Wednesday, 11 January 2012

Tumit Pecah



 Beberapa minggu lepas, akak ke sini..secara kebetulan saja sebenarnya. Akak ke Ampang Point untuk makan-makan dengan anak-anak dan incik husband pula ada jumpa kawan kat area situ.


 
 Waktu jalan-jalan dengan anak-anak...jumpa tempat ni. Tempat merawat kaki bermasalah...hik-hik
Apalagi terus on je lah. Suruh Aqi  gi cari kasut sekolah adik. 

 CURIO nama tempat ni terletak di Ampang Point Shopping Centre (F23B, First Floor)...lebih pada rawatan kaki (pedicure) tapi rawatan unk tangan juga ada (menicure). Pakar dalam rawatan tumit pecah sebenarnya


Kalau tak nak kongsi file, kita boleh beli file ni dengan harga RM 10 saja.

Selepas treatment selesai, tumit menjadi sangat licin dan lembut. Harga untuk treatment ni RM 45 saja. Kalau nak buat masker kena tambah duit lagi(RM.30) .

Lepas tu beli body butter (Body Shop)....ada offer...buy one free one.
Murahlah kan.




keep smiling :D
adik kurang sihat hari ni..
tp tetap pergi sekolah








40 comments:

  1. terus saya tgk tumit sndirik..erkkk pecah jugekk..hehe RM35? wahh boleh sgt lah tu...kene survey gak kat jb ni:)

    ReplyDelete
  2. bertuahlah kaki dapat dimanjakan begitu....

    kak rose ada cuba petua urine remedy untuk tumit pecah ni... ok gak.

    ReplyDelete
  3. wah...menarik tu :)

    body butter tu utk apa kak?
    ati ni bukan tahu sgt ..hihi~

    ReplyDelete
  4. bestnyaaaa...tumit sy pun pecah gak ni. Jom kak kita gie sesama hihihi....

    ReplyDelete
  5. Salam perkenalan Kak Kasih,

    Thanks for the info..heheh..sebenarnya baru bercadang2 mencari kedai untuk treatment tumit pecah ni. so dengan info yang ada, jimat masa saya nak mencari tempat yang sesuai..heheh..

    ReplyDelete
  6. tumit kaki dah licin..lepas ni boleh lah pakai kasut 3'....hehehe..

    ReplyDelete
  7. Krim Bodyshop tu utk kaki ke kak? Nak kena carik ni...

    ReplyDelete
  8. owh..murah jugak harga treatment die ek.. nnti blehlah saya try ye,,, thanks for sharing kak.. salam perkenalan dr yana..

    ReplyDelete
  9. sekali-sekala manjakan diri apa salahnya...

    ReplyDelete
  10. wahh.. mesti tumit akak dah cantik ni...

    ReplyDelete
  11. mesti best lepas kena urut2 kaki tu kan.
    .:-D

    ReplyDelete
  12. ber pedicure lg? best tu manja2kn kaki.

    sy pun ada mslh tumit pcah. patut la ank sy pnggil kaki org tua T.T

    ReplyDelete
  13. amboi.. siap buat pedicure lagi.. dah cantiklah tumit kaki tu ya... hehehe.. bila lagi kan?

    ReplyDelete
  14. sesekali lepas buat treatmen..terasa segar dan balik muda kejab di tumit tu ye, hehe..

    ReplyDelete
  15. murahnya akak.. bleh terjah untuk asben dia teruk pecah..

    ReplyDelete
  16. saya belum pernah alami tumit pecah ni kak..menarik yer ada rawatan gini.

    ReplyDelete
  17. tumit saya pon pecah2 kak..agaknya kaki dah tak mampu nak menahan berat badan saya ni kot..hahaha

    ReplyDelete
  18. salam k.kasih.wah!bestnya sekali sekala manjakn kaki...penat dah berjalankan :D

    ReplyDelete
  19. tumit tgh pecah jugak ni...wah! murahla tu kak body shop kalo mcm tu..

    ReplyDelete
  20. SERONOKNYA BUAT PEDICURE..BUI SUKA BUAT RAWATAN NI,TERASA DIRI INI PUTERI RAJA DI BELAI2 KAKI..KEKEKE

    ReplyDelete
  21. selesa rasanya kalau tumit kaki jadi licinkan Kasih! Itu tandanya dalaman kita pun bersih... ha hahahahh entahlah!

    ReplyDelete
  22. kak tak tahan tgk laksam kek bawah tu..terliur..hehe
    eh!ada rawatan tumit pecah?..alahai kak oi..gesek je tumit tu kat mosaic bilik air tu hah..
    skang ni mana ada guna mosaic lagi kan?....

    ReplyDelete
  23. menariknya tempat tu... odaijini adik...

