Friday, 6 January 2012

Pengaruh Master Chef & Bunga Ros


Akak tengok Master Chef (MC) Malaysia baru je...awal2 dulu tak tengok pun.
Bila dah tengok, ketagih pulak nak tengok lagii.
Sekarang semua orang kat rumah ni (macam le ramai sangat) bila makan je akan mengomen apa yang di makan ikut gaya juri di MC tu.


video

adik tengah berangan jadi juri MC
Waktu ni adik tengah makan nasi goreng ikan masin :-)

gambar dari makcik google

Akhirnya Ezani & Wahidan yang akan ke final.
Dua-dua akak suka :-)
Wahidan akak suka sikapnya yang merendah diri dan ada wajah simpati.
Ezani pula memang layak :-)


Semalam bagai tak percaya...dapat 20 kuntum bunga ros dari customer @ Client @sewaktu dengannya.

 Indian lady yang memberi bunga ni pada akak tanda terimakasih...ohhh gumbiranya hati ni...tidak terkata...ada yang menghargai apa yang kita buat...rasa puass sangat Alhamdulillah.

Tak jadi nak pencen lah kalau macam ni.....padahal baru jer ada niat nak goyang kaki ajer  hik3
Setiap kali stress dengan kerja...merungut2 dgn incik husband...beritahu nak berhenti kerja lah...penatlah dan macam2 lagi..incik husband senyummm ajer.




keep smiling :)




28 comments:

  1. akak, saya pun suka ezani memang selalu ikut master chef ni dan husband pun suka tgk.

    cantikla bunga ros tu kak..:)

    ReplyDelete
  2. saya suka tgk master chef junior kak.. hee. yg malaysia ni tka sempat2..

    ReplyDelete
  3. betol la kak, adik saya pon komen masakan sy cam program tu.. kelakar sgt!
    cantek la rose tuuuuu :)

    ReplyDelete
  4. Kak kasih..Alin memang dr gigi tu akan ke final..sb semua masakan dia chef2 suka..

    ReplyDelete
  5. menurut firasat ahli nujum, Ezani juara MCM...

    ReplyDelete
  6. saya pun dah akhir2 baru suka tgk MC.. tp yg ulangan je la..
    wah bouquet of roses.. mesti berseri2 muka org yg terimanya kan :)

    ReplyDelete
  7. ai jer x tertgk master chef tue ngeee
    munger sukerrrrrrrr ingatkan husband akak yg kasi tadi....

    ReplyDelete
  8. mawar merah?oh cantiknya...
    dan.....adik ada bakat.tahniah?

    ReplyDelete
  9. Kak,
    Hulur la sekuntum dua bunga ros tu....

    ReplyDelete
  10. WAH..SERONOKNYA DPT BUNGA ROS..TP KAN KAK,PERASAAN TU LAIN KALAU ORG LAIN BAGI DGN ORG YG TERSAYANG BAGI

    ReplyDelete
  11. hihihi...akak boleh masuk masterchef akan dtg la kalau mcm tu...prektis2 dulu kt rmh biar incik suami & anak2 jadi juri...best bila penat lelah kita dihargai, seronok dpt bunga barulah lebih bersemangat akak kerja

    ReplyDelete
  12. suka jua tgk tapi selalu
    ketinggalan.

    cantik rose tu kak
    teringat masa bujang2 dulu
    selalu gak dapat tapi lani
    takde lah hubby tak romantik pun..huhu~

    ReplyDelete
  13. Terharu kan kalau orang hargai kita walau pun hanya dengan senyuman apatah lagi bunga yg menjadi kesukaan wanita...

    ReplyDelete
  14. Saya tak tengok Masterchef. Tapi ada le sekali dua tertengok. Dengarnya Ezani layak menang.

    Jgn "pencen" awal kak, nanti mati kebuhsanan di rumah macam yg saya alami.

    ReplyDelete
  15. kembang hati dapat bunga ros ye... ros merah pula tu...

    ReplyDelete
  16. Bestnya kalau leh polo master chef tu mesti Ada fav contestant jgk... Huwaaa I very like roses... Cantik la merah lagi... So sweet..

    ReplyDelete
  17. Sy sokong ezany!
    Bertuah bdn... nk sekuntum boleh? hehehe....

    ReplyDelete
  18. best dapat bunga tu sis...

    saya pon last2 ni baru nonton MC.. sape la menang nnti..??

    ReplyDelete
  19. nieza
    sama...suami akak pun suka tengok...bestkan.



    azian
    akak pun baru lately ni tengok..sebelum2 ni x tengok pun.



    illa
    semua duk mengajuk para juri tu kan :)



    zaila
    memang suka ada yg sudi bagi :)


    alin
    harap2 dialah yg menang :)


    sudipvssenduk
    harap2 ezani kan :)



    yanti
    memang suka dpt bunga ni..
    syok pula tengok mc ni kan



    lady ayu
    munger tu bukan hb akak kasi...hb kasi setahun sekali jek (hihi) waktu birthday :)



    mawar
    dari kecik memang berbakat mengomen mknan sebab dia suka makan :)

    ReplyDelete
  20. hazila
    bukan sekuntum...3 kuntum akak kasi hazila:)


    bui
    ofcouse le kalau hubby kasi lebih gumbira kan :)



    pendragon
    kalau akak masuk mc...belum2 apa2 dah kena keluar kot...hahaha



    atie
    ye waktu muda2 dulu selalu dpt kan :)



    bibu
    merasa diri dihargai :)



    teratak hami
    kalau tengah stress memang niat nak berenti ajer




    amie
    kembang hati sekembang bunga tu...cewah..hihi



    hanis
    dia org ni cerdik, berbaka dan kreatif



    mas
    boleh2...kasi 2 kuntum...satu untuk mas satu untuk amani :)



    mulan
    harap2 ezani yg menang :)

    ReplyDelete
  21. saya pun suka dua dua...plg suka ezani..

    ReplyDelete
  22. ladysirna
    samalah kita
    tak sabar nak tunggu finaal :)

    ReplyDelete
  23. master chef tu sy beser2 je tgk..tapi kalau bunga ros tuh suka lah..hehe!

    ReplyDelete
  24. klu stress mcm nak pencen, sya pun rasa camtu sesekli,..tpi apabila difikirkan goyang kaki kak rumah pun penat ,sb tangan pun sama goyang , bukn bole rehat betul..hehe

    hati pun ikut berbunga terima hadiah bunga2 ..tahniah..

    ReplyDelete
  25. Wahhh bunga ros..mesti berseri seri muka orang yang terima bunga tu ek !

    ReplyDelete
  26. suami saya pun suka berlakon macam ala ala papa joe komen masakan peserta tiap kali nak makan kat rumah.

    wah beruntung kak kasih dapat customer yang baik macam tu.

    hmmm kak kasih buat bisnes apa?

    ReplyDelete
  27. fatin
    akak pun sama :)


    sal
    kalau duk rumah lagi byk kerja yek..pinggan mangkuk menanti :)


    rozita
    kembang hati ini sekembang mawar tu..hihi



    kak aya
    tu le semua org asyik mengajuk juri kat mc tu..hihi
    akak dlm bidang service...kena le selalu memuaskan hati org :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...