Thursday, 19 January 2012

Roti Kerca



Akak buat roti kerca, bila akak malas nak menjala.
Bahan-bahannya sama dengan roti jala je sebenarnya...cuma buat macam lempeng kemudian gulung.
Lepas tu potong macam potong laksam....senang kan.


resepi roti jala kat sini

 makan dengan kari daging :-)


P/S : Sejak dua menjak ni mood unk blogging agak merundum.
Mungkin penat .



keep smiling :D
mood bercuti telah 
datang lagi





37 comments:

  1. sedap gak tue kak
    wah nak gi holiday lagik ker?
    kat mana plak kali ni ekk

    ReplyDelete
  2. first time dengar roti kerca, kelihatannya cantik!
    Tak apalah Kasih, nanti kalau mood dah pulih seperti sedia kala, bolehlah teruskan ....:)

    ReplyDelete
  3. bestnya kak...nak pi jalan mana???nk ikut

    ReplyDelete
  4. good idea..
    esok apb cuti cny, best buat ni yee ...tak pernah buat takut pula tak menjadi..

    ReplyDelete
  5. patot ler mood merundum2...nk bercuti rupenye hehe

    bagus gak idea akak nih..takyah nk cubit2 getu2 cicah2 dlm kuah..ni mkn dgn kastad pun sedap kak.

    ReplyDelete
  6. selalu dengar roti kerca ni, rupanya macam roti jala ye bahan dia...

    ReplyDelete
  7. sedapnya makan roti kerca dengan kuah kari...

    ReplyDelete
  8. tgk tajuk "Roti Kerca", dok bygkan apa ekk??

    hehe, rupanya mcm lempeng...

    nak p mane,? bestnya....
    selamat bercuti kak=)

    ReplyDelete
  9. ohhhh..itu kalau itu diberi nama ucu pun selalu buat...hebatlah nama roti ni kak..

    ucu rasa akak ni memang pantang ada cuti pjg mesti ada angin cuti mari kan....selamat bercuti akak...

    ReplyDelete
  10. nak suh wife cubo buat la...:)

    ReplyDelete
  11. Salam, tak pernah dengar roti kerca...asal dari mana ni..

    ReplyDelete
  12. CNY ni nak bercuti ke mana kak? Jangan lupa ajak saya sekali... hehehehe...

    ReplyDelete
  13. kasih..merudum pun tak pe..janji ada cerita untuk dikongsi..
    jangan cuti lama2 kasih..

    ReplyDelete
  14. akk mls nak menjala,sy pulak pagi nie buat lempeng tepung cicah sambal tp guna acuan roti jala hehehe..

    ReplyDelete
  15. x pernah mkn pon akak, nmpk sedap.. knapa.. nureen suka berblog tp masa x brapa izin nk berbW.. huhuu

    ReplyDelete
  16. mana boleh camtu...mana boleh malas2.....nanti saya nak baca apa?huhuhu

    ReplyDelete
  17. MOOD BLOGGING MERUDUM..STILL OK JGN TAKDER LANGSUNG..

    NAK G BERCUTI KAT MANA PULAK NI..NAK IKUT BOLEH..NGEH..NGEH

    ReplyDelete
  18. akak, lum pernah buat lagi roti kerca ni..menarik yer.

    saya pun mood nk bercuti gak next week ni..haha akak nk bercuti ke mana tu?

    ReplyDelete
  19. ladyayu
    sama macam roti jala gak lady :)
    cuti dekat2 je :)


    amie
    kena makan vitamin kot :)
    biar mood dtg lagi



    pretty ryna
    jommm...ikut akak this CNY :)



    sal
    InsyaAllah jadi...resepinya pun simple & senang...try ye :)



    greenjade
    merundum sebab malas kerja....hahahahha
    nak cuti jer kerja nya :)\

    ReplyDelete
  20. ladysirna
    lebih kurang je bahan2 dgn roti jala :)


    aine
    macam laksam juga rupa parasnya :)
    cuti dekat2 aje kali ni :)


    shuke
    akak penatttt kerja...memang selalu tunggu cuti...memang nak berehat sesangat :)



    papa mifz
    nanti try ye...simple je ni :)



    che mid
    tak sure le kak...utara kot :)



    hazila
    jommmmmm...ikut akak...kita soping pinggan mangkuk sama2 nak? bestnya kalau betul2 boleh keluar sama2 :)



    acik
    sejak dua menjak ni badan rasa penat semacam aje...suami cakap, sebab aging problem...hihi...sampai hati.



    mas
    buat lempeng guna acuan roti jala? wah menarik tu :)



    nureen
    akak pun sama...tapi sejak dua menjak ni badan penat je



    mawar
    saya mengantuk cepat le cikgu...hihi



    Bui
    jom ikut akak...boleh borak sampai pagi :)



    nieza
    kali ni dekat aje...dah lama tak pergi...nanti akak cerita :)
    selamat bercuti juga buat nieza.