    ReplyDelete
  24. Dah dekat dgn umah sy tu kak. Klu aka bgtau boleh kita jumpa. Klu akak sudi lah hehe

    ReplyDelete
  25. masaalah akak hampir sama, bab tumit jugak. bukan tumit pecah tapi sakit tumit, dah tak tau nak buat camna dah...

    ReplyDelete
  26. alahai..dibelai bak puteri raja ek kak kasih...Alin tak penah jejeak kaki tempat camtu lagik..klu tumit pecah bubuh vaseline jek..

    ReplyDelete
  27. wahhh bestnya.harga pun boleh tahan lah jugak. Macam nak pergi lah pulak.dah dekat je tu dengan rumah aida kak.:-)

    ReplyDelete
  28. wahhh bestnya.harga pun boleh tahan lah jugak. Macam nak pergi lah pulak.dah dekat je tu dengan rumah aida kak.:-)

    ReplyDelete
  29. owh tumit org kiter selalu bermasalah maybe sbb jrng pakai kasut dlm umah kot...sekali sekala bermanja kan tumit apa salahnya khen ...wink!

    ReplyDelete
  30. Kakkk..tq for the wonderful FM.sukaa..Terima kasih daun keladi ye..

    Kak, last time tu saya ada p nail parlour.. Kaki abang luqman macam org pegi sawah.. hee..

    ReplyDelete
  31. baby(mama& arieF)
    rm 55 satu....tapi ada offer.
    ..dapat free satu :)


    mama amir
    memang murahkan...dan hasilnya mmg memuaskan :)



    kak rose
    nanti kak rose cerita le di blog...nak tau juga pasal urine remedy tu :)



    ati masrif
    body lottion atie



    mas
    jommm...sambil sental tumit kita boleh berborak :)



    jiej
    thanks singgah sini..



    ucu
    bila dah licin....asyik tengok tumit jer...hahhahaha



    teratak hami
    boleh guna semua hami....body lotion :)



    pendragon
    best...sesekali memanjakan kaki yg dah byk berjasa :)


    kayyana
    thanks yana..singgah sini.
    salam kenal juga :)



    sudipvssenduk
    sesekali kena le buat, sebab kaki ni dah berkarat sangat...hihi



    lia
    dah mula berkarat balik le lia...hihi


    Ladysirna
    memang best....lepas tu tapak kaki lembut dan licin :)




    SSL
    akak punya kulit kering..tambah pula berat badan bertambah dan tuannya pula malas letak krim...mmmm memang berekah le ia...huhu

    ReplyDelete
  32. secangkirmdaumerah
    alamakkkk... sekarang dah berkarat balik...nak kena sental lagi nih...hihi



    sal
    kat tumit je muda kejap...hihi



    nureen
    try le nurren...memang berkesan :)



    nieza
    akak malas nak letak krim sebenarnya...kulit pula kering...tu pecah tu :)




    zaila
    hihi...akak pun sama zaila...berat badan salah satu penyebab :)



    azatiesayang
    memanjakan kaki yg dah lama berjasa :)



    nani
    sesekali ada offer...kena le beli, kalau tak mahal :)

    ReplyDelete
  33. bui
    sesekali berangan jadi puteri kan :)


    amie
    yg lebih penting dalamnya bersihkan :)



    kak anymz
    dulu sei pun buat macam akak ajar tu...:)


    hanis
    thanks tuan teri
    tumit tuan teri mesti le tak de masalahkan :)



    leez
    tentu le sudi..
    dah dekat ye..



    hanidebumelukut
    cuba makan calcium magnesium kak...dan cuba buat refleksi juga :)




    alin
    saja je alin..kadang2 mengada2 je nak buat treatment ni, padahal boleh sental sendiri je...tp kalau org buat lagi bersih lah kan :)



    aida
    aida kat ampang ye...nanti try le, best :)



    lady ayu
    betul tu. ..kering:)



    yan
    Alhamdulillah yan suka..

    anak akak pun sama macam abg loqman gak, kalau balik main bola...kuku macam org gi sawah je.

    ReplyDelete
  34. kak.. fb jahat..tu sume spam..camne ye nak delete link tu..saya ada terbaca komen akak, akak dh try byk kali delete kan, tapi still ade.. nanti saya try tanye my friend k..sbb that day die pun kene..damn you fb!huhu

    ReplyDelete
  35. Maya
    mayaaaa helpppppp me
    fb jahatttt....huhu
    sedih :(

    ReplyDelete
  36. bestnya tempat tu kak.. kedai pun menarik.. rasa mcm nak pergi tapi jauh la pulak (dlm hati nak jugak pegi!!)

    ReplyDelete
  37. rawatan yang sesuai untuk saya ni...tp tak pernah sampai ke Ampang Point walaupun bukan jauh sgt dr Selayang

    ReplyDelete
  38. yanti
    nanti kalau dtg KL boeh singgah sekejap...treatment dia lebih kurang 1/2 jam- 45 minit je :)



    kak aya
    treatment dia memang best..memang hasilnya memuaskan :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...