak.. hopefully masalah akak dapat diselesaikan segera :) keep smiling yeah..

    ReplyDelete
  26. teratak hami
    InsyaAllah...semoga cepat sembuh :)


    yanti
    keep smiling :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...