    ReplyDelete
  21. jadi inilah rotinya ya akak kasih?
    mm.. kreatif.. resipi keluarga ke..heehee..sy first time tgk..

    nway..nak becuti ke mana lak..

    ReplyDelete
  22. Idea yg bagus untuk orang yg malas menjala cam saya ni, selalu nak buat yg simple aje..
    Sama lah saya kak, mood nak bercuti ni...Tapi dengan students boleh pulak saya cakap"awak ni asyik fikir cuti aje..." hehehe...sebenarnya dua kali lima aje

    ReplyDelete
  23. oh mcm roti jala eh. lg senang kan xyah menjala. hehe..

    ReplyDelete
  24. Cicah ngan sambal tumis pon sedap nie...

    ReplyDelete
  25. akakkkkk!! nak pegi mana lagi ni?? tak nak bawak saya ke?
    jeles la akak asyik jenjalan jer....huhu...

    ReplyDelete
  26. wah ok jugak idea ni... nak buat jugalah roti kerca. ni nm akk reka sndiri ke?

    akk nk g mn plak ni? sy dh jeles dh nihhhhh. tak leh jd niii

    ReplyDelete
  27. 1st time dgr nama roti ni..
    kak kasih, saya suka baca blog akak sbb dpt kenal nama2 mknan yg tak pernah didgr..

    keep up the good work.. go kak kasih go (bg motivasi sket.. jgn mare he he..)

    ReplyDelete
  28. FM
    bukan resepi keluarga...resepi kawan :)



    rozita
    semua org mmg suka cuti...hihi
    jom jalan2 :)




    asmara
    kalau rajin menjala..jadi roti jala...kalau malas, jadi roti kerca :)




    azatie
    cicah dgn apa2 je pun boleh :)



    wahida
    jommm arr jalan sama2 :)




    SSL
    kawan akak pernah buat resepi ni :)
    ala jalan dekat2 ajer :)




    yanti
    hihi...bila diberi motivasi, terasa rajin sikit :)

    ReplyDelete
  29. Assalamualaikum Kak Kasih,
    Mood berblog merudum sama macam saya gak....hahah. Apa apapun ttp rindu pd n3 akak. Idea yg bagus juga ni, roti kerca, saya pun first time dengar, klu mcm roti jala, mesti bestkan, cicah ngan kari ayam....fuhhhhh

    ReplyDelete
  30. Kak Kasih..thanks FM dah sampai..hehehehe..

    ReplyDelete
  31. wattie
    kalau mkn dgn kari ayam memang best :)
    Ada ketika tak kering idea unk menulis...tp tiba mood hilang, tak tau nak tulis apa :)



    alin
    you,re welcome :)

    ReplyDelete
  32. wah ni boleh suh orang rumah try neh...

    ReplyDelete
  33. oh, gitu rupanya roti kerca....bestnya akak nk pergi holiday lagi!

    ReplyDelete
  34. gitu lah kak.. ada masa update bersungguh-sungguh.. ada masa, nak tengok pon malas..

    gi cuti mana kak? manchester eek? mai singgah rumah tau! :))

    ReplyDelete
  35. pendragon
    jalan2 dekat2 je..sebab cuti sekolah bulan dec hari tu tak bawa anak2 jln2..mak bpk sibuk kerja...huhu


    hann
    mancester jauh sangat...kalau nak kesana kena ambik cuti yang panjang banget. InsyaAllah kalau ada rezeki. kesihatan yg baik dan diizinkan Allah, mmg teringin nak kesana :)

    ReplyDelete
  36. Ni kes malas nak menebar la ni yek? hehe

    ReplyDelete
  37. teratak hami
    time malas menjelma...jadi le roti kerca..hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